reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@gorligorligor masz jutro urodziny? Fajnie bo ja mam pojutrze 14.10. :)

Pozostając w temacie to sobie myślę jakie Wy niektóre młodziutkie. Ja mam już 35 lat i myslę ze to już bardzo późno na dziecko. Gdybym zaszła jak zaczelismy starania to już bym miała niemowlaczka. Niestety nic z tego. Ja to w ogóle najbardziej chcialam urodzic jakoś na wiosnę. Niestety po metotreksacie musiałam odczekać 3-4 cykle bo jest tokstyczny (chemia) i przegapiłam najlepsze miesiące na zajście. Dla mnie najgorsze miesiące na poród to pazdziernik listopad grudzień... depresyjnie, ciemno, spacery masakra.

@Imama trzymam kciuki za wizytę, przede wszystkim za zdrówko no i dodatkowo za dziewuszkę ;)

Jeszcze co do ilości dzieci :) Jeny ja to bym chciała miec dużo, ale po pierwsze jestem za stara, po drugie za leniwa. Mój mąż to już w ogóle wygodny, do tego ma pasje i wiecznie za mało czasu na wszystko. Lubimy odpocząć, zrelaksowac się, skorzystać z pomocy Dziadków co jakis czas. Podejrzewam że mąż chętnie pozostałby przy jednym naszym synku, ale sam ma brata i wie jakie znaczenie ma rodzeństwo. Młody nam daje teraz popisy. Nie mielismy buntu dwulatka ani żadnych tego typu problemów, dziecko idealne... to teraz mamy zmasowany atak. Bunt to kwadratu, NIE, NIE pojde, NIE zrobię, taty nie lubię, mamę trochę. Jedna wielka rozpierducha, wrzask, i ja CHCĘ! Łatwo nie jest. Do tego poszedł do przedszkola i wrzesień był stresujący.
Jest jeszcze kwestia finansowa, wszystko kosztuje. Teraz jeszcze remontujemy nasze nowe mieszkanie. Sami. Bo po 2 miesiącach ekipy remonotowej kasa sie wykruszyła. Wizja ponownego wstawania w nocy po kilka razy, płaczu, ząbkowania mnie przeraża, ale instynkt jest silniejszy.
Dlatego dwójka to nasz max i zamykamy warsztat.

BB_Anna: ja gonię Ciebie z wiekiem- mam 32, spokojnie:) wiekiem się nie martwię, chociaż moja mama w tym wieku dawała mnie do komunii:) oj tam oj tam...:)
co do narodzin dziecka to przyznam szczerze że zawsze chciałam mieć dziecko z maja lub grudnia. I właśnie grudzień jakoś miło mi się kojarzy od tego że maluszek w gondoli na zimę a w spacerówkę na lato przekładany, poza tym zawsze to ma się rok do tyłu z rówieśnikami, każdy po 30 a ja dopiero co:) haha :) Pamiętam że nigdy nie chciałam urodzić we wrześniu bo całe lato w upałach z ogromnym brzuchem. Jak dowiedziałam się że mam termin na wrzesień to byłam pełna obaw. Lato całe szczęscie było chłodne więc sie nie umęczyłam i tak myślę że moja Mała będzie zadowolona jak zacznie chodzić do przedszkola, czy szkoły że będzie mogła cukierki zanieść na urodziny (tu koleżanka mnie uświadomiła która ma dwie córki z lipca i sierpnia i mówi że dziewczynkom zawsze jest przykro że w wakacje mają urodziny i nie mogą swiętować ich z rówieśnikami). Co prawda do czasu...
oczywiście cały rok się dzieci rodzą i nie ma to najmniejszego znaczenia. Najważniejsze zdrowe dziecko i oby było.

Sorki kobitki, że na raty Wam odpisuję, bo się trochę gubię. Już myślę, co odpisać kiqce, to zaraz patrzę ooo BB Anna coś pisze i imama i zapominam jeszcze Waszych nicków:errr:
kitqa jeszcze raz dużo miłości i radości i wspólnej wieczności:)
BB Anna, tak, ja mam urodzinki jutro 12-ego:) 34 lata kończę i czuję się staro:p, ale myślę że u mnie to za dużo się działo ostatnimi czasy i dlatego tak się czuję. Przejdzie mi.
LeeLee mi się zawsze marzyła większa rodzina. Nie widzę w tym nic "strasznego", czy patologicznego. Podziwiam tylko te pary, które mają tak szybko dzieci jedno po drugim, bo ja nie wiem czy bym wyrobiła. Między moimi starszakami jest rok i 8 m-cy różnicy i powiem Wam, że bywało ciężko. Teraz mamy większą różnicę wieku i nie ma nawet porównania. Dobrze, że moje drugie dziecko było spokojne i mało wymagające i pierwsze mogło dostawać nadal sporo uwagi. Jakby drugie było pokroju starszego brata, to nie wiem jakbym to pogodziła:p mam znajomą, która ma 4 dzieci rok po roku i podziwiam!!!! U mnie to jak wiecie i zdrowotnie bym pewnie nie dała rady tak, a poza tym jakoś powiem Wam, że troszkę większa różnica wieku mi pasuje.
imama będzie dobrze! czekam na wieści "trenerze" :p

Kinga - No coś w tym musi być bo robiłam córkę a wyszedł syn hahha ;) , hm na syna - ja mam z częstego seksu - codziennie co 2 dni , 2 razy w dniu itp [emoji23] ('biedny' mąż hah) , dużo mięsa , jajek w diecie , slodycze, (ja lubię słodkie teraz rzucam)

Co do kalendarza to wyszły mi dwie dziewczynki a mam 2 synów ;)

Kitqa-zaraz zobaczę na priv, z ginkiem gadałam na temat właśnie ustalania po buzi haha , Mi tłumaczył jak rozróżniać, ja synów umiem dostrzegac ;)
Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy , miłości i szczęścia No i aby mąż "się słuchał" rzecz jasna hahhaha ;P
Wow długo testowalas faktyko - To ja was zagne teraz [emoji23] pierwszego faceta testowalam długo prawie 10 lat i mnie zdradził a teraz w 2 lata ślub i dziecko ogarneliśmy hahha

Gorlogorlogor- zdrówka , ja się ogólnie nie czuje na ciążę dalej mam lekkie wahanie czy damy radę - psychicznie [emoji23] ;)

Też przeprowadziłam się z miasta na wioche także "piona" , strasznie ubolewam, tęsknię za cywilizacją i miastem itp. Do ginekologa się wybieram a mi ciężko bo godzina drogi w 1 str.

Elenaa- jak tam dzieciaczki? Co słychać :) ?

Miakallo- taki mąż chętny na więcej dzieci a jeszcze nie urodziłas haha , pomyśli dwa razy jak się mały urodzi ;) (mój mąż mówi że teraz miejmy małe dzieci na raz on później chce mieć spokój )

Leeleeth-fajny awatar :) , chyba Cię wyprzedze lekko z twoim pomysłem bo myślę nad kupnem planu od Atomic

Biedronka - ja tak samo chociaż jedną córkę ,

Imama- kciuki kciuki kciuki !nagrywać z ukrytej kamery hehe będziemy studiować nuba hahha ! :D

Monia - ja bym na twoim miejscu poszła na monitoring , byłaś może ? Jesteś pewna tej owulacji ??

Aaa chciałam wam powiedzieć co do teorii że blisko po porodzie szanse na dziewczynkę większe , u mnie na forum od synka mlodszego dziewczyn kilka w ciazy jest już , 4-5 dzidziolkow
Będzie także zobaczę jak to się będzie imac do plci bo jakoś 6 mies po porodzie już pozachodzily mniej więcej ;)

Jeszcze małe pytanko dietujecie mężów ? Proszę o podpowiedz ja ucinam mięso i jajka, i właśnie nie wiem co tu jeszcze ... ;)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

aleksadra no szkoda ze bejbik sie nie chcial ujawnil mi to samo powiedzial miesiac temu, ze na nastepnym badaniu napewno i co? minąl miesiac i nadal nic pewnego.
mikallo super ze z twoim babelkiem wszystko ok.
Monia nie przejmuj sie, kurcze chcialabym ci przeslac dobre fluidki, wierze ze sie uda wam, tez zaczynalam watpic juz.
leleeth ja tez nie moglam sie doczekac staran, musialam odczekac roczek po cc, wiec sie wcale nie dziwie tobie:) i jakie pieluchy?! ja tez przeciez wiekowa, a duza rodzina fajna sprawa, moj syn wyjechal starszy do polski na ferie teraz i jakos tak cicho w domu pusto... mimo ze jest z nami najmlodszy jak dobrze ze go mamy :) bo calkiem jak dziki bysmy siedzieli z mezem :D
a tak wogole ta ciaza jakaos tak szybko mi leci, moze dlatego ze mala roznica teraz bedzie.
imama kciukasy za wizyte !!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry