reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hmm... brąz mi się podoba:) ten fiolet też fajny. Zależy tylko czy później będziesz chciała to sprzedać to na pewno będzie gorzej bo już tylko dla dziewczynek będą to wybierać a niebieski lub brąz to i dla jednej płci i dla drugiej kupią.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Imama, co do bliźniaków to ja dziękuję:) i tak mam spore prawdopodobieństwo bo sama mam siostrę bliźniaczkę:) dobrze, że geny bliźniacze przenoszą tylko kobiety bo u mojego męża- mama (czyli moja teściowa) z bliźniaków i siostra męża też ma dwie bliźniaczki córeczki. Także u nas byłby to pewnik:)

@ana, mi z kolei podoba się ten fiolet [emoji41]
Kinga, oo widzę u Ciebie spore szanse na bliźnięta, chociaż znam wiele bliźniąt i one już nie maja dzieci bliźniaków ;)
Mikallo, ja swojemu mezowi bałabym się powierzyć temat wyboru koloru, on prawie nie odróżnia kolorów [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kinga to faktycznie prawdopodobieństwo masz i tak [emoji6] chociaż ja przy drugim to bym chyba nawet chciała bliźniaki z tym ze to ciąża ryzyka i wiadomo nie jest tak wszystko pięknie ładnie.
Ana87 dla mnie błękit najładniejszy. Ewentualnie brąz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też kiedyś myślałam że bliźniaki mieć za jednym razem ale teraz jednak wolę być dwa razy w ciąży bo fajnie jest dwa razy doświadczać tego uczucia wiercenia w brzuchu itp. Poza tym moja mama skutecznie mnie od tego odwiodla- do tej pory słysząc słowo "bliźniaki" robi się blada:) chociaż nie ma co porównywać posiadania bliźniąt w tych czasach i 30 lat temu gdzie choćby pampersow nie było a wyprać pieluchy z dwojga dzieci to ja sobie tylko mogę wyobrazić i całować ja po rękach. Były to ciężkie czasy, brak wszystkiego, od pieluch po ubranka a teraz dużo lżej, co trzeba idziesz i kupujesz. Z resztą właśnie moja szwgierka ma zupełnie inne odczucia dla niej bliźniaczki to była fajna sprawa a dodatkowo miała pomoc od własnej mamy i teściowej. Ja z mężem mieszkamy z daleka od rodzinnych stron, jesteśmy zdani na siebie i życzliwość znajomych ale to w ostateczności staramy się z niej korzystac. Na pewno byśmy sobie poradzili bo człowiek dostosowuje się do sytuacji ale na pewno byłoby ciężko dlatego jednak za bliźniaki dziękuję;) ale zobaczymy co Bozia da to się zgodzę z Jej wolą:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ana87 doradzam jasno niebieski wózek, jest ładny filigranowy.
Zawsze chciałam bliźniaki, :) ale tylko w pierwszej ciąży, choć teraz dziękuję Bogu że ich nie ma bo nie dałabym rady ogarnąć dwójki noworodków. A u mnie i u męża brak przypadków bliźniąt w rodzinie

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry