reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ależ dziękuję Wam dobre kobiety moje [emoji8][emoji39] ale to ja wam powinnam bic pokłony bo mogę mówić tu o rzeczach o których na codziennen nie mogę lub nie wypada lub inna cholera... Ale to już omawialiśmy [emoji8]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

reklama
Dobra Piękne, u mnie 'robi się serio serio', oswieccie mnie bo dla mnie ten cykl to czarna magia [emoji52] i równocześnie się cieszę bo jest zupełnie inaczej jak przy dziewczynach i mam stresa bo wiadomo moja sytuacja z praca wisi nade mną.
od wczoraj pika mnie na środku podbrzusza ale dziś to mnie powoli łamie w pół...
Dziś mamy 8dpo, na okres za wcześnie (chyba?!), czy ewentualna implementacja jest jakoś odczuwalna?! Serio pytam, bo jak NIGDY nie czułam ani boli przedowu, samej owu i tego czego teraz, tak czuję wszystko w komplecie!!!

@Imama czytałam, jak poprzednio radziłaś żeby na dziewczynkę jesc biale pieczywo, ryż, makaron? A warzywa i owoce? Mięso białe i ryby? Ale te produkty w ilosciach sporych 2-3 razy dziennie? Ja jadam duzo serkow i jogurtow i jajek, a to sa produkty wysokobiałkowe [emoji33] Boję się, ze za późno tafilam na forum, a nie mam duzo czasu na staranki bo albo zachodze w ciążę, albo wracam do pracy, bo urlop się kończy...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

I przepraszam, ze tak głowę zawracam, ale teraz wiem mniej niż wcześniej [emoji14]

@szczypiorkowa, wg mniento dobry zwiastun, ja z synkiem wlasnie tydzien po zapłodnieniu mialam takie bóle podbrzusza i kuł mnie jajnik, pamiętam jak dziś.

Mihasia No w tej LE diecie to chodzi właśnie o te ograniczenia białkowe i tłuszczowe. Mięsa i ryb raczej właśnie się nie je bo jak zaczniesz liczyć to nie zmieścisz się w limitach protein.
Pewnie czytałaś te wcześniejsze wpisy opierające się na wapnia i magnezie na dziewczynkę. Tam nawet każda 1,5 l mleka pic dziennie. To typowo z ingender.
Ja bym na twoim miejscu policzyła sobie ile g dziennie spożywasz białek j tłuszczy i wtedy to ograniczyć. Sproboj z aplikacja MyFitnessPal
Szczypiorkowa niby implantacja nie powinna być odczuwalna bo to mikro nerwy są itd. Ale ja miałam bóle przed pozytywem

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Szczypiorkowa na swoje dwie implantację czułam
. Ogólnie to niesamowite uczucie czuć jak maluch w tobie zamieszkuje :p

Czułam jakby wibracje w macicy, myślałam ze okres dostanę, lekki skurcz. W 1 ciąży miałam wtedy lekkiej plamienie w drugiej nie

@szczypiorkowa, wg mniento dobry zwiastun, ja z synkiem wlasnie tydzien po zapłodnieniu mialam takie bóle podbrzusza i kuł mnie jajnik, pamiętam jak dziś.

Kurcze kłuje właśnie jajnik tzn ja go czuje a kłuje i pika podbrzusza jakby skurcze były, coś takiego...

reklama
Ile dziennie tych tluszczy i białek. Moglaby któraś z dziewczyn wstawoc screenshota my fitness pal?

Do góry