reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Według teorii plemniki meskotworcze naładowane są dodatnio a zenskotworcze ujemnie, a komórka jajowa w zależności od wielu czynników może zostać naładowana ujemnie lub dodatnie które przyciąga do siebie odpowiednie plemniki. Dlatego Liczba plemników, otaczających komórkę, nie ma żadnego znaczenia. Jeśliby komórkę jajową otaczało 70% plemników żeńskich - naładowanych ujemnie, a komórka jajowa byłaby w obecnej chwili naładowana także ujemnie, wtenczas przyciąga tylko i wyłącznie plemniki naładowane dodatnio, pomimo tego że będzie ich dużo mniej.
Spożywanie produktów ma największy wpływ na polaryzacje jaja. Jeśli spożywamy dużo produktów o wysokim ph, wtenczas komórka przyciągać będzie plemniki męskie.
Jeśli zas spożywamy produkry o niskim ph, wtenczas komórka przyciągać będzie plemniki żeńskie
Dla mnie tylko to ma sens.
Ponadto nie wystarczy otoczyć się odpowiednimi przedmiotami, w zależności od pożądanej płci. Ważne jest także, by ograniczyć te, które mają wpływ na płeć przeciwną.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Leeleth, tak biorę 2 tabletki. Imama podpowiedziała ze jest OK. Na początku brałam jedna ale nie miałam takich efektów w postaci w miarę uregulowanych cykli jak teraz.
Leeleth, czyli Vitex obstawiasz przed ovu? Doktorski dc bierzesz? Ja zwykle do pozytywu, ale nie wiem czy tonie za długo.
Dziewczyny,ale Rephresh ma pH 4,5-przy takim pH tez plemniki padają?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Według teorii plemniki meskotworcze naładowane są dodatnio a zenskotworcze ujemnie, a komórka jajowa w zależności od wielu czynników może zostać naładowana ujemnie lub dodatnie które przyciąga do siebie odpowiednie plemniki. Dlatego Liczba plemników, otaczających komórkę, nie ma żadnego znaczenia. Jeśliby komórkę jajową otaczało 70% plemników żeńskich - naładowanych ujemnie, a komórka jajowa byłaby w obecnej chwili naładowana także ujemnie, wtenczas przyciąga tylko i wyłącznie plemniki naładowane dodatnio, pomimo tego że będzie ich dużo mniej.
Spożywanie produktów ma największy wpływ na polaryzacje jaja. Jeśli spożywamy dużo produktów o wysokim ph, wtenczas komórka przyciągać będzie plemniki męskie.
Jeśli zas spożywamy produkry o niskim ph, wtenczas komórka przyciągać będzie plemniki żeńskie
Dla mnie tylko to ma sens.
Ponadto nie wystarczy otoczyć się odpowiednimi przedmiotami, w zależności od pożądanej płci. Ważne jest także, by ograniczyć te, które mają wpływ na płeć przeciwną.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Znajdziesz czas i wypiszesz co ma najniższe pH i jakich przedmiotów unikać czym sie otoczyć itp?
Czy tez księżyc i jego fazy tez maja na to wplyw?

Leeleth, tak biorę 2 tabletki. Imama podpowiedziała ze jest OK. Na początku brałam jedna ale nie miałam takich efektów w postaci w miarę uregulowanych cykli jak teraz.
Leeleth, czyli Vitex obstawiasz przed ovu? Doktorski dc bierzesz? Ja zwykle do pozytywu, ale nie wiem czy tonie za długo.
Dziewczyny,ale Rephresh ma pH 4,5-przy takim pH tez plemniki padają?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wiesz, w zasadzie to miała jeden cykl i nie miałam pozytywu na testach [emoji23]
Wiec odstawiłam w 14 dc
A masz jakieś zmiany w cyklu jak go bierzesz?

Sis pisała najlepsze srednowisko to takie pH 5 poniżej cztery ginie większość wiec te 3,5 to naprawdę ekstremum jest

Boje się ze namieszam sobie tylko , bo castangusa chyba się bierze cały cykl? A Witex 14dc?

Wybaczcie rozterki koleżanki hahahaha

Vitex i castangus to jedno i to samo [emoji6][emoji23]
Mi tez sie ciagle pierdzieli wszystko [emoji23][emoji23][emoji23]
I bierzesz do owu , on raczej reguluje cykl, nie powinien specjalnie namieszać.

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

@leeleeth @Gosica @Luisa2018
I nie wiem która jeszcze!!!

Przywołuje wszystkie do pierwszego rzędu, nie ma żadnych dołow, stekania i rezygniwania. Ja naprawdę wierzę w to, że KAŻDA Z NAS OSIĄGNIE SWÓJ WYMARZONY CEL...

Ja też mega wierzę że u nas pojawi się Igor, no kurde musi i koniec. Wsyztsko znaki na ziemi i niebie to mówia i ja w to wierzę i nie ma innej opcji. Próbowaliśmy 4cykle, w tym 2x w pełnych testach owu owu u 2 różnych producentów i co?! I DUPA
Teraz zrobiliśmy falstart ale całe 3 i początek 4 cykli to był tak mechaniczny seksz że tj jakiś dramat :( absolitnie nikomu tego nie polecam i nie życzę...
A na koncu 4dtego w praktycznie dniu owu puściło wsyztsko i coś siadło, tylko teraz zobaczymy co i z jakiego dnia - tzn Igor będzie oczywiście ale wiadomo...

Dziewczyny ja się będę modlić za siebie i za Was... Zresztą nasz Igor pojawiając się będzie wymodlony... Nie wiem daje ki to pewna siłę, może wy spróbujcie :)

A teraz z innej beczki, ja też dostanę depresji bo u nas, kuźwa mniej to coraz więcej tego dziadoskiego zimnego cholernego śniegu wrrrr
Ku##y idzie dostać ehhh

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Dziewczyny ale jesli bedziemy jesc o wysokim ph prosukty ro przefiez nam sie ph pochwy zmieni wiec dziwne to z tymi jonami bez sensu trochę by wychodzilo.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry