reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

BB_Anna masz rację na pierwszym zdjęciu to dziewczynka jak malowana:) Moja córeczka wygląda jak chłopczyk, albo sobie wmawiam, ale to pragnienie synka jest tak duże że nawet w sukienkach to dziwnie wygląda najlepiej w spodenkach lub leginsach mi się podoba:) I wszystko raczej w chłopczykowych kolorach. Jedyne rozpoznanie to spineczka we włoskach:) jestem okropna, wiem.

Ja do dziś wstydzę się tego że tak pragnę synka, mając zdrową śliczną córeczkę. Całą ciążę denerwowałam się i szukałam w internecie dowodów że u chłopców nub leży i między nogami nic nie widać. Najgorsze że nie miałam komu powiedzieć o tym wszystkim. Raz wyznałam mamie co czuję ale mnie "skrzyczała" za takie "problemy" (choc sama pamiętam kiedyś mówiła że pragnęła synka a ma trzy córki). Raz napisałam na forum co czuję, to możecie się domyślić jaki był odzew...:( Myślę, że otarłam sie o depresję w ciąży z tego powodu.... Was znalazłam jakoś po porodzie Małej i podczytywałam co jakiś czas, żeby zebrać wiedzę na kolejne planowanie... Cieszę się, że tu jest tak miło i można nawet Wam się wygadać nie musieć słuchać ripost jaka to głupia jestem. Przeszłam to więc wiem, że to wcale nie jest głupota, i ściskam każdą z osobna trzymając kciuki za te wymarzone płcie ze zdrowiem na czele:)

reklama
Imama, świetnie cię rozumiem, płakać można, można się smuci aby na drugi dzień wstać z nową siła i energia. Także będzie dobrze:* ale jeszcze nie masz potwierdzenia że to synek, także ten... :) nie wkrecaj nic sobie :)
No to sprzedam wam kolejny sposób na poczęcie dziecka upragnionej płci :) info od teścia _jak zwykle ekhhmm Syna robi się jak kobieta chce współżycia a córki jak nie chce [emoji23]
Imama jeszcze info od mojej sąsiadki gdy powiedziałam jej że będzie druga córeczka: aaa to dobrze,(i mówi do męża) bo dobrego fachowca pozna się po tym że trzyma się jedenej roboty :)

Głupie? No pewnie, że głupie ale tylko można i należy się pośmiać :) to nie koniec świata

Wiecie co dziewczyny ja czytałam o tym z psychologicznego punktu i rozczarowanie płcią dziecka nie jest po pierwsze rzadkością a po drugie jest to naprawdę coś poważnego podchodzącego pod depresje a w naszym kraju jest to temat tabu. I osoby które maja dzieci tej samej płci poprostu nieraz wypychają od siebie te „złe myśli” zawiedzena, rozczarowania. W USA jest wiele grup wsparcia dla osób i stron www właśnie o gender disappointment.
U nas zreszta każda z nas to wie ze zdrowie najważniejsze ale jednak myśle ze to ludzkie ze człowiek nastawia się na dana płeć Tymabrdziej mając już 2-3 a nawet więcej synow lub córek.
Kati tez uważam ze warto próbować ale trzeba być świadomym ze może się to nie spełnić. Ja nie będę próbować. Myśle ze psychicznie i reakcja otoczenia- nie dałabym rady z czterema lub więcej chłopcami w domu. Dlatego ja stopuje. A Ty musisz jeszcze o dodatkowych dzieciach?
Tez czasem miałam myślenie a ze 4 może córka ale nie nie nie.... nie można sobie marnować i dziecka czasu podążając za takimiarzeniami. Ja się troszkę zatraciłam ostatnimi czasy tym analizowaniem ale tak mam. Przed porodem czytałam o przyspieszaniu porodu to akurat się udało. I zawsze sobie coś wkrece i czytam. Rożnego naprawdę rodzaju rzeczy
Mój syn pierwszy jak i drugi to jak laleczki. Starszy wyrósł a mały cały czas mylony z córka bo uwielbiam kolor miętowy czy bordowy dla chłopców [emoji7] ale wydaje mi się ze oo takim kombinowaniu. Pierwszy z wpadki, drugi z odstępu, trzeci może z zakwaszania itd to takie plemniory najsilniejsze ze oni to dopiero zawojują świat [emoji170]
Mam nadzieje ze Aleksandra poprawi nam humor bo troszkę namieszałam z rana.
Cieszę się bardzo z każdej córki/chłopca upragnionego na forum ze jednak się udaje.
I te planowanie planowaniem ale nie popadajmy w obsesje bo mamy dużo przykładów ze ktoś na odwrót robił a się udało [emoji171][emoji170]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A mi smutno od wczoraj dziewczynki:(
Przyjaciółka był na prenatalnych i szok, bo serduszko przestało bić:(:(:( czeka teraz na Izbie przyjęć...nie muszę pisać, co Ona teraz czuje i przeżywa...chyba żadne słowa nie są wystarczające, by ją pokrzepić...

Kitqa teściu mega Hahah
A sąsiadka takie lubię waśnie. Owszem są głupie komentarze ale tez właśnie takie Ala pocieszające. Trzeba zawsze myśleć pozytywnie z tym się zgadzam w 100%! Teraz wie cieszę ze mam tego drugiego syna naprawdę i wiem ze z trzecim tez tak będzie obojętnie czy córka czy syn nie zamienię [emoji848]

Kati już wstawiłam. Dam znać jak już ktoś odpisze.
Nadzieja zawsze jest nawet odstające nuby czasem są dziewczynkowe. Ja również jej nie tracę hehe także trzeba czekać. Ja za trzy tyg mam usg i mam nadzieje ze już się dowiem.
Gorligor wg najnowszych teori to 3 stosunki w dni płodne są na chłopczyka a jeden na dziewczynkę i odstępy tu znaczeni a nie maja. Ciepła kapiel zmniejsza ilość nasienia, żeby tak wyniszczyć plemniory to jednak duża wyższa musiałaby być ta temp i przez więcej dni. Jedynie abstynecja powyżej 10 dni nie jest zalecana u mężczyzn po 35 roku życia.
Częsty sex zmiejsza również ilość plemniczkow ale może również podnosić testosteron u mężczyzn także to jest troszkę niewiadoma.

Imama dzięki za wyjaśnienia:)

Imama ja już więcej nie planuje mieć dzieci tylko mój gin tak do mnie że zawsze można próbować do skutku. Ja to sobie powiedziałam że do trzech razy sztuka próbuje i mówię pas. Także to też moje ostatnie dzieciątko bo mam problemy z ciśnieniem w ciąży.

Kitqa tekst sąsiadki najlepszy, zapamiętam! :)

Gorli, bardzo koleżance współczuję, bardzo, bardzo.... Wiem, co czuje.... I wiem, że nigdy nie zapomni.... :( :( :( :( :(

Imama, no jasne, ja mimo ciągłego pragnienia synka, córci nie oddam, właśnie słyszę, że wstała z drzemki i słyszę jak wyrzuca wszystko z organizera!:) lecę ją powitać i... posprzątać:))

reklama
Ostatnio na usg prenatalnym jak byłam to mój gin powiedział że zawsze można próbować bo przede mną miał kobietę co miała 5 synów no i 6 w brzuchu dziewczynka więc tak mnie pocieszal gdyby u mnie okazał się 3 chłopak
Katirl widać cześć nuba a że nie jest pod żadnym kątem więc może to będzie ta córcia czego Ci bardzo życzę

Do góry