reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, otóż to. Teraz tylko czekac. Cycki mnie bolą coraz bardziej-pewnie tez placebo.
Mi termin wychodzi na końcówkę listopada.
Luisa, tez się nastawiałam na Inofem-zauważyłam dość wysoko stoi w statystykach-może warto pomyśleć.
Zuzanna, więcej dziewczyn ma podobna sytuacje -2synow i probuje zaplanować dziewczynke.
Wczoraj opisywałam swoje staranka, może cos zaczerpniesz [emoji12] a jak co to pytaj!
Marzycielka-o to rodzisz miesiąc przede mną. Wczoraj poczytałam o tej Lukrecji i działa na polepszenie jakości jajeczka, owulacje czułam jak nigdy. Pamietam do tego stopnia ze aż się przebudziłem o 2 w nocy. Naprawę czułam ból przez dobre 8h, czego nigdy nie miałam. Dodatkowo lukrecja obniża testosteron. Czytałam na stronach zagranicznych ze dziewczyny zażywały lukrecję w schemacie jak clo-3-7dc, ja od 1-15dc.Nie stresuj się, co ma być to bedzie, ale wiem jak możesz mieć. Wczoraj przesiedziałem pol dnia na analizie i tez żałowałam ze nie pobrałam tego Inofem. Ale z drugiej strony naprawdę jestem szczęśliwa ze się udało zajść,bo staraliśmy się tak jak Wy dość długo.Jesli będzie syn to będzie mi ciężko się pogodzić ze nigdy nie będę miała córki, widocznie mam być mama synów.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Gosica, a w którym dniu cyklu miałaś owu? Skoro lukrecja do 15dc, to zastanawiam się kiedy owi miałaś :) pytam, bo w takim razie w następnym cyklu zacznę brać.

Luisa ja bym pila inofem i rephresh stosowala

Kredka - zacznij alko pic hahha wodke z cranberry juice :D , przed staraniami prysznic goracy dla wszystkich lub tylko maz, popijcie sobie z mezem troche

Dziewczyny lukrecja obniza testosteron i ogolnie dziala na hormony , wiecej esteogenow sie ma

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Baby_girl, owu miałam w 20/21 dc. Lukrecję wzielam ostatni raz w 15dc. Bedac na monitoringu 16dc lekarka mówiła ze ovu nie będzie bo jajeczko miało wtedy 16mm, tyle samo co na monitoringu 3 dni wcześniej. Dostałam dola po tym drugim monitoringu, ale na szczęście nadal robiłam testy ovu i był prawie pozytyw wiec zadzialalismy w 17dc.
A dlaczego wolisz brać lukrecję niż clo?

Miciurka,lukrecja podwyższa estrogeny, tzn. ze zwiększa ilość śluzu? Myślałam, ze powinien zmniejszać estrogeny, bo chyba Vitex ma takie działanie? Kompletnie już się pogubiłam.

No to wychodzi ze lukrecja=clomid. Clo podnosi SZTUCZNIE estrogen na bardzo wysoki poziom i wtedy właśnie jest lepsza owulacja. Nie widomo jak to się ma do tego ze to sztuczny. Myśle ze inaczej niż jakby mieć z natury wysoki itd.
Wydaje mi się ze to będzie to samo działanie.
Miciurka a któraś dziewczyna co brała lukrecja badała w tym czasie hormony? Jak to faktycznie wyglada przy badaniu krwi?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kredka kp wiec masz niskie hormony to po co chcesz coś brać?
To bez sensu żeby brać Saw Palmetto, Lukrecję czy inne supelemnty razem. To za dużo. Trzeba się zdecydować na jedno porpstu. Napewno nie obniży się testo do poziomu 0. Zreszta organizm wyrównuje to. To nie jest tak ze nagle aż tak na sam dół spadnie. Tu chodzi zeby nie był wysoki. Ale ja sama nie wierze w niego. Znam samych łysych facetów co maja córki. Wiec nijak się to ma. Mój brał 7 mieisecy szyszki bez przerwy plus lukrecję przez 3 miesiące bez przerwy później co dwa tyg bo lepsze niby na obniżenie. I i tak syn. Także napewno ten jeden czynnik to nie „to”.
Ja po kp, do tego po poronieniach i clo.
Na 20 dziewczyn 15 po poronieniu ma córki. I tak mega dużo czynników a u mnie chłopczyk.
Alkohol No wszystko co możliwe zrobiłam. Ah już wole nie analizować bo się wkur.... idzie. Serio.
Zbadac trzeba hormony to wtedy idzie coś wdrażać jak faktycznie mimo suplementów czy kp są wysoko.
Zreszta raz tu wklejałam staranka dziewczyny co miała wszystko wg opisu Piranhy i ma chłopca. Badania krwi robiła raz w cyklu. Wszystko idealnie. I syn. Ona akurat tez te wapno magnez potas itd badała czyli te stare 7 czynników.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Bardziej patrze pod meza bo on tak w kratke te suple bierze i mnie kurza myslalam ze mu przemyce cos w diecie :( a ja moze sobie zrobie badania. Bo mi na brodzie czarnw wloski rosna wiec mnie to nurtuje apropo testoteronu.
Ja po poronieniu tez mam syna...

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry