reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kitqa mam nadzieje ze to mi minie porostu. Nie chodzi mi typowo o płeć. Mysle i mam nadzieje ze nie będę męczyć się z wypryskami na twarzy. No ale może to będzie taki urok tej ciąży. U mnie dwie ciąże z synami tez się strasznie różniły. Ja tam nie wierze w żadne kształty brzucha itd ze przepowiadają płeć.
A ty na następnej wizycie który będziesz tc?
Mikallo kciuki daj znać po wizycie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
ja mam mg ca plus cynk w jednej tabletce, i właśnie myślalam o tym cynku czy on przypadkiem nie jest chłopczykowy. W zaleceniach ingender z linku imama jest do suplementacji jako dziewczynkowy. Jak Wy myślicie, co z tym cynkiem?
mam kupioną też wit c-lewoskrętna i tak myślę że może tez raz dziennie ją włącze.

wierzę jeszcze w clo, z tym że ciąża mnoga może być.Przy chłopakach w ogóle nie planowałam, teraz wydaje mi się że dużo robię w kierunku dziewczynki i liczę że może na 80% chociaż zwiększe szanse

Dzieki dziewczyny za kciuki :D
Dzidziulek zdrowy, mierzy 7,81 cm, NT 1,5, tetno 155 :D powiedział, że nie podejmuje się okreslenia płci bo mam za dużo tluszczyku ale ogólnie bardziej wyglada mu na dziewczynkę :D Cóż bedzie 2 do kolekcji :D Najwazniejsze, że zdrowe dzieciatko :D

Chyba tetno dzidzi tez bardziej dziewczynkowe?

Co do ciąży to ta jest zupełnie inna niż pierwsza. Złe samopoczucie, wypryski i ogólnie dużo innych rzeczy. Zobaczymy czy się potwierdzi na polowkowym :)

wierzę jeszcze w clo, z tym że ciąża mnoga może być.Przy chłopakach w ogóle nie planowałam, teraz wydaje mi się że dużo robię w kierunku dziewczynki i liczę że może na 80% chociaż zwiększe szanse

Ja Wam zdradzę, tak po cichutku, że bardzo liczę na clo, że będą dwie dziewuszki [emoji55][emoji23][emoji23][emoji23]
To moje największe marzenie a co sie będę rozdrabniać [emoji57][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny gratuluję serduszek @Imama 3 mam kciuki za dzisiejszą bete. Okazuje się że prawdopodobnie miałam owu w pon zatem może niedzielne poranne starania coś przyniosa bo chyba jakaś szansa jest, tylko martwię się bo w pon wieczorem zrobiłam kąpiel sobie gorąca i teraz się denerwuje czy oby ta kąpiel nie wybiła plemników czekających na owu :confused: poprostu zwyczajnie się zapomniałam i wzięłam tą ciepła kąpiel a teraz się denerwuje :huh:. A czy jak owu się przesunela była 18dc to wtedy dni płodne są dłużej?? Jutro okazuje się że mąż będzie i tak się zastanawiam czy może jeszcze jest szansa :oo:.

Leeleeth ja tez!!! Dwie córki do kompletu. Mojej znajomej się tak trafiło bez planowania. A u niej tez same chłopaki i wszyscy byli w szoku ze córki i do tego dwie!
Mikallo super gratulacje najważniejsze ze wszystko Ok. A zdj masz?
Buniczek wapno i mag powinno się brać w proporcji 2:1. Cynk gdzieś czytałam ze chłopczykowy ale nie wiem czy jak nie brany przez faceta.
Moja rada nie przesadzajcie z suplementami bo to dodatkowe wartości odżywcze dlatego dziewczyny na GD zmieniły i praktycznie nic nie biorą.

Mikallo super ze z maleństwem wszystko dobrze :* a który jesteś teraz tydzień? Wiadomo jeszcze nic pewnego i na połówkowym dowiesz się na 100% ;) a masz jakieś fotki z usg? Hmm z tym tętnem to sama nie wiem bo moja dzidzia miała 161 a powiedział ze raczej chłopak.

reklama
Tętno dziecka owszem jest taka teoria ale to tętno płodu w spoczynku czyli nie ze się rusza [emoji6]

Do góry