reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny jest ogormna różnica na dziś. Ale wzięłam 2x 1g antybiotyku, bardzo dużą dawką ale 2 lekarzy mnie opiniowalo i obaj stwierdzili , że albo to albo finalnie wyląduje na czyszczeniu operacyjnym zatok. Antybiotyk dla kobiet w ciąży i mam nadzieję że się znali bo dziecko najważniejsze. Od dziś mam zmienjszyc dawkę ale przynajmniej jestem w stanie usiąść na WC i otworzyć oczy. Ja znaJa znam doskonale ten ból zatok ale to co miałam wczoraj nad ranem i poranek - Jezus no porod byl mniej bolesny prziesgam , to jest tak mocny i intensywny ból czoła - dramat. Ale oby nie wróciło.

reklama
Grabcia-ja nie wracam do staran, z mezem podjelismy decyzje ze wracamy do Polski, ale na to jeszcze długa droga trzeba mocno zacisnac pasa, bo chcielibyśmy w ciagu 2 lat, wiec trzeba odkladac ile sie da, teraz w czerwcu bede ogladac dzialki na sprzedaz, no i mam.nadzieje ze na ktoras sie zdecydujemy, mysle ze starania zaczne chwile przed powrotem, zeby jeszcze urodzic za granica no i miec macierzyński ,

Szczypiorkowa- zdrowka ! Ale cie zmogło ostro masakra!

Jednak wracacie ;) super !!!:) Mnie nadal meczy żeby wyemigrować ale mnie się marzy Kanada , Australia , Nowa Zelandia ehhh dobrze że za marzenia nie karzą hahaha :D

Trzymam kciuki za czerwiec i kupno działki !:)

Jednak wracacie ;) super !!!:) Mnie nadal meczy żeby wyemigrować ale mnie się marzy Kanada , Australia , Nowa Zelandia ehhh dobrze że za marzenia nie karzą hahaha :D

Trzymam kciuki za czerwiec i kupno działki !:)

My mieliśmy jechać do Nowej Zelandii [emoji23]
Wszystkie papiery już gotowe były, i mój ślubny zobaczył film dokumentalny 10 najgroźniejszych zwierząt [emoji23][emoji23][emoji23]
Przełknął węże, meduzy wielości pięciozłotówki z parzydełkami na trzy metry [emoji15], ale jak doszło do pająków, takie co to kryją sie w tej osłonce od słońca w aucie, to wymiękł. I ze nigdzie nie pojedzie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Do tej pory gada o tym pająku [emoji23][emoji23][emoji23]

Grabcia-ja nie wracam do staran, z mezem podjelismy decyzje ze wracamy do Polski, ale na to jeszcze długa droga trzeba mocno zacisnac pasa, bo chcielibyśmy w ciagu 2 lat, wiec trzeba odkladac ile sie da, teraz w czerwcu bede ogladac dzialki na sprzedaz, no i mam.nadzieje ze na ktoras sie zdecydujemy, mysle ze starania zaczne chwile przed powrotem, zeby jeszcze urodzic za granica no i miec macierzyński ,

Szczypiorkowa- zdrowka ! Ale cie zmogło ostro masakra!
Miciur-ka my również chcemy wracać do Polski. Dajemy sobie granicę do 3lat czyli do wieku aż syn bedzie szedl do zerowki. Chcemy by szkole zaczął w pl razem z rówieśnikami. Tutaj idzie do szkoly za rok.
Trzymam kciuki za szybki powrót [emoji6]

My mieliśmy jechać do Nowej Zelandii [emoji23]
Wszystkie papiery już gotowe były, i mój ślubny zobaczył film dokumentalny 10 najgroźniejszych zwierząt [emoji23][emoji23][emoji23]
Przełknął węże, meduzy wielości pięciozłotówki z parzydełkami na trzy metry [emoji15], ale jak doszło do pająków, takie co to kryją sie w tej osłonce od słońca w aucie, to wymiękł. I ze nigdzie nie pojedzie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Do tej pory gada o tym pająku [emoji23][emoji23][emoji23]
Hahaha to jesy jedną z blokad wyjazdu :D

Arya - u nas podobnie , mlody idzie teraz od wrzrsnia tu do szkoly, a moze sie wyrobimy zeby zaczal od 1 klasy w Polsce, ale ja watpie kurde malo czasu zostalo nie wiem czy damy rade, 2 lata mamy , przydałoby sie 4 [emoji23], ale nie wiem czy maz sam roku nie zostanie, chociaz rok to duzo czasu zeby sam spedzic bez rodziny :/ , lipa..

Szczypiorkowa-wszyscy "moi"wracaja,zostaniemy sami to dopiero bedzie smutno :/ , dobrze ze juz lepiej!

Leeleeth-wole nie widzieć tego dokumentu i tych pająkow [emoji23]

Dziewczyny wraz z uprawianiem
Sportu moje miesiączki stały się bardzo skąpe. Dodam ze nie chodzę głodna, nie głoduje wręcz jem więcej bo organizm potrzebuje do treningów paliwa ;-) nie trenuje jakoś wyczynowo ale jednak ruch jest i już któryś cykl moje @ to masakra, niby fajnie i ja się tym nie przejmuje ale z drugiej strony czy to nie jest niebezpieczne jeśli chodzi o ciąże? Jakieś cienkie endometrium czy coś ...? Mogłabym oblecieć cały dzień na jednej wkładce!!! A pamietam kiedyś w nocy mnie zalewało....

Luisa2018 nie mam zielonego pojęcia, ale patrząc na moje koleżanki które zawodowo pracują z ciałem są instruktorami sportu jak yoga, taniec i różne pilatesy jakoś żyją i mają dzieci i są o dziwo dziewczynki!

Skoro temat okresu wypłynął to odważe się zadać głupie pytanie [emoji87] Po jakim czasie po odstawieniu od piersi dostaliście okres? Nie karmie 2mieiaace a okresu brak czasem myślę że już już będzie i... nic.
Mam się martwić? biec do gina?

Dziś w tv dowiedziałam się że Wojtek Szczęsny zostaje tata : ) zanacie płeć dziecka?
Ja obstawiam że będzie dziewuszka [emoji847]

Kitqa nie pomogę bo za każdym razem dostawałam @ w trakcie kp. :-/ ale dwa miesiące to faktycznie troszkę dużo. Chociaż nie wiem co mówią o tym internety?

reklama
@kitqa u mnie tez w trakcie kp przychodził @ wiec nie wiem.

@Luisa2018 a ile dni trwa? Tak jak zawsze czy krótsza jest? Może za mało płynów? I to chyba od progesteronu zależy? A Ty wczesniej pisałaś ze masz krótka fl?

Do góry