reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bedzie kolejna dlugonoga dziewczynka do kompletu [emoji7] na 100% sama widzialam [emoji7] bardzo sie ciesze i w ogole juz nie żałuje ze to nie chlopak [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Szczere gratulacje! Bardzo sie cieszę razem z Tobą:D
Ja za tydzień też pewnie bede juz miała potwierdzenie płci tzn kolejną śliczną córcię ;)

reklama
Asa wizytę mam na 14:00. Także już jestem podekscytowana.
Gosica ja bym próbowała bo te suplementy itd mogą poprzesuwać ta owulacje. Skoro temp nie skoczyła to całkiem możliwe ze jeszcze jej nie było. Ja bym bardziej sugerowała się temperatura
Kitqa na GD to stosuja dziewczyny dietę HE (high everything) czyli przeciwieństwo tej co ja. Na chłopczyka trwa ona tylko 6 tyg i najlepiej żeby nie za długo. Polega na częstym jedzeniu w ciągu dnia. Dużo protein i tłuszczy zwierzęcych, wiadomo mięs, ryby. Nawet nabiał ale pelnotluszczowe. Brak kawy lepiej herbaty zielone bądź inne. Otręby, ciemnię i razowe pieczywo ryż itd. Czyli wszystko co zdrowe. Gorzka czekolada (podnosi testosteron) brak alkoholu, ćwiczenia ale na masę mięśniowa nie kardio, woda z cytryna i woda kokosowa podobno tez wskazana.
Co do suplementów to omega3 wiec wiesiołek pewnie, witaminy prenatalne kornzym q10, probiotyki ( wszystko dla ciebie i mąż tez może). Trzy stosunki w dni płodne.
To co mniejwiecej czytałam jak dziewczyny planowały chłopców. Bo patrzyłam czy zgadza się z moim stylem życia, analizowałam to [emoji6]

Imama Zapisane w pliku najgłębiej jak się da ;/ dzięki
Myślisz, że tą dietę powinien przede wszystkim stosować mąż ? Ja bym mu coś więcej ustawiła ^^ bo dla mnie to za mało. My mniej więcej w takim stylu żyjemy. Warto zrobić badania testosteronu tak? (ja i on) i podbić wyżej testostereon jakby co ?

Kitqa wg tamtych teori to mąż tam dużo nie ma znaczenia. Akurat otyłość czy waga to bardziej na dziewczynkę. Ćwiczenia tez różnie u mężczyzn myślano na początku ze białkowe suplementy dla sportowców są chłopczykowe ale teraz wyszło ze jednak sztuczny testosteron na dziewczynki. Także to serio zgłupieć idzie.
Maran miała z mężem wysoki testo itd a ma córkę. Dziewczyny bardziej robiły to pod siebie niż pod mężów.
Jak macie taki styl życia to może być ciężko. Uważam tez ze syna ciężej zaplanować u kogoś kto ma córki. Ale musisz kochana poczytać sobie przed planowaniem bo pewnie się pozmienia.

Imama. No to pozamiatałaś :) jak ciężko jest stożyć chłopca no to nawet nie ma się po co męczyć ;) jak narazie trzecia ciąża mi nie grozi więc spoko. Dzięki za info

Kitqa wole napisać prawdę. Bo ostatnio co patrzę na forum to jednak niestety ale córeczki same przy planowaniu chłopców. Musiałabyś się wgłębić typowo w temat bo ja bardziej na córkę czytałam a to porostu jak mi jakiś interesujący post wyskoczył. Chociaż statystyki śledzę od chłopców równie [emoji6] ale z drugiej strony to wg niektórych teori to ciąże(poczęcia) jesienno a lepiej zimowe to chłopczykowe. A wiosna/lato dziewczynki wiec może coś w tym jest ze teraz tak dziewczynkowo.

Może pora ma znaczenie, ale córkę poczęliśmy w październiku.. więc teoria z porą poczęcia odpada.
Masz rację pisz prawdę nie ma co czarować, że to takie proste. Najczęściej zdarza się właśnie że jak pierwsze dziecko jest danej płci to drugie i trzecie też są takie same... ale pewnie można próbować, sama spróbuje jeśli miałoby do tego dojść.
Trzymam za Was kciuki Staraczki

reklama
Do góry