reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny, ja się nie odzywam, bo u żadnych nowości. Mdłości powoli ustępują, ale zależy od nia jak się czuję. Czasami mam już po śniadaniu taki dziwny posmak w ustach, ze to determinuje mój dzień. Generalnie nadal jestem bardzo śpiąca, codziennie z synkiem mam drzemkę w południe. Mam niskie cisnienie w tej ciąży i pewnie dlatego. Chodzę do endokrynologa, bo w poprzedniej ciąży hormony szalaly. Teraz mam wyniki książkowe, udalo się bez tabletek, ale na kontrole i tak muszę chodzić do końca ciąży. Wizytę u ginekologa mam dopiero 3 sierpnia, strasznie mi się dłuży. Chciałabym już podejrzeć mojego minionka ;) Z ciekawostek, wczoraj byłam na weselu i tanczylam z tatą mojej koleżanki i on od razu do mnie po gratulacjach ciążowych, ze na pewno będzie chłopak (sam ma 3 córki i teraz doczekał się 3 wnuka, równowaga musi być a co :)) Ja tez nastawiam się raczej na chłopca, choć cień nadziei pozostanie...
Trzymam kciuki za staraczki

reklama
A z miłych rzeczy, to po wizycie kontrolnej w szpitalu poszłam do rejestracji zapisać synka na kolejną wizytę kontrolną . Obsluzyla mnie pani z dość grubym szkłem w okularach. Zapisuje nas, patrzy na moich chłopców, na mnie i mój brzuszek i pyta, co będzie? Ja jej na to, że podobno kolejny chłopczyk. Ona patrzy i do mnie z tekstem: to ja obstawiam, że dziewczynka. Zobaczymy potem, kto miał rację :D miałam na końcu języka myśl. ...chyba tylko Pani i ja jeszcze w to wierzymy ;) (ale same wiecie, co se człek umie uroić jak widać z pragnienia.) Teściowa ma za to mi komplement strzeliła (także wielkie wow) , że b.ładnie wyglądam, więc to na pewno Piotruś.

Aaaa dupa ja ponoć wyglądam pięknie, kwitnące i wogole w ciąży to mogę być cały czas i za każdym razem dziopa :D

Nasza kołyska 4w1
IMG_20180714_192431.jpg
IMG_20180714_192656.jpg

Załączniki

• IMG_20180714_192431.jpg
    IMG_20180714_192431.jpg
    72,4 KB · Wyświetleń: 6 320
  • IMG_20180714_192656.jpg
    IMG_20180714_192656.jpg
    64,4 KB · Wyświetleń: 6 328
Prześliczna [emoji7] bardzo taką chciałam dla drugiego dziecka. Ale jakos skończyło sie na turystycznym łóżeczku po starszaku.

Teraz marze o tym łóżeczku chicco co się dostawia do lozka normalnego.

reklama
@martoosia04 czy Ty nie małas dzsiaj testować?? ;)

Poczytałam wasze posty na temat komentarzy ludzi dot. płci... noż sie w kieszeni otwiera. Jak w ogóle mozna komukolwiek "współczuć" bo kolejny syn, bo kolejna córka...ludzie.
Mamy na basenie taką mamę. Dwa lata temu przychodziła z córeczką na basen a druga satrsza czekała na swoja grupę. Po jakimś czasie patrzę ze jest w ciąży. Pogratulowałam kolejnej córeczki. Póżniej ja podziwiałam bo babka przychodziła dalej z dziewczynami na basen z najmlodsza w foteliku. Superwoman normalnie, nie wiem jak ona to ogarniała. Teraz w czerwcu stoimy pod prysznicami a ta mała do mnie że mama ma w brzuchu dzidzię. No to pytam czy serio, babeczka odpowiada ze tak i że trochę wczesnie na płeć ale najprawdopodobniej czwarta dziewczyna. To pogratulowałam serdecznie i mowie że super ekipa. Nie wyobrażam sobie inaczej no!

Jeśli o mnie chodzi i starania to liczyłam że już na nadchodzący cykl ale niestety schodzenie z leków jest trudniejsze, musiałam sie zatrzymać na jakis czas na jednej dawce. Moze kolejny cykl sie uda.

Do góry