reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Zonami olala to córka jak nic! Odemnie gratulacje.
To tylko ja taka pomigana ze mi nic z tych rzeczy nie pomogło!
Kitqa moja ciotka wymidlila na pielgrzymce w Częstochowie wnuczkę sobie, a do końca byl siusiak i wszystko na chłopca. A przy porodzie wyszła Michasia zamiast Miachala. Cała rodzina w szoku. Ale nie mam pojęcia jaki sprzęt itd bo oni z Kołobrzegu są i raczej z ciotka mam kontakt.
Co do płynu to na moim tez nie pisze pH tylko na necie wyczytałam i później sprawdziłam paskami i ma 3,5. Wątpię żeby były jakieś o wyższym pH bo jednak to ma zapobiec infekcja a wysokie jednak sprzyja im
Są tak jak już pisałam zele które podnoszą pH.
Link do: Ritex Kinderwunsch Gleitmittel Gel - DocMorris tu w de wszędzie dostępne i one myśle na chłopca najlepsze.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, ale u Was się dzieje i dobrze, trzymam kciuki za staraczki.
Ja bylam na usg w 17 tyg i lekarz dalej twierdzi, że w brzuchu mieszka dziewczynka, któraś z Was prosiła mnie o opis staranek, napiszę ale u mnie to raczej szczęście niż planowanie.
Oczywiście jak zaczynałam starania to świrowałam pierwsze 3 cykle - suplementy, zakwaszania, oddstępy i inne cuda ale nie wychodziło. Potem odstawiłam wszystko i dalej nic, zaszłam dopiero w 10 dc. Suplementy- ja brałam kwas foliowy 400 mg, mąż szyszki chmielu ale maksymalnie przez 2 tyg bo już zaszłam. Stosunek był jeden jakieś 8/9 h po teście pozytywnym a drugi 30 h po teście pozytywnym.
Po wszystkim położyłam nogi do góry i leżałam tak ze 30 minut, a z całą zawartością spałam całą noc.'Nie sprawdzałam ph ani przed, ani po.

Zonami gratuluję!

Kredkaczarna osobiście specjalnie nie dietuje jak np. Leeleth. Ogólnie mało jem, ale myśle ze bardziej wchodzę w 2000kcal niż 1500. Czerwone mieso jem od czasu do czasu, bardziej staram się drób. Banany są na porządku dziennym, słodycze tez jem, chociaż w małych ilościach ale zawsze. Soli prawie nie używam. Kiedyś jadłam jeszcze mniej mięsa i mam synów, wiec osobiście do końca w dietę nie wierze.
Ajlak, sama widzisz oprócz tego planowania wchodzi czynnik szczęścia. Na to kompletnie wpływu nie mamy. Gratuluje zdrowej dzidzi.
Kredkaczarna, o rany dlaczego ten płyn ma takie wysokie pH ? [emoji15]

Co do diety to ja od zAwsze jem jałowe rzeczy typu serki mleko maślanki jogurty naleśniki z dżemem itp ogólnie mięso rzadko, pomidorów nie lubię itp i co dwóch chłopców

Ostatnio z koleżanka gadałam a ona ma córcię - mówi ze kiełbasa mięso itp to u niej podstawa...

Co do diety to ja postaram się schudnąć po prostu bo i tak mi się przyda
Ale kwestia taka ze w przypadku 1 ciąży zaszłam w nią w momencie kiedy schudłam 15 kg także chłopak jak malowany

reklama
Ajlak gratulacje wielkie!! Super ze po tylu cyklach i nerwach się udało i to z wymarzona córeczka [emoji171] napewno córka. Rób zakupy!
Ale jak widać właśnie jak komuś córka pisana to mimo wszystko będzie to córka. Żadna dieta i inne sprawy nie pomogą niestety. Ale dla spokoju wewnętrznego lepiej próbować.
Luisa bo dieta mineralna czyli właśnie ze dużo nabiału na córkę podobno nie działa. Bo nabiał jest pelnotluszczowe przeważnie i dużo białka ma a to chłopczykowe. Ta LE dieta to coś innego i nie patrzy się na potas i sód czy wapno itd. Tylko na ilość protein i tłuszczów dziennie.

Do góry