reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To moje testy i już jestem po owulacji ,

1517098809-e058d7b09b5023c1-aaaaaa.jpeg

Szczypiorkowa- staraj się następny dzień po najciemniejszym teście i na następny dzień

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Oooo matko nawet mnie nie osłabiaj, ja takie kreseczki mam teraz, tzn ja czekam na porządna kreche obok która wyjdzie po tych 10', a póki co wychodzą jaśniejsze jak ta kontrolna chyba że po 30' to dorównuje kolorem. U mnie jedynie to, że nic nie pika nie ma klucia, a śluz nadal galaretowaty biały lepki i rozciagliwy. Na bank nie M kurzego jaja ale jego częstotliwości występowania się zwiększyła...

reklama
W jakim wieku masz córki jeśli można wiedzieć:) A i to Wasz pierwszy cykl starań czy już kolejny? Z córkami poszło za pierwszym razem czy staraliscie się jakis czas?
Wiem co czujesz Szczypiorku... Mam dokładnie to samo. Wszędzie widzę chłopców, w moim otoczeniu rodzą się sami chłopcy i czasami taki żal mnie ogarnia że wszyscy mogą a ja nie mimo tylu starań... zle mi z tym uczuciem. Na pewno moja córka nie chciałaby wiedzieć że...nie spełniła mojego marzenia... boje się strasznie kolejnej ciąży i ewentualnego "rozczarowania". Póki co i tak odkładamy. A zobaczę jak u Ciebie wyjdzie i ewentualnie zgłoszę się po przepis[emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Jedna ma prawie 6lat, druga ma 11miesiecy (kończę aktualne macierzyńskie). Obie za pierwszy razem 'siadły', bez żadnego planowania liczenia itd czysta przyjemność i tyle - zupełna odwrotnosc do teraz :(
Aktualnie to nasz 3 cykl na chłopca i tj też irytujące że wcześniej poszło tak gładko a teraz masz wrrrr

Szczypiorkowa- mierzysz może temp ? Jak nie to polecam! Z testami tez jestem zdziwiona tylko one teraz suche sa to inaczej-mniej koloru maja kreski...wiesz patrz na te testy po 5-10 min,najlepiej zrób foto -jest taka apka premom się nazywa i tam można robić na bieżąco zapisuję ci fotki tych testów jeden pod drugim samo oznacza dzień cyklu i czas, i wtedy możesz sobie porównać z faktycznymi fotkami jak testy były mokre,

W tym cyklu miałam strasznie słabe testy naprawdę , ciągle równe a w cyklu listopadowym miałam blazing nawet z tych zielonych , obserwuj śluz, to napewno a czujesz może owulacje?

Wkleję ci dla porównania testy wondfo jak mi wychodziły - bo moim zdaniem te zielone mi pokazały ciemny test cd13 -5.30pm, a wondfo zdaje mi się że cd 14 o 9.30pm jest pozytyw, nie wiem czekałam na blazing a tu nic ,

1517110639-45789fae803e8aa0-aaaaaa.jpeg

Słuchajcie mieliśmy poprawiac jeszcze na O+12 i mąż nie dał rady [emoji87], się przejął biedny , tak więc tylko zostaje nasz cut off 56 h , ciekawe czy przeszło coś przez replens ...

Ja mam problem ze śluzem bo karmie i przyznam ze czasem nie wiem kiedy mam owulacje. Ciężko mi mierzyć temp bo wstaje w nocy do małego.
Także chyba na czuja. W poprzednim cyklu miałam krwawienie w środku cyklu i ból jajnika - także to owu raczej a w tym coś sucho.

Dziewczyny robie zamówienie na gemini i proszę który płyn do higieny intymnej mam kupić ? I nie wiem czy globulki czy vigantyl itp itd ...

Dziewczyny przepraszam, że tak zobrazuje...
Śluzu mam na tyle mało, że musiałem go wyciągnąć palcem z pochwy. Majtki suche i w tym aspekcie nic się nie zmieniło od tygodnia na 100%... Skąd mam dylemat co to robić :/
Mierze testy min 2/3x dziennie ok 10tej/15stej/18stej
Kitqa spelnienia marzeń! Duzo zdrowka i może w przyszłości wymarzonego synka :D Ja też postarzałam się w ten piątek o kolejny rok haha ;)

Luisa-wez lacibios Femina z ph 3,5 -taka niebieska butelka , a globulki po co ?jakie ? Ja bym brała zel rephresh lub replens kilka stron wstecz jest link z którego można kupic

Luisa-wez lacibios Femina z ph 3,5 -taka niebieska butelka , a globulki po co ?jakie ? Ja bym brała zel rephresh lub replens kilka stron wstecz jest link z którego można kupic

A tak myślałam czy by ich nie aplikować ... po @ ale to chyba sensu nie ma. Kupię ten lacibios femina i zamowie represh i dam go po staraniach trochę

Miciurka super tajming [emoji106] czuje że będzie z tego córeczka [emoji176][emoji41]
Mikallo dziękuję :* wszystkiego dobrego kochana! :* miałaś urodzinki przede mną?! Cóż za zbieg okoliczności hihi sto lat [emoji512][emoji513][emoji485][emoji483][emoji484][emoji481][emoji524]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

IMG_20180128_114719.jpg
U mnie nadal bez objawów owulacji,
- Test cały czas z słaba kreska
- sluz bialo-przeźroczysty ale mątny, ciagnacy sie, ale jego go więcej
- zero pikania w podbrzuszu nic
Ehhhh to czekanie jest chyba najgorsze wrrrr

Załączniki

• IMG_20180128_114719.jpg
    IMG_20180128_114719.jpg
    564,2 KB · Wyświetleń: 862
Ostatnia edycja: