reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny, witam po weekendzie.
@Krasnal77 witaj. Ja mam synka ze stycznia 2014 i nic specjalnego nie robiłam. Teraz marzę o córeczce.
Też kiedys próbowałam afrodyty, później ją sprzedałam bo jak dla mnie była za mało precyzyjna.

@Biedronka0506 kurcze ale masz z tym okresem. Ja przed 1 ciążą miałam bardzo bolesne miesiączki, brałam ketonal w pierwszej dobie. Po porodzie jak ręką odjął i byłam taka szczęśliwa jakieś 2,5 roku i wróciły bóle, może nie aż takie ale mam.

Podziwiam i chylę czoła rodzinom adopcyjnym! Za odwagę, siłę, ogromne serce, to piękne, ja jestem za słaba psychicznie, chyba bym nie umiała, nie wiem, ale podziwiam !

Dziewczyny mam do Was prośbę oceńcie jakie mam realne szanse na ciążę w tym cyklu. Dzisiaj o 18 mam wizytę u gina więc mi powie czy już po owu czy nie. Sprawa wygląda tak:

przytulako w piątek ok północy, 10 dzień cyklu.
Trzymałam wszystko w środku całą noc ;)
Sluz płodny miałam już piękny od środy.
W niedzielę przed południem 12 dc piękny pozytywny test owylacyjny.
Owulacja na moje oko była w nocy bo miałam ból.
Dzisiaj 13 dc od rana już śluz gęsty kremowy.
Wiecej przytulanek nie dało rady, bo goście, bo dziecko, bo znowu przeziebienie.
Jeszcze tylko musze zapytać gina na badaniu czy juz po owu.
Jakie mam szanse na zaciążenie?

reklama
Miciurka, kiedyś pracowałam w klinice leczenia niepłodności, pracowała tam też Pani doktor genetyk i ona mi to powiedziała że geny bliźniacze przenoszą tylko kobiety bo mówiłam ile u nas jest bliźniaków podając również za przykład rodzine męża. Później gdzieś również to wyczytałam.

Krasnal ja mam córkę z takich starań o jakich Ty piszesz więc widzisz sama nie jest powiedziane, coraz bardziej przekonuje się że to loteria, choć teraz znów zastosuje podobne działania na synka, może się uda. Podziwiam ze chcesz samych synów, a dlaczego jeśli mogę spytać? To raczej rzadkość... no to fajnie, że mam kogoś z kim będę się wymieniać swoimi próbami na synka. A mogę wiedzieć ile masz lat? Skoro jeszcze planujesz 3 to pewnie młoda jesteś. Ja już albo jedna próba albo najwyżej dwie- wiek.

Czekam z niecierpliwością na testujące :)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

BB_Anna na moje niezbyt fachowe spostrzeżenia to dość dobre szanse o ile ta owulacji była tak jak piszesz w niedziele. Tym bardziej ze chcesz córkę to nie ryzykowalabym po pozytywie bo piszą dziewczyny ze po pozytywie już chłopak choć ja to żadna specjalistka- przytulanko 20h po pozytywnym teście i jest dziewczynka. Ale czasami myślę że ja to wyjątek jak czytam inne starania i z takich jak u mnie jest murowany syn. Ehh... dlatego jakoś czuje że u mnie to nie do przeskoczenia...
Powodzenia Tobie życzę i trzymam mocno kciuki!: *

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Miciurka ja też z miłą chęcią pisze sie na bliźniaczki - dziewczynki. [emoji7]
Jakaś pazerna jestem na dzieci [emoji6][emoji23]

@Krasnal77 witaj! Fajnie, że starasz sie o taka gromadkę chłopców [emoji7]
Sama mam pięciu [emoji23] teraz będę sie starać o dziewuszkę
@BB_Anna wg mnie zawsze jest szansa, pytanie tylko czy zaskoczyło [emoji6] czego Ci życzę i trzymam kciuki [emoji1307][emoji1307]
Kiedyś testujesz?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Miciurka chodzi o bardzo wysokie osoby. Dokładnych danych nie ma ile cm Hahah ale mam w przedszkolu syna bardzo wysoka mamę co ma bliźniaczki właśnie. Ile masz wzrostu? [emoji23][emoji85]
Sudafed to wiem ze ten czerwony ale coś Atomic pisała o składzie ale nie umie znaleźć. Poszukaj na GD w wyszukiwarce: sudafed
Ja tez jestem sama pieska labradora mamy. Siostra mówiła tez teraz jak synek to się wszyscy składają mi na kotkę [emoji7] wiec będę ja ubierać na różowo, różowa obroża hehe nie żartuje!
Mój tez chciał chomika ale głośny w nocy jest wiec to nie dla nas.
Krasnal witaj. Ja mam dwóch synów i teraz w ciąży- płci potwierdzonej jeszcze nie mam. U mnie to za dużo testosteronu chociaż nie powiem jak widzę jak dużo braci w rodzinach super kontakt maja.
Biedronka ja tak miałam z bólem bo zawsze tylko tabletki koncepcyjne bo bez nie wytrzymywałam wiec musiałam się truć
Miciurka kurde zdrowia dla Syna! U mnie tez maluchy chore.
BBAnna szanse podobno są największe 1-2 dni przed owulacja. Dwa dni nawet lepiej. Trzy tez są szanse ale No zależy od sprzyjających warunków. Bardzo dobrze ze spałaś z zawartością bo to naprawdę ogromnie podwyższa szanse! Także ja trzymam kciuki. Szanse napewno masz. Chociaż wg źródeł z neta to szanse w dni płodne na ciąże to Ok 38%. U mnie nawet ze kombinowałam to były 100% 5 razy także moim zdaniem zależy od płodności partnerów itd. Także w te statystyki nie wierze [emoji6]

Leeleeth Ty to jesteś Matka Polka! Jeszcze bliźniaki do kompletu! Normalnie super, podziwiać zorganizowania i wytrwałości bo ja przy dwójce nieraz tracę się.
Monia i kciuki za Twoje jutrzejsze testowanie. Mam nadzieje ze pozytywy zawitają na forum

Dzięki dziewczyny za opinie, od rana licze dni cyklu i analizuję wszystkie objawy, a do kompletu mi tylko brakuje dzisiejszego USG. W obie ciąże zaszłam starając się na 2 dni przed owulacją. tym razem 3 dni, nadzieję daje mi jedynie to że przytulanki były późną pora i wszystko zatrzymałam do kolejnego dnia ;) hehe Testować pewnie będę 3 listopada w piatek bo zawsze sprawdzam przed weekendem, ale cienko to widzę tym razem.

Ania, nie trać nadziei, czasem jest tak, że nawet najlepszy gin ni wdaje szans by zaskoczyło a jest ciąża...
także [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Do góry