reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Naomi- cytryna alkaizuje srodowisko, wiec to albo obojetne albo na chłopca

Babygirl- jeszcze nie widac owu na wykresie ale juz sie nie staraj, moze jak masz rephresh to zaaplikuj pol tubki

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka, no właśnie, mogę mieć i dziś :( całe szczęście staranka były tylko raz 13dc, ale z moim O i to mnie martwi :( na dziewczynkę kobieta nie może mieć O przecież. Ja co prawda z chłopcami nie miałam ani razu przy starankach, więc jest odwrotnie, no ale... Wczoraj był sex ale z zabezpieczeniem, tylko, że też z O moim :(
Zakwaszam się cały czas, ph mam mega niskie cale szczęście.

A jeśli od wczoraj testy owu już wychodzą bladziochy ledwo widoczne (gdzie 14dc był pełny pozytyw), to jest szansa, że owu dopiero będzie? Ja wiem, że to wyrzut decyduje i potem niby jest obojętne co będzie, no ale...

Ostatnia edycja:
Miciurka, no właśnie, mogę mieć i dziś :( całe szczęście staranka były tylko raz 13dc, ale z moim O i to mnie martwi :( na dziewczynkę kobieta nie może mieć O przecież. Ja co prawda z chłopcami nie miałam ani razu przy starankach, więc jest odwrotnie, no ale... Wczoraj był sex ale z zabezpieczeniem, tylko, że też z O moim :(
Zakwaszam się cały czas, ph mam mega niskie cale szczęście.

A jeśli od wczoraj testy owu już wychodzą bladziochy ledwo widoczne (gdzie 14dc był pełny pozytyw), to jest szansa, że owu dopiero będzie? Ja wiem, że to wyrzut decyduje i potem niby jest obojętne co będzie, no ale...
Moim zdaniem to trzeba przyjąć jak jest na testach że 24-36h może wystąpić owulacja. Do tego obserwować śluz. Ja ten cykl też mam mega dziwny. Bo wg kalendarzyka dziś powinna być owulacja. Tyle że sluzu jak na lekarstwo:( może być coś w tych suplementach co powoduje że jest mało sluzu tego rozciagliwego- A praktycznie to nie ma? Bo już drugi cykl taki mam. Wczoraj test taki prawie prawie dwie identyczne kreski. Dziś temperatura nisko bo 36,38 a ja właśnie często mam że mam spadek w dniu owulacji, podejrzewam że jutro skok będzie...
Baby_girl myślę że u Ciebie skoro już test był pozytywny to owu była. Ewentualnie będzie dziś ale to chyba dobry odstęp masz? Tzn jeśli trzymamy się BDM[emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ten cykl jest beznadziejny :(
Temp dziwna, powinna pójść do góry, a nie w dół... Owu powinna być 24h po pozytywnym owu, a wg temp teraz nie wiem kiedy była/będzie? :confused:
Jeszcze wczoraj wieczorem myślałam, że owu już była w nocy z 14 na 15 dc i nas poniosło i zrobiliśmy "staranka" z zabezpieczeniem, ale z moim O :( z resztą te jedne właściwe staranka 13dc też były z moim O :(
Także czekam na @, oby przyszła, bo zawaliłam sprawę :(
Zobacz załącznik 841332
Poza tym wydaje mi się że wczoraj miałaś skok w porównaniu do temperatury z przed dnia poprzedniego. Dodatkowo ja kiedyś pamiętam że miałam potwierdzona owu na monitoringu a temperatura podskoczyla dopiero 3 dni później także i takie rzeczy bywają. Spokojnie. Co ma być to będzie.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kinga, właśnie śluz miałam od kilka dni przed pozytywnym testem do dnia pozytywnego testu, dzień po juz praktycznie nic. Dlatego mnie to zmyliło, że owu już była na bank. A tu temp sobie ze mną brzydko pogrywa :( wg BDM to jest tak na dwoje babka wróżyła właśnie - wszystko przez wczorajszy stosunek z zabezpieczeniem i tym nieszczęsnym moim O.
No właśnie co ma być, to będzie, ale chyba wolałabym jednak tę @ :(

U Ciebie suplementy jak najbardziej mogą wpłynąć na śluz, tak myślę. Ty na chłopca, zmieniasz trochę hormony, to i śluz może się zmienić.

Kurcze, no mam nadzieję, że jednak tego 14dc był pozytyw, owu w nocy z 14dc na 15dc i potem rano 15dc skok temp. Pytanie tylko czy skok może być tak szybko :confused:
Olałabym sprawę totalnie gdyby nie te moje O nieszczęsne. Przysięgam, ten O mi tak zbrzydł, że przez następne 10 lat go nie chcę :hmm:

reklama
Baby_girl-musisz zachowac spokoj i spokojnie podejmowac decyzje co do staran bez pochopnych decyzji :) bedzie dobrze!, szkoda ze nie poczekalas do po owulacji z tym dodatkowym seksem, ale jak sie zakwaszasz to nie ma tragedii, o to wlasnie chodzi z tymi cholernymi staraniami ze nie wiadomo co z ta owulacja -ja myslalam ze jest w tym jakis pattern ale u mnie chyba go nie ma , wczesniejszy cykl 14 h po pozytywie owulacja, a w tym cyklu pozytyw cd12 a owulacja cd 14 wyszlo 40 h! , wiec duzo nawet i kiepsko ze to nie jest takie przewidywalne, teraz musisz cierpliwie czekac mysle ze temp jak jutro zmierzysz bedzie juz wyzej a przynajmniej powinna :) , niestety tak to jest z ta temp ze dopoero potwierdzi po fakcie -takze moze i juz byla owulacja ale dopiero sie dowiesz za killa dni po tempkach gdzie dokladnie - a sluz ja mam zawsze ze 3 -4 dni przed i to niby czesto sie zdarza ze jest iles dni przed
Kciuki!

Kinga-ja tez mam zawsze spadek przed :) - a jakie suple.bierzesz? Bo ja juz nie kojarze kto co bierze[emoji23], u Ciebie 36.38 to niska temp a u mnie to jest wysoka haha jak ja mam dip to mi schodzi nawet do 35.75 lol

Edit-u mnie dzis lekki spadek z 36.41 na 36.32 ,nie przejmuje sie ale bardzo mnie ciekawi ten cykl juz bym chciala testowac :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry