reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Boże co za paradoks. Od miesiąca suplementuje magnez ( nigdy tego wcześniej nie robiłam ) a od paru dni mam drżenie powieki czyli teoretycznie jego braki ....? Ehhhh

WTF[emoji15]znowu się zaczęły zaparcia i to parcie. Wypiłam szklankę soku z kapusty oby pomogło[emoji44] byłam dziś zrobić tsh miesiąc temu miałam ładne później dawka została zmniejszona o pół od 3 dni znów czuje ucisk na szyji więc zwiększyłam dawkę i czekam na wynik. Gin mówił ze ciąża pozornie obniża tsh tzn ze fałszuje [emoji15]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Boże co za paradoks. Od miesiąca suplementuje magnez ( nigdy tego wcześniej nie robiłam ) a od paru dni mam drżenie powieki czyli teoretycznie jego braki ....? Ehhhh
Też tak miałam dopóki nie zaczęłam dzielić tabletek. Podobno magnez może się wchłonić w określonej ilości na raz, a reszta nie jest przyswajana. Dlatego ja jedną tabletkę dzielę na pół i te swoje 4 tabletki w ciągu dnia biorę 8 razy dziennie, pół tabl co ok godzinę. I faktycznie, po 3 dniach poczułam różnicę, a po 2 tygodniach różnica na plus w wynikach krwi.

Co do owu - mi np w zeszłym miesiącu owu przyszła 3 dni wcześniej. Zrobiłam test owu, a tu szok, prawie pozytyw. Po 4 godz już był pozytywny i owu 24h później. I jak tu trafić 2-3 dni przed ;)

Baby girl tak właśnie robię od paru dni tabletki dziele :) oby pomogło. Może to od kawy zaczęłam pic parzona a nie rozpuszczalne siuski i dieta LE

WTF[emoji15]znowu się zaczęły zaparcia i to parcie. Wypiłam szklankę soku z kapusty oby pomogło[emoji44] byłam dziś zrobić tsh miesiąc temu miałam ładne później dawka została zmniejszona o pół od 3 dni znów czuje ucisk na szyji więc zwiększyłam dawkę i czekam na wynik. Gin mówił ze ciąża pozornie obniża tsh tzn ze fałszuje [emoji15]

W ciąży natychmiast zwiększa się dawkę leku

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Gin pow że nadal mam brać pół tabl więc nic nie rozumiem. Tarczycę wykryto mi w grudniu było wtedy 5,67 później po dawce 25 eutyrox spadło do 1,5 i bralam po pół tabl. Pyt czy mam zwiększyć dawkę pow że nie dlatego zrobiłam tsh i zobaczymy do endokrynolog mam na 16 marca

Leeleeth- a jakie testy robisz owulacyjne ze pozytywu nie mialas ? - bo nie jest zaznaczone

Belle- tez pomyslalam ze moze bezowulacyjny, ale tez masz bardzo duze wahanie temp, to moze dlatego tak wyglada dziwnie , bylas chora ? Dobra doczytałam ze alkohol itp to powinnas zaznaczyc te temp jako zaburzone zeby nie brało ich sie pod uwage najlepiej wrzuc to w Fertility Friend ,

Mihasiaa- ze 4 h.trzymac mocz nie pic w nadmiarze tylko normalnie nir robic z 1 moczu po wstaniu bo moze fałszowac wynik, ja robie testy o godz 10 i 18 w dniach zaraz po okresie a jak wchodze w ten plodny okres to 10, 14, 18 i czasem.jeszcze o 22 zrobie ,

Babygirl-no wlasnie ...ciezko trafic te kilka dni przed cholerną owu :/

Szczypiorkowa-oj chcialabym!

Kredka-mi sie wydaje ze owulacja dzis , zawsze testuj kilka dni wczesniej anizeli "polecaja" z opakowania testow,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry