reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kitqa pewnie masz rację, ja tylko gdzieś czytalam kiedyś. , że "te męskie " plemniczki są wrażliwsze i potrzebują "lepszych warunków" do przetrwania, co by się ogólnie zgadzało z chorobami a zdrowiem danej płci. Pewnie na wyrost wyciągnęłam z tego wnioski.

reklama
Dziewczyny no ja nie wiem, ale tak na mój rozum.
Skoro katujecie się Bóg wie czym na obniżanie płodności swojej jaki i partnera to przecież nie wybijacie dzięki temu tylko plemników męskich, tylko wszystkie. Prowadzi to jedynie do tego że o dziecko stracie sie bardzo długo. Nie wpływa się w ten sposób na determinację płci. Owszem niektóre czynniki maja wpływ na plemnik xy np to wysoko temperatura, czy środowisko ale to i tak znikomy procent.
A mnie się wydaje że powinniście wplywac na lepszą jakość nasienia, zwiększać jednak! Testosteron (na dziewczynkę) a to i tak komórka jajowa decyduje jaki plemnik przyciągnie i na który się 'otworzy' : ) czyli tu kłania się dieta.
Niech mnie ktoś sprostuje jeśli gadam głupoty bo ja się jednak nie znam :)

Kitqa tez powoli wyciągam takie wnioski :|
Także ja postanowiłam po prostu zmienić styl życia w sensie - lepsze odżywianie - więcej warzyw - sport - utrata kg. Jak się nie uda to chociaż moje zdrowie na tym zyska a nie straci. Mężowi daje OLE niby poprawia jakość nasienia. Sama biorę inofem wiec niby tez na plus....

Kitqa pewnie masz rację, ja tylko gdzieś czytalam kiedyś. , że "te męskie " plemniczki są wrażliwsze i potrzebują "lepszych warunków" do przetrwania, co by się ogólnie zgadzało z chorobami a zdrowiem danej płci. Pewnie na wyrost wyciągnęłam z tego wnioski.
Tak męskie plemniki są wrażliwsze i delikatniejsze na wpływ czynników zewnętrznych. Dlatego ja bym je kątowala często wysoka temperatura [emoji57] codziennie!
I trzeba by poszerzać czego jeszcze nie lubią

A co do teraźniejszosci i faktów. Obżeram się ostatnio jak nigdy kanapkami. Tak mi smakuje pieczeń rzymska plus pomidor. No mam jakiś atak na pomidory! Ja ich nie jem, ja je żrę jak głupia ;)
A moje kotki odkąd więcej je zaczęłam wpuszczać do sypialni od choroby zatok, to obsiadują mnie, wtulają się obok i śpią. Jakiś ciążowy instynkt mają, bo jest to ewidentnie teraz w ciąży i lubiły się tak miziać w poprzedniej. Może te minusy jonowe do plusów ciągną, czy na odwrót; ) kto ma kicię i córkę w brzuszku, to zróbcie test, tuli się,ucieka? Zasypia obok nagminnie? Może "odkryjemy" nowy sposób na testera płci; )

Ah ja mam Okropna burze hormonów. Wiecie w jednej minucie potrafię pragnąc trzego dziecka a w kolejnej mówię basta koniec. I takie wahania nastrojów bardzo mnie męczą. Tzn wiem ze chce ale się boje. Ehh mój syn przechodzi bunt dwulatka i ma to co matka - zmienne nastroje ;) ciężko mi czasem....

Oj ja też tak mam. Czy sobie poradzę. Co ludzie powiedzą A najgorsze co najbliżsi na to. Mama jak byłam w drugiej ciąży to zapytala czy nie zamierzam nic robic jak rano z mdlosciami nie bralam się za obiad. Mieliśmy wtedy jeszcze wspólna kuchnie. Ale mi było wtedy przykro, do tej pory to pamiętam. Boję się tej słabości w ciąży, tej niemocy. Mama lubi dominować, ponizac wtedy. Ale to już jest temat na inne forum. A to jaka jest nie może mieć wpływu na to ile dzieci będę miec. Najfajniejsze jest to że mąż chce, a bałam się że to on się nigdy nie zdecyduje.

reklama
Ja się boje tego, ze nie mamy pomocy od nikogo. Minimalnej takiej wiesz -
Jedno dziecko chore i musisz z nim
Do lekarza - to ja muszę z cała trojka np jechać. Ogólnie logistyka mnie przeraża, czy dam radę. :(

Eh no nic idę się położyć. Młodszy syn daje do wiwatu strasznie ale chociaż noce są lepsze także śpi jak aniołek. Coś Za coś :)

Do góry