reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ale wam kochane zazdroszcze (ale tak pozytywnie ) tych badan oczekiwania..to taki piękny czas :)
Piękny czas, ale dla mnie też bardzo stresujacy. Zawsze bardzo się denerwuje przed każdą wizytą. Na Ciebie kochana też przyjdzie pora. Dziewczynki teraz z innej beczki. Co ile tygodni macie wizytę u swoich lekarzy? W pierwszej ciąży chodziłam do dwóch lekarzy i ciagle mialam robione usg i bylam spokojna. Teraz nie mam czasu chodzic az do dwóch i wybralam tylko jedną doktor i teraz mam wizyty co 4/5 tygodni, wydaje mi się to strasznie długo.

Piękny czas, ale dla mnie też bardzo stresujacy. Zawsze bardzo się denerwuje przed każdą wizytą. Na Ciebie kochana też przyjdzie pora. Dziewczynki teraz z innej beczki. Co ile tygodni macie wizytę u swoich lekarzy? W pierwszej ciąży chodziłam do dwóch lekarzy i ciagle mialam robione usg i bylam spokojna. Teraz nie mam czasu chodzic az do dwóch i wybralam tylko jedną doktor i teraz mam wizyty co 4/5 tygodni, wydaje mi się to strasznie długo.
Ja od samego początku chodziłam co 2tyg. I na każdej wizycie mialam robione usg.Ale to była ciąża po stracie w 28tc dlatego byłam przewrażliwiona.

Mihasiaaa bliżej 13tc aby nub był już elegancko widoczny ;)

Dziewczyny nie chce smęcić ale nie wydaje wam się że gdyby dane było nam. to upragnione dziecię to nie byłoby tak choć za drugim razem? a nie tworzenie dzieci 'do skutku' 'do trzech razy sztuka', 'za czwartym to już na pewno musi sie udac' albo 'z rachunku prawdopodobnienstwa jest to nie możliwe aby nie wyszlo' [emoji58]?

I tak jak przeglądam inne fora to dziewczyny tam nie poruszają tematu płci, nie pragną innej czy coś... tylko mnie to bezsensu interesuje... :(

Dziewczyny nie chce smęcić ale nie wydaje wam się że gdyby dane było nam. to upragnione dziecię to nie byłoby tak choć za drugim razem? a nie tworzenie dzieci 'do skutku' 'do trzech razy sztuka', 'za czwartym to już na pewno musi sie udac' albo 'z rachunku prawdopodobnienstwa jest to nie możliwe aby nie wyszlo' [emoji58]?

I tak jak przeglądam inne fora to dziewczyny tam nie poruszają tematu płci, nie pragną innej czy coś... tylko mnie to bezsensu interesuje... :(

Wiadomo, że na każdą z nas Los ma jakiś plan. Ja myślę, że ten wątek nie jest po to by stricte zaplanować sobie płeć i sięgnąć po gotowy przepis - ale po to by znaleźć kobiety, które równie jak my marzą o prace, o córce czy synu i by wspólnie wspierać sie w staraniach. Nie wierze ze żadna ciężarna nie marzy o jakies konkretnej płci dzidziusia. Zawsze sa jakies nawet mini oczekiwania.

-

Laseczki dzis przyszedł RepHresh. Powiedzcie jak i kiedy to brać? Mam tylko 4 dawki wiec nie chce brac w ciemno. Rozumiem ze przed stosunkiem, ale jak wcześnie? I czy po [emoji173]️ też aplikować? Od razu czy z jakimś odstępem? Mam ulotkę po niemiecki i ni Chu chu nie rozumiem. [emoji23]

Byłam dzisiaj na wizycie. Bobo ma 1,5 cm i widać było rączki i nóżki :D
IMG_20180704_205441.jpg

Załączniki

• IMG_20180704_205441.jpg
    IMG_20180704_205441.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 372
reklama
Do góry