reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Naomi, podobno to na dziewczynke. W tej metodzie chodzi o to, ze ze starajac się co 4 dni wpasowujemy się ze starankami w to okienko płodności, statystycznie nie ma szans aby 2 staranka zmieściły się w okresie płodnym. Tutaj nie mamy przynajmniej spiny ze ominiemy owulacje przy jednym staranku. W moim przypadku myśle ze tez małe szanse żeby 2 staranka wyszły w dni płodne bo mąż już ma zbity testosteron dzięki Lukrecji i spadł mu power [emoji110]wiec nawet jeśli staranka będą we wt a potem w pt to mając ovu we czw może przeżyją plemniki z wtorku. A jeśli ovu wypadnie w pt to dostaje świeże plemniki z piątku [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wpadłam życzyć wszystkim wesołych świąt. Oczywiście, tego czego wam najbardziej życzę to zdrowych dzieciaczkow o wymarzonej płci.
Byłam wczoraj na 2 usg, małe ma 2 cm 8t2d, jest większe na 9 tydzień wszystko ok. Mam tylko wrażenie że już pogrywa z matką bo przecież w 8 tyg nie może być widać nuba? ;)
Pozdrawiam!

Załączniki

• IMG_20171222_140701.jpg
    IMG_20171222_140701.jpg
    528 KB · Wyświetleń: 94
Leeleeth ogólnie mleko zawiera tez dużo potasu i trzeba szukać takiego na którym pisze a to ciężko.
Dużo produktów może podwyższać testo ale hak się tego nie będzie jadło codziennie to myśle ze nie ma co się przejmować. Na soczewicę tez trzeba uważać bo ma dużo protein. Możesz sobie w zamian zrobić pulpeciki z brokułu, fasoli, marchewki, kalafiora, cukinni czy innych warzyw- fajna alternatywa dla mięsa [emoji6] ale tez nie ma co się męczyć.
Lepiej tłuszcze niż proteiny przekraczać. A ty możesz te górne granice jak kp czyli 60g.
Zonami wszystkie dzieciaczki maja płaskie nubki do 12 tc. Niby w 11 już niektóre się unoszą ale jak są płaskie nie oznacza to ze córeczka.
Ale nie powiem ładnie się pokazała i takie foto pobudza wyobraźnie [emoji7]

Imama ja wiem to było w formie żartu, co więcej ja wcale nie myślę że to jest nub, toż to jeszcze kijanka z ogonem jest. Może jakoś tak się ułożyło coś ale to chyba nie to oglądałam mnóstwo zdjęć z 8 tyg i na żadnym nuba nie widziałam haha.

Zonami od 9 tc jest już nub [emoji6]Ja tez widziałam u mojej dzidzi nuba ale to było bliżej 10 tc.

No właśnie, u mnie 8t2d więc wątpię zresztą nieważne odebrałam to zdjęcie jako żart dla zafiksowanej matki. Bo o kosmowke w 6 tyg się pytalam haha ale muszę przyznać że z każdym kolejnym tyg luzuje z płcią i nastawiona jestem na każdy wariant

No właśnie, u mnie 8t2d więc wątpię zresztą nieważne odebrałam to zdjęcie jako żart dla zafiksowanej matki. Bo o kosmowke w 6 tyg się pytalam haha ale muszę przyznać że z każdym kolejnym tyg luzuje z płcią i nastawiona jestem na każdy wariant
I Z której strony ta kosmówka jest ? ;) Witam w 30dc 10dpo :)

Po lewej ;) przepływami sprawdzał. I odrazu rzekł żebym sobie żadnej filozofii do tego nie przypisywala :cool2: i nie przypisuje ja naprawdę nie wiem jakiej płci jest maleństwo będe miała niespodziankę. Serce mówi cora, rozum chłopak ;) a tak a propo jest po lewej stwierdzono przez lekarza a na zdjęciu jak patrzysz na nie to jest w dole po twojej lewej czyli nic się nie obraca przy usg waginalnym.

Zonami ramzi dlatego jest do 8 tc bo łożysko właśnie wędruje i później może być z każdej str. Do teori ramzi bierze się usg z 6-8 tc. Ale u mnie wychodziła córka a jest syn wiec to i tak nie pewne. Będziesz robiła prenatalne?
Biedronka i jak temperatura, nadal się utrzymuje? Testujesz?

reklama
Wiem Imama, dlatego o kosmowke pytałam się tylko w 6t1d. Wiem że nie pewne, ale dziwi mnie ze wszyscy na tych stronach ramziego jak widzą ze kosmowka jest po lewej stronie przez usg waginalnym to piszą że tak naprawde jest po prawej i chłopak. U mnie jak patrzysz jest po lewej i faktycznie też po lewej.
W każdym razie w żaden sposób mnie to nie przekonalo bardziej w stronę córki, ba nawet nub mnie nie przekonuje. Tu też są pomyłki, sprawdzałam swojego syna z 13t1d i nub długi i płaski! A teraz będę miała 12t 6d czyli jeszcze wcześniej. Prenatalne robię tylko usg przeziernosci i w żadnym wypadku o płeć się pytać nie zamierzam. Najwcześniej będę sprawdzać koło 19 tc. Chcę mieć odrazu kawę na ławę. O ile dzidzia się pokaże. No chyba że tfu tfu przeziernosc będzie wątpliwa to zrobię nifty.

Do góry