reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

W świeta chcemy powiedzieć synkowi i rodzinie i powiem wam że to będzie skończony 9 tydz a ja dalej myślę że za wcześnie. Przy 1 ciąży powiedziałam po teście a teraz po tym poronieniu w ogóle mi nie spieszno. No i czy wam 2 ciąża też dużo szybciej mijała?

reklama
Zonami super podejście. Skoro naprawdę miałaś nub u syna płaski po 13 tc to nie dziwie się ze teraz nawet nie będziesz pytac. Ale patrzyć pewnie tak [emoji6] tak już mamy ze i tak popatrzysz jaki tam ten nubek jest.
Ale najleeij właśnie wiedzieć tak już praktycznie na 100% wiec bliżej połówkowych.
Mi druga ciąża szybciej a trzecia to wogole nie wiem kiedy zleciała a już 23 tc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zonami ramzi dlatego jest do 8 tc bo łożysko właśnie wędruje i później może być z każdej str. Do teori ramzi bierze się usg z 6-8 tc. Ale u mnie wychodziła córka a jest syn wiec to i tak nie pewne. Będziesz robiła prenatalne?
Biedronka i jak temperatura, nadal się utrzymuje? Testujesz?

Imama tak tempka wysoko dalej a testować mam zamiar jutro chyba że @ przyjdzie

Taki był dla mnie idzie równo z kręgosłupem ale w sumie nie znam się haha dlatego może i podglać będę ale ze swojego syna bym dziewuszke zrobiła czyli żaden ze mnie podglądacz. A wtedy to ja w ogóle tych metod nie znałam dowiedziałam się na polowkowych i super bez domysłów itp. W sumie to tylko 10 tyg zleci jak nie wiem! Ty już wtedy będziesz na ostatniej prostej przeraża mnie ten biegnący czas.

Załączniki

• IMG_20171222_162959.jpg
    IMG_20171222_162959.jpg
    321,6 KB · Wyświetleń: 98
Zonami, jakie fajne zdjęcie! Ja widzę już dziecko a nie kijankę[emoji4] na tym etapie malutki człowiek, super zdjęcie! Na moich z tego okresu to czarna plama z białymi nic się nie da zobaczyć a tu ekstra! Życzę zdrowego bobasa[emoji4] A co to jest ten Ramzi? [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarz chwalił się że ma dobry sprzęt, w ogóle robił mi przez brzuch po waginalnie było słabo widać. Mąż dalej widzi tylko plamę :biggrin2: i tez myślał że to taka długa zgieta noga a to pepowina hehe. Ramzi to metoda określania płci kwestia położenia kosmowki w macicy w 6 tyg, czy po lewej stronie to dziewczynka a po prawej chłopiec.

No zonami dziwne przy synu, albo zakryty koniuszek był albo był z tych co wyrasta później.
Ja w 9 tc już widziałam raczki i dzidzia ruszała nimi i się śmiałam ze mi macha. Tak mała istotka niby za małe na człowieczka ale jednak nie jest to juz tylko zwykła fasoleczka [emoji7]
Biedronka to kciuki za jutrzejsze testowanie [emoji6] Ja myśle ze się udało!

Biedronka, może testowanie za wczesnie albo ze nie z rana. Masz racje, lepiej poczekać. Póki co tempka dobrze wyglada i tego należy sie trzymać!
Zonami, gościa dzidzi naprawdę pierwsza klasa. A masz zdjęcie syna gdzie ten nub płaski?

reklama
Do góry