reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Gorligor faktycznie jak dziewczynka! I jakie włosy [emoji170]
Maggie zgadzam się jak twoja córeczka wyglada przez ta fryzurkę.
Marzycielka wiem ze kiedyś Maran pisała o tym ze nieraz się to nie pokrywa. Właśnie ten skok z owulacja. Może być wcześniej. A robisz testy owu? Który masz już tc, owu była?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny
Jestem nowa ,ale podczytywałam troszkę o waszych staraniach i poczułam bliskie mi emocje. Marzę o córeczce od zawsze... poczułam juz pierwsze rozczarowanie płcią kiedy dowiedziałam się,ze zamiast dziewczynki bedzie jednak chłopczyk ,wstyd pisac,ale odchorowalam to kilka dni.Nikt z rodziny mnie oczywiście nie rozumiał ,mąż sie wkurzał ,ale na szczęście minęło .Teraz staramy się drugi cykl o i jutro wieczorem lub sobote będę testować czy "zaskoczyło" Stosowałam dietę dziewczynkową 2 mies. i zapisałam sie na forum Baby Dust, które " kłoci " sie z moja wcześniejsza teorią o częstym przytulaniu na dziewczynkę,wiec zobaczymy ,pewnie szanse 50/50
Ps.dlaczego emotikonki mi nie działają ?

Ostatnia edycja:
Imama ja mam dopiero 9 dc a pytam bo owu z moich obserwacji w tamtym cyklu była 1 dzień przed skokiem a wcześniej gdy mierzylam to idealnie pokrywały się z testami szyjka i sluzem. I jestem ciekawa czy możliwa jest owu przed skokiem.

Marzycielka, możliwa owu przed skokiem. Ja mam zawsze dzień przed skokiem, tzn rano niska temp a wieczorem nie ma pęcherzyka na usg a kolejny ranek skok i szyjka zamknięta, twarda.

Mamo Tymonka, witamy;) tutaj możesz pisać o swoich uczuciach, myślę, że każda Cię zrozumie i wesprze. Czekamy na dwie kreski i upragnioną córeczkę:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Monia, niezle z Tobą, siostrami a teraz Waszymi dziećmi. Może Tobie uda się cos zmienić [emoji110]sytuacja podobna jak u moich znajomych o których wcześniej pisałam.
Kinga, pH sprawdzam na 2 sposoby-jeśli uda mi się wyciągnąć na palec więcej śluzu to nakładam go na pasek, w innym wypadku wkładam pasek do środka [emoji4]
Miciurka, sylk to jest lubrykant teoretycznie chyba pomaga plemnikom przejść bliżej macicy? Ja wcześniej przed ciąża biochemiczna włożyłam duuuuzo sylku. Teraz zdecydowanie mniej, na tyle aby zejść do pH OK.5,3.
Mikallo, o rany jak super ze udało Ci się spełnić marzenie, oj jak bym chciała cos takiego przeżyć!
Gorligor , synek rzeczywiście wyglądał hak dziewczynka. Śliczny!
Tymonsmom, witaj i powodzenia przy testowaniu. Oprócz diety cos jeszcze stosowałaś?

Dziękuję wam za miłe przywitanie :)
Oprócz diety , to przytulanie jedno 4 dni przed a drugie 2 dni przed owu,pozycja klasyczna,bez fajerwerków ;) na wiecej rzeczy nie miałam cierpliwości ,podziwiam niektóre z was.Dla mnie juz ta dieta była utrapieniem ,bo akurat uwielbiam banany,pomidory , słone wędliny , ostre przyprawy ....czyli wszystko co na chłopaka

Ostatnia edycja:
Witaj TymonsMom.
Z ta częstotliwością to trudno stwierdzić bo maja tutaj dziewczyny tez córki po częstych starankach.
Marzycielka clo może ładnie namieszać dlatego duże dziewczyn naprawdę na GD stosuje metodę co 4 dzień staranka bo i temp jest zaburzona, testy owu nie wychodzą i różne inne objawy także wiem ze naprawdę dużo ta metodę stosuje.
Jeśli chodzi o FL to Hmm czytałam coś ze progesteron może podwyższać clo i tez mnie to cieszyło bo miałam niski. Także myśle ze tak ze faza może się troszkę wydłużyć a może było to spowodowane innym czynnikiem. Mi temp bardzo dziwna wychodziła.

reklama
Imama właśnie właśnie, szłam zgodnie z tymi zaleceniami < częstych przytulanek> dlatego ta druga metoda wywołała u mnie teraz panikę, bo dziewczyny twierdzą tam, że na dziewczynkę 2-3 dni przed owulacja ALE tylko RAZ ,natomiast częstsze przytulanki nawet z tym odstępem 2-3 dniowym ,dają juz tylko szanse 50/50 ,dlatego moze dziewczynom Z częstych przytulanek sie po prostu udało :eek: wiadomo, że ta metoda tez 100% nie jest,ale lepiej mieć 75% niż te 50% ...

Ostatnia edycja:
Do góry