reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kupiłam paski do badania ph, zobacze jak na tych psakach ph wychodzi. Na tych 2-14 było w granicach 4-4,5, czasem 5 w owu. Dziś odbiore Clomid w aptece, bo poprosiłam lekarza zeby mi wypisał. Już więcej na córeczke nie dam rady zrobić...
Imama a ile razy Twój mąż bierze w ciągu dnia lukrecję i suplementy?
Mój tylko raz dziennie, wieczorem mu daję, bo w ciągu dnia sam nie weżmie nic, dopiero jak mu podam to łyknie

reklama
Imama ja też widzę kreski. Kciuki za pozytywną Bete [emoji4]

xnw40tc7sy506vxn.png

Buniczek mój bierze raz dziennie. Jak chodził do pracy to miał w pojemiczku z dniami tygodnia i brał przed praca. Jak widziałam ze nie wziął bo zapomniał to wieczorem mu sama dawałam. Ja nie przekraczałam dawek z opakowania. Szyszki jedna tabletkę, Lukrecji tez i OLE tez jedna kapsułkę. Tylko ze on brał od mojej @ do owu a później przerwa.
A kiedy pierwsze staranka Buniczek?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

witam nie bylo mnie troche nie nadrobie was niestety, ale
@Imama ja tez widze cien i to wyraznie :) super! mi wyszedl taki cien 10dpo, trzymam kciuki za pozytywny wynik bety :* kurczaki ,ale wy płodni oboje ; )
@andzelisia powodzenia i trzyma kciuki tez za zdrowego dzidziusia.
@aleksandra_kow za ciebie za was :) tez trzymam, bedzie dobrze napewno serduszko bije
@kitqa gratuluje zdrowej coreczki.
@Mikallo ty chyba dzis tez masz badanie przyziernosci?
ja mam badania w te sobote juz sie zaczynam stresowac.

@Imama ja tez widzę cień cienia ;)

@ana. ja mam prenatalne we czwartek dopiero, a stresa przed nimi od tygodnia ;P
A Ty jak sie czujesz? Obiawy zmalały?
a lepiej po mdlosciach ani widu ani słychu, troche mnie pomuli po ciezszym posiłku smażonym np. i apatet jeszcze nie wrocił, a tak to energi wiecej mam teraz, brzuch odstaje w ulubione dzinsy sie nie wcisne, a co do badan no mam stresa tez, mysle o tym co jakis czas i wmawiam sobie, ze musi byc dobrze ,mam nadzieje tez , ze moj dzidzius nadrobił pare dni. wczoraj weszłam w 13 tydz miedzy nami tylko pare dni roznicy:) a ty jak sie czujesz?

Imama, trzymam kciuki za wyniki ;) daj nam szybko znać jak już będziesz wiedziała. Ze swojej strony dodam ze tez widzę kreseczkę zwłaszcza na pierwszym zdjęciu.
Buniczek, tez swojemu mężowi podaje lukrecję i ekstrakt z liścia oliwnego, tylko raz dziennie wieczorem. Sam się nie poczęstuje, wiec muszę mu podawać ;)
Z tym clomidem tez się zastanawiam, czy rozmawiać na ten temat z ginem. wiecie czy wtedy trzeba robić ten monitoring?
Ana witaj ponownie i trzymam kciuki za sobotnie badanie ;)

Starania mam właśnie w tym cyklu, jakoś pod koniec sierpnia mi owu wypada.
Pytałam o ta lukrecję, bo w zaleceniach jest żeby mąż brał 3 x dziennie, ale ja mam lukrecje swansona i tam jest 750 tej lukrecji i niby to trochę za mało bo miało być 1400mg.

Ana super ze u Ciebie wszystko wporzadku! Kciuki za wizytę. Napewno będzie wszystko dobrze. Co do stresu to coś strasznego. Ja się stresuje stresowaniem. Ciężko jest nad tym zapanować.
Gosica możesz spróbować zapytać co powie o tym CLO. U jednych obowiązkowy monitoring inni mogą nie robić.
Majorcia uspokoilas mnie trochę ze tez miałaś taka bladzioszke.

reklama
@ana. Cieszę się, że już Ci lepiej :D
Ja w czwartek kończę 13tc. U mnie juz lepiej, od 2 dni mam mega apetyt :/ obym duzo nie przytyła bo jak dotąd mam 0,5 kg na plusie, a brzuch ehh wielki jak w 8 m-c ciąży ;)
Mi się juz zaczyna, syndrom wicia gniazda haha gdybym mogła to bym juz ciuszki po córci przebierała ;P
Dziewczyny na L4, czy zglaszalyscie do zus chęć wyjazdu na kilka dni np. do rodziny? Musze pojechac do rodzicow na kilka dni bo później dlugo nie bede się z nimi widziec a boje sie kontroli. Czy robili problem z takim wyjazdem?

Do góry