reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Millo na stałe chyba nie za szybko bo jeszcze dom wykańczamy, ale dziś nowy dzień i lepszy humor. Już mam plan na ten miesiąc, że może polecę do niego na 2-3 dni w odpowiednim czasie:), a w październiku on ma być, więc już znowu wstąpiła we mnie nadzieja i badania też sobie porobię.

reklama
Millo na stałe chyba nie za szybko bo jeszcze dom wykańczamy, ale dziś nowy dzień i lepszy humor. Już mam plan na ten miesiąc, że może polecę do niego na 2-3 dni w odpowiednim czasie:), a w październiku on ma być, więc już znowu wstąpiła we mnie nadzieja i badania też sobie porobię.
plan znakomity! Działaj,zrob badnia jasne, ale ja mysle ze u was wszystko wporzadku, poprostu jesli sie mijacie to w sumie nawet nie wiesz ile mcy sie staracie,popatrz nam np. zajelo pol roku,od tego musze odjac ze dwa cykle, bo wiem ze byly starania za szybko raz sie udalo w tej biochemicznej, wiec w sumie z tego pol roku to wyjdzie jakies 3 mce starania takiego konkretnego. Ale nie chce cie zniechecac do badan zrob bedziesz miala pewnosc, a wtedy musi sie udać :)

U mnie już pozamiatane, chyba przegapilam owu :-( szyjka już niżej i zamknięta. Śluz też już bardziej kremowy. Mieliśmy działać z mężem po południu ale nie ma to już chyba sensu. Tylko kiedy była skoro sprawdzałam codziennie i szyjke i robiłam testy. No cóż czekam na kolejny cykl.

U mnie już pozamiatane, chyba przegapilam owu :-( szyjka już niżej i zamknięta. Śluz też już bardziej kremowy. Mieliśmy działać z mężem po południu ale nie ma to już chyba sensu. Tylko kiedy była skoro sprawdzałam codziennie i szyjke i robiłam testy. No cóż czekam na kolejny cykl.
a co z testem? mi szyjka sie obnizala w dzien owu i sluz sie zmienial tez w ten dzien, mieliscie dzialac rano.

Od wczoraj jestem na porodówce. Bo kolejny raz miałam serie regularnych skurczy sięgających 6min,
1504256818-aaaaaa.jpeg

W badaniu pięknie szyjka zgładzona, rozwarcie 6cm. Ładne długie skurcze. Na ktg już skurcze nieregularne i tylko co trzeci z tych porodowych, dostałam oxy. Skurcze regularne ale zbyt słabe i zbyt krótkie. Podniesiono dawkę skurcze piękne ale cis ie ie w macicy groziło pęknięciem, tętno Małego zaczęło spadać. Trzy masaże szyjki, w trakcie skurcze po których wyłam, potem spokoj. O trzeciej nad ranem mnie odłączyli i od tamtej pory zero skurczy [emoji24]
Psychika w rozsypce, wszystko mnie boli od szyji po stopy. Dzisiaj na ktg zero skurczy, za to Emilek prawie sie nie rusza [emoji24]
Mam jakieś lęki, przeczucia złe, że stracę to dziecko. Nie umiem sobie z tym poradzić.
Jutro kolejna próba wywołania porodu a ja już truchleje ze strachu [emoji24][emoji24][emoji24]

f2w39jcg9iht6up5.png

Leeleeth nie wolno tak pisać, będzie dobrze, nie wolno myśleć, że będzie źle. Masz w szpitalu swojego lekarza? Może zadzwoń? Mi ktg na porodówce wcale skurczy nie pisało a ja darłam się tam jak fix położna mówiła, że miałam bardzo krótkie skurcze. Jak mnie badali wtedy bylo 4,5 rozwarcia. Przebili mi pęcherz, zrobili lewatywe, wróciłam, zbadali a tam 9,5 rozwarcia no i tak urodziłam z krótkimi skurczami. Trzymaj się dzielnie :-)

Ana chciałam tak jak pisała Imama żeby jak najbliżej pozytywu i stwierdziliśmy z mężem ze zrobimy to popołudniu przed jego wyjazdem do pracy. A test zrobiłam teraz o 11 i pewnie zadzialamy popołudniu.A szyjka może się otworzy i uniesie jeszcze.
Leeleeth trzymaj się dzielnie ✊

Załączniki

• Screenshot_2017-09-01-11-27-29.png
    Screenshot_2017-09-01-11-27-29.png
    423,1 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Do góry