reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@baby_girl jakbym słyszała swoja teściową "oj to skazana bedziesz na synowe". Do dzisiaj to pamiętam. Czasami sobie myślę , ze z dziewczynkami jest gorzej, bo są często rozkapryszonymi księżniczki, a widzę to na przykładzie córek znajomych. Także @baby_girl głowa do góry! Nie powiedziane, ze w przyszłości bedziesz bardziej dumna ze swoich mężczyzn niz cała rodzina z tych "słodkich" i grzecznych dziewczynek, bo życie pisze różne scenariusze.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A dodatkowo co niestety jest akurat przykre to chłopcom niestety na więcej się pozwala. Akurat wczoraj koleżanka opowiada mi że jej córka dostała uwagę na lekcji bo popchnela kolegę. Chamskie zaloty z jego strony. Nauczycielka oczywiście ukarała dziewczynkę i wezwała mamę do szkoły po czym okazało się że chłopiec nie dostał uwagi bo "chłopcy tak w tym wieku mają" A dziewczynka musi być grzeczna nawet w samoobronie takie zachowanie jej nie przystoi. Przykre i okropne nie uważacie?

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, ja wiem, że to różnie bywa. Ale tak szczerze - większe szanse są, że mając córkę będzie się miało możliwość uczestniczyć w jej życiu niż mając syna. Chodzi mi o np poród - jest większa szansa być przy/po porodzie córki niż synowej ;) u nas właśnie tak zawsze było, że mamy kobiet uczestniczyły niemal we wszystkim, a mamy mężczyzn czekały tylko na informacje...
Ja wiem, może być różnie. Ale statystycznie jednak większe szanse są przy córce ;) no tak mi do głowy wbili ehhhh

Niby tak, ale to pewnie jak wszystko zależy od czlowieka i relacji. Jak mi ktos powiedzial jak powiedzialam, ze bedzie chlopiec " wiesz zawsze mieć lepiej córkę, bo wychowujesz ją dla siebie a syna dla innych". Wtedy mi się zrobiło strasznie przykro.

Kiedyś przyszła do mnie koleżanka z córką 4 lata i mala pomoczyla bluzkę chciałam dać coś po moim synku miałam różne mniejsze ale ta nie ta nie... Mała zaczęła płakać byłam w szoku ze matka ma problem żeby przebrać mała a koleżanka a co się dziwisz to dziewczynka [emoji15]
Serio ale mnie tym wkurzyła jakbym ja miała gorsze dzieci bo mam chłopców a ona dziewczynke to już jej wszystko wolno i jak dostaje histerii za byle bzdure to jest super bo to dziewczynka pff... Chore!

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Niby tak, ale to pewnie jak wszystko zależy od czlowieka i relacji. Jak mi ktos powiedzial jak powiedzialam, ze bedzie chlopiec " wiesz zawsze mieć lepiej córkę, bo wychowujesz ją dla siebie a syna dla innych". Wtedy mi się zrobiło strasznie przykro.

Mihasia, ja będąc w ciąży usłyszałam od kogoś "Oooo córka? No to następnym razem musicie się bardziej postarac". Ludzie nie myślą...

Mihasia, ja będąc w ciąży usłyszałam od kogoś "Oooo córka? No to następnym razem musicie się bardziej postarac". Ludzie nie myślą...

Dokładnie, moja mama najwspanialsza kobieta pod słońcem np wczoraj wypaliła fajnie by było gdyby była dziewczynka a ja mówię to nie koncert życzeń najważniejsze żeby było zdrowe, może i będzie chłopczyk a ona - nie daj boże [emoji15] kurtyna....
Padlam...
Własna matka mnie zastrzeliła...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja dobra kolezanka chodzila w ciazy razem ze mna. Rodzila miesiac wcześniej. Pamiętam jal jej zazdroscilam, ze bedzie miala dziewczynkę, a pozniej plakalm, ze ja bede miala chłopca. Po urodzeniu dzieci to ona mi zazdrościła, ze mały taki grzeczny i słodki i śliczny. Oni z dziewczynka ciągle maja problemy, płacząca, charakterna, nigdzie z nią nie mogą jechac, bo non stop placze. A nasz Leos naprawde jest bezproblemowy i do tego taki kochany chlopiec.

reklama
Ja się muszę przyznać, że w pierwszej ciąży jak usłyszałam ten tekst od teściowej, że bardzo dobrze, że syn, zobacze jak to jest jak mi baba zabierze syna, to pomyślałam sobie, że to właśnie może taka kara, że faktycznie zabrałam komuś syna i teraz mam za swoje :( nawet po nocach mi się śniło, że męża wyrzucam z domu żeby wracał do swojej mamuśki (a on nigdy w życiu by nie chciał tak na marginesie) i ja wtedy dostanę swoją córkę. Szybko mi to przeszło, bo synka pokochałam od momentu 2 kresek, no ale widzicie jak to mocno w głowie siedzi.

Do góry