reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny, ja się nie odzywam, bo u żadnych nowości. Mdłości powoli ustępują, ale zależy od nia jak się czuję. Czasami mam już po śniadaniu taki dziwny posmak w ustach, ze to determinuje mój dzień. Generalnie nadal jestem bardzo śpiąca, codziennie z synkiem mam drzemkę w południe. Mam niskie cisnienie w tej ciąży i pewnie dlatego. Chodzę do endokrynologa, bo w poprzedniej ciąży hormony szalaly. Teraz mam wyniki książkowe, udalo się bez tabletek, ale na kontrole i tak muszę chodzić do końca ciąży. Wizytę u ginekologa mam dopiero 3 sierpnia, strasznie mi się dłuży. Chciałabym już podejrzeć mojego minionka ;) Z ciekawostek, wczoraj byłam na weselu i tanczylam z tatą mojej koleżanki i on od razu do mnie po gratulacjach ciążowych, ze na pewno będzie chłopak (sam ma 3 córki i teraz doczekał się 3 wnuka, równowaga musi być a co :)) Ja tez nastawiam się raczej na chłopca, choć cień nadziei pozostanie...
Trzymam kciuki za staraczki

reklama
A z miłych rzeczy, to po wizycie kontrolnej w szpitalu poszłam do rejestracji zapisać synka na kolejną wizytę kontrolną . Obsluzyla mnie pani z dość grubym szkłem w okularach. Zapisuje nas, patrzy na moich chłopców, na mnie i mój brzuszek i pyta, co będzie? Ja jej na to, że podobno kolejny chłopczyk. Ona patrzy i do mnie z tekstem: to ja obstawiam, że dziewczynka. Zobaczymy potem, kto miał rację :D miałam na końcu języka myśl. ...chyba tylko Pani i ja jeszcze w to wierzymy ;) (ale same wiecie, co se człek umie uroić jak widać z pragnienia.) Teściowa ma za to mi komplement strzeliła (także wielkie wow) , że b.ładnie wyglądam, więc to na pewno Piotruś.

Aaaa dupa ja ponoć wyglądam pięknie, kwitnące i wogole w ciąży to mogę być cały czas i za każdym razem dziopa :D

Nasza kołyska 4w1
IMG_20180714_192431.jpg
IMG_20180714_192656.jpg

Załączniki

• IMG_20180714_192431.jpg
    IMG_20180714_192431.jpg
    72,4 KB · Wyświetleń: 6 324
  • IMG_20180714_192656.jpg
    IMG_20180714_192656.jpg
    64,4 KB · Wyświetleń: 6 334
Prześliczna [emoji7] bardzo taką chciałam dla drugiego dziecka. Ale jakos skończyło sie na turystycznym łóżeczku po starszaku.

Teraz marze o tym łóżeczku chicco co się dostawia do lozka normalnego.

reklama
@martoosia04 czy Ty nie małas dzsiaj testować?? ;)

Poczytałam wasze posty na temat komentarzy ludzi dot. płci... noż sie w kieszeni otwiera. Jak w ogóle mozna komukolwiek "współczuć" bo kolejny syn, bo kolejna córka...ludzie.
Mamy na basenie taką mamę. Dwa lata temu przychodziła z córeczką na basen a druga satrsza czekała na swoja grupę. Po jakimś czasie patrzę ze jest w ciąży. Pogratulowałam kolejnej córeczki. Póżniej ja podziwiałam bo babka przychodziła dalej z dziewczynami na basen z najmlodsza w foteliku. Superwoman normalnie, nie wiem jak ona to ogarniała. Teraz w czerwcu stoimy pod prysznicami a ta mała do mnie że mama ma w brzuchu dzidzię. No to pytam czy serio, babeczka odpowiada ze tak i że trochę wczesnie na płeć ale najprawdopodobniej czwarta dziewczyna. To pogratulowałam serdecznie i mowie że super ekipa. Nie wyobrażam sobie inaczej no!

Jeśli o mnie chodzi i starania to liczyłam że już na nadchodzący cykl ale niestety schodzenie z leków jest trudniejsze, musiałam sie zatrzymać na jakis czas na jednej dawce. Moze kolejny cykl sie uda.

Do góry