reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Belle, pociezzam się ze jem mało, ale w diecie praktycznie niczego nie zmieniałam. Bardziej postawiłam na suple, śluzu pare lat temu miałam dużo a teraz przy vitexie znacznie mniej.
Luisa, owszem sporo zrobiłam, jeszcze sobie przypomniałam ze przed sexem zrobiłam mega ciepła kapiel, mąż tez miał kapiel przed ale nie w takim wrzątku jak ja, bo on akurat nie przepada za wys temp wody. [emoji30]
I tak po przedostatnim testowaniu wyrzucałam sobie ze za bardzo kombinuje-ta lukrecja, żurawina, zyrtec. Jednak mąż ma spora moc jeśli chodzi o nasienie pomimo długiej suplementacji.
Patrycja, bądź cierpliwa. Albo przejdź się jeszcze na usg 4d, może bobo się tak z Tobą bawi a za trzecim razem się ujawni!
Baby_girl, widzisz zarzekałam się ze nic z tego a tu taka weekendowa niespodzianka.
Tak to jest z mężami, mi się wydaje ze jesteśmy bardziej konsekwentne, jesteśmy w stanie bardziej się poświecić dla marzeń itd.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Patrycja-ja tez z foto nie widze nic, ciezko okreslic na tym foto, moze jak po turecku to faktycznie sie ukrywa jak typowa laska :), z doswiadczenia to zawsze ukrywajace sie dzidzie to w wiekszosci niesmiale.kobietki ;) , powodzenia i daj znac co sie kryje :)!

Baby girl-ale.maz metoda bdm nie musi trzymac abstynencji, mozesz mu dogadzac ile chcesz tylko seksu byc nie moze [emoji23],no chyba ze z zabezpieczeniem jak juz biedny wytrzymac nie moze , tak stwierdzam.ze.moj maz.to ma.anielska.cierpliwosc do mnie hah :D

Katrinaa-gratulacje! Super wiesci !

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa-pamietam ze madz moj kalendarz kochana :)

Pokaze i wam laski ...

To jest moj kalendarz z ciazy nr 2 :) , 18dc nie bylo seksu
Z tym ze mialam czasem 2 seksy i zaznaczalam mniej wiecej godziny i np 19 dc nad ranem i pozniej np. Wieczor , dlatego nie ma serduszka juz tego 18dc :) , ja zaliczam te seksy do metody kroliczkowej z ktorej wyszedl mi syn i mysle ze to jest po prostu 50/50, i tu nie ma gwarancji ,

Juz bym wolala metode co 4 dni anizeli codziennie
71ff511ee57983d9638c783e3a3f140a.jpg

Katirinaa, super wielkie gratulacje. Tez marzy mi się taki widoczek i to BARDZO! Opiszesz swoje staranka? Wdrażała suplementy itp.? Jakiś cut off?
Miciurka, tak dobrze pamiętasz to ten cykl z cut offem 3-3,5 dniowym! Kochana, dajesz mi nadzieje. Pamietam ze poleciłaś mi lukrecję na podstawie grupy facebookowej ze łaski to brały i maja córki. Pamiętasz ile ich było żeby w ogóle brać statystyki pod uwagę? Z Kitqa nie ma żartów, wszystko zanotowane [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, przy zwykłym BDM nie musi trzymać abstynencji, ale mówimy o chłopie z mocnym nasieniem ;) skoro nie mogę trafić 2-3 dni cut off, bo owu przychodzi jak chce i w końcu mam 30h cut of lub mniej, plus w tym cyklu biorę inozytol (który chyba może coś poprzestawiać) i mam nowe testy owu, to w życiu tak nie trafię. Musiałabym codziennie dogadzać i jeszcze celować jeden raz te 2-3 dni przed owu, ciężkie do osiągnięcia na ten moment. A dogadzać co drugi dzień nie można, bo to już wzmacnia moim zdaniem nasienie. Będzie dobrze z tymi królikami :D
Mój też ma anielską cierpliwość, robi wszystko co chcę w tym temacie - wytrzymuje z sexem co 14-16 dni od początku listopada. I dalej by wytrzymał. Ale nie uważam, aby to teraz było dobre. Może jak teraz nie zajdę z królikami cykl czy dwa, to wrócimy do BDM :) przerwa dobrze nam zrobi ;)

Miciurka tylko tak patrząc na Twój kalendarz to też mogło być tak, że między serduszkiem w 17dc a tym pierwszym w 19dc była za duża przerwa, wiadomo, więcej jak 24h, nasienie się wzmocniło i jest synuś jak malowany :)
A mogło być też tak, że nic by nie pomogło i ON był Wam przeznaczony :)

Gosica- 13 na 13 udanych czy 14 na 14 udanych z lukrecja, jeszcze ani jednego fail nie bylo takze pokladam wielkie nadzieje na roz u Ciebie :) !

Baby girl-to prawda ze abstynencja lepiej ale najlepuej jakby nasienie mialo 8-10dni max 12 wiecej nie, bo juz % mniejszy zeby zajsc, hm no jak zamierzasz kroliczkowac to trzymaj nisko ph chociaz ja sylku uzywalam i nic mi to nie dalo (ale moze byl za słaby) , to juz lepiej zamiast czestego seksu zrob moze 2 proby, dziewczyny z innego forum jada raz po pozytywie(czasem2 x) i trzymaja ph nisko, ale biora 50 tys mg zurawiny i lukrecje 2x450mg af-O i sie corki udaja, z kroliczkowaniem pewnie zajdziesz ale plec to juz nie wiadomo jak bardzo chcesz corke to ja bym przemyslala ..a jak chlopakow zrobiliście?

reklama
Miciurka, używam abiofemu, on zakwasza mega. Aż za mocno niestety, bo wszystko wybija. Plus ja sama mam niskie ph - 4.5 max. Żurawinę biorę. Pierwszego synka zrobiliśmy co drugi dzień od okresu do testu ciążowego ;) drugiego od okresu też co drugi dzień do 5 dni przed owu.

Do góry