reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Millo na stałe chyba nie za szybko bo jeszcze dom wykańczamy, ale dziś nowy dzień i lepszy humor. Już mam plan na ten miesiąc, że może polecę do niego na 2-3 dni w odpowiednim czasie:), a w październiku on ma być, więc już znowu wstąpiła we mnie nadzieja i badania też sobie porobię.

reklama
Millo na stałe chyba nie za szybko bo jeszcze dom wykańczamy, ale dziś nowy dzień i lepszy humor. Już mam plan na ten miesiąc, że może polecę do niego na 2-3 dni w odpowiednim czasie:), a w październiku on ma być, więc już znowu wstąpiła we mnie nadzieja i badania też sobie porobię.
plan znakomity! Działaj,zrob badnia jasne, ale ja mysle ze u was wszystko wporzadku, poprostu jesli sie mijacie to w sumie nawet nie wiesz ile mcy sie staracie,popatrz nam np. zajelo pol roku,od tego musze odjac ze dwa cykle, bo wiem ze byly starania za szybko raz sie udalo w tej biochemicznej, wiec w sumie z tego pol roku to wyjdzie jakies 3 mce starania takiego konkretnego. Ale nie chce cie zniechecac do badan zrob bedziesz miala pewnosc, a wtedy musi sie udać :)

U mnie już pozamiatane, chyba przegapilam owu :-( szyjka już niżej i zamknięta. Śluz też już bardziej kremowy. Mieliśmy działać z mężem po południu ale nie ma to już chyba sensu. Tylko kiedy była skoro sprawdzałam codziennie i szyjke i robiłam testy. No cóż czekam na kolejny cykl.

U mnie już pozamiatane, chyba przegapilam owu :-( szyjka już niżej i zamknięta. Śluz też już bardziej kremowy. Mieliśmy działać z mężem po południu ale nie ma to już chyba sensu. Tylko kiedy była skoro sprawdzałam codziennie i szyjke i robiłam testy. No cóż czekam na kolejny cykl.
a co z testem? mi szyjka sie obnizala w dzien owu i sluz sie zmienial tez w ten dzien, mieliscie dzialac rano.

Od wczoraj jestem na porodówce. Bo kolejny raz miałam serie regularnych skurczy sięgających 6min,
1504256818-aaaaaa.jpeg

W badaniu pięknie szyjka zgładzona, rozwarcie 6cm. Ładne długie skurcze. Na ktg już skurcze nieregularne i tylko co trzeci z tych porodowych, dostałam oxy. Skurcze regularne ale zbyt słabe i zbyt krótkie. Podniesiono dawkę skurcze piękne ale cis ie ie w macicy groziło pęknięciem, tętno Małego zaczęło spadać. Trzy masaże szyjki, w trakcie skurcze po których wyłam, potem spokoj. O trzeciej nad ranem mnie odłączyli i od tamtej pory zero skurczy [emoji24]
Psychika w rozsypce, wszystko mnie boli od szyji po stopy. Dzisiaj na ktg zero skurczy, za to Emilek prawie sie nie rusza [emoji24]
Mam jakieś lęki, przeczucia złe, że stracę to dziecko. Nie umiem sobie z tym poradzić.
Jutro kolejna próba wywołania porodu a ja już truchleje ze strachu [emoji24][emoji24][emoji24]

f2w39jcg9iht6up5.png

Leeleeth nie wolno tak pisać, będzie dobrze, nie wolno myśleć, że będzie źle. Masz w szpitalu swojego lekarza? Może zadzwoń? Mi ktg na porodówce wcale skurczy nie pisało a ja darłam się tam jak fix położna mówiła, że miałam bardzo krótkie skurcze. Jak mnie badali wtedy bylo 4,5 rozwarcia. Przebili mi pęcherz, zrobili lewatywe, wróciłam, zbadali a tam 9,5 rozwarcia no i tak urodziłam z krótkimi skurczami. Trzymaj się dzielnie :-)

Ana chciałam tak jak pisała Imama żeby jak najbliżej pozytywu i stwierdziliśmy z mężem ze zrobimy to popołudniu przed jego wyjazdem do pracy. A test zrobiłam teraz o 11 i pewnie zadzialamy popołudniu.A szyjka może się otworzy i uniesie jeszcze.
Leeleeth trzymaj się dzielnie ✊

Załączniki

• Screenshot_2017-09-01-11-27-29.png
    Screenshot_2017-09-01-11-27-29.png
    423,1 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Do góry