reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziękuję.. Podałam nr telefonu jeśli wynik będzie szybciej to zadzwonią.Temp dziś 37,00 najwyższa w tym cyklu(nie mogłam się powstrzymać i zmierzylam) .. Więc musi być dobrze.......
@Mikallo kurcze może do gina idź może on poradzi co dalej..biedulka współczuję.

reklama
Kruszynka kciuki mega zaciśnięte✊✊✊✊✊✊✊
Daj znac zaraz jak cos bedziesz wiedziec ;)

Co do moich pleców to dla mnie nie nowosc ale w ciazy duzy klopot bo nikt nie odważy mi sie tego nastawic ;(

Mikallo radzę najpierw do giną iść. Ja byłam u kręgarza w Niemczech i mnie ponastawial. Odrazu ulga! Ale nie powiem, miałam wielkie obawy. Ale nie dałabym rady. Już stawać z sofy nie potrafiłam.
Ana to kciuki za jutrzejsza wizytę! I powodzenia i pakowanku. My tez w środę wyruszamy na Polsce. Cieszę się bardzo. Porobie sobie badania krwi. Postanowiłam brać ten clomid od 3-7 dc. Nie mam problemów z owu ale mam nadzieje ze coś tam dopomoże, jednak jajeczko lepiej dojrzewa itd. I to tez bardzo dziewczynkowe jest wiec wiem ze zrobiłam wszystko co miało najlepsze "wyniki" i jak się nie uda z córka to porostu miał być syn. Ale wiadomo najważniejsze żeby ta ciąża w ogóle była to bezsprzecznie piorytet ale mam w głowie te parcie na core No i niestety tak łatwo nie umie odpuscic!
Kruszynka kciuki za wyniki. Pisz odrazu.
Millo zdrówka dla ciebie. Odpoczywaj i kuruj się [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam się z rana. Przed 8 byłam na becie i okolo 16 mam miec wyniki. Dzis w nocy nie moglam spać snilo mi się te urządzenie antycellulitowe na ktorym byłam nie wiedząc ze jestem w ciąży niestety podświadomie myśle o tym czy ta podczerwień nie uszkodziła płodu.... niby czytam ze ona jest bezpieczna i wpływa tylko na rozgrzanie mieśni ale ciąża jest przeciwskazaniem. Zaluje ze będąc tydzien temu u lekarza nie powiedziałam mu ze jeszcze nie robiłam testu.... ale on od razu powiedział ze przy takich wynikach nie ma owulacji i trzeba pomoc :/

Mam tak straszne mieszane uczucia z pierwsza ciąża tez miałam duzo stresu bo podejrzewali ciąże bezzarodkową potem okazalo sie ze ciaza jest o 14 dni mlodsza niz wynika to z ostatniej miesiączki.
Eh troche pomarudziłam :/

@Millo zdrowia zycze.
@Mikallo do ginekologa chyba lepiej najpierw tak jak pisze imama,a moze chowasz tam wiecej jak jedno dzieciatko, dlatego masz taki brzuszek, wiesz wszystko mozliwe, moze sie jeden schował ostatnio ;)
@Imama ja w polsce nie bylam od swiat Bożego Narodzenia, tesknie juz strasznie, nie nadaje sie na zycie na emigracji, mielismy w planach na poczatku zostac moze na stałe, ale chyba jednak wrocimy jak starszy skonczy szkole , chyba brałam to pod uwage wczesniej, bo starszy chodzi tez do polskiej szkoły w zurichu co sobote i ma normalne swiadectwo tyle ze przedmiotow mniej.
Ze nie chcesz odpuscić odnosnie planowania płci to sie nie dziwie, troche w tym siedzisz i duzo zrobiłas by dopomóc naturze.

Aleksandra miałaś późno owulacje i to w ogóle bardzo wczesna ciąża była i jest ochrona. Rozumie obawy ale stres tu nic nie pomoże. Najlepiej nie myśleć tyle i nie analizować. Może wyniki Cię uspokoją! Mam nadzieje. Ciąża to praktycznie przeciwskazanie do wszystkiego. Moja znajoma co urodziła chore dziecko co zmarło teraz w ciąży strasznie uważała i się przejmowała. Do głowy idzie dostać. Lakiery do paznokci, kosmetyki i różne dziwne nawet nie do pomyślenia rzeczy są niebezpieczne i mogą wpływać na ciąże. Ale to już obsesja. I jakbyśmy miały wszystko analizować to naprawdę nie dało by się normalnie funkcjonować

Witam się z rana. Przed 8 byłam na becie i okolo 16 mam miec wyniki. Dzis w nocy nie moglam spać snilo mi się te urządzenie antycellulitowe na ktorym byłam nie wiedząc ze jestem w ciąży niestety podświadomie myśle o tym czy ta podczerwień nie uszkodziła płodu.... niby czytam ze ona jest bezpieczna i wpływa tylko na rozgrzanie mieśni ale ciąża jest przeciwskazaniem. Zaluje ze będąc tydzien temu u lekarza nie powiedziałam mu ze jeszcze nie robiłam testu.... ale on od razu powiedział ze przy takich wynikach nie ma owulacji i trzeba pomoc :/

Mam tak straszne mieszane uczucia z pierwsza ciąża tez miałam duzo stresu bo podejrzewali ciąże bezzarodkową potem okazalo sie ze ciaza jest o 14 dni mlodsza niz wynika to z ostatniej miesiączki.
Eh troche pomarudziłam :/
Czasu nie cofniesz, a ze matrwisz sie o płod to calkiem normalne, czytałas ze jest bezpieczna ta podczerwien i wystarczy, nie czytaj wiecej, bo sie bedziesz wiecej stresowala, a nie potrzebne ci to teraz, u mnie tez bylo podejzenie w ostatniej ciazy tak samo ja u ciebie, ale zarodek sie pojawil.

Ana No my mieliśmy być tutaj rok, żeby na nasze wedle poodkładać pieniążki a już jesteśmy 4,5 roku. Ale planujemy posiedzieć rok. Chce tu urodzić i dostać zasiłek itd i wtedy do polski wrócić a ja tylko bym jeździła tak pozałatwiać sprawy tutaj. Dlatego tez chciałam być szybciej w ciąży No ale plany planami. Ciągnie nas na ojczyznę ale jednak wrócić to tez ciężko.

Dzięki dziewczyny! Wiem ze czasu nie cofne a stres teraz na pewno nie jest mi potrzebny :/
Mam nadzieje ze wyniki faktycznie mnie uspokoja i powoli zaczne odczuwać radość z tej ciąży a nie strach.

Imama ile juz jestes zagranicą? Masz 2 chłopców tak? W jakim wieku? :)
Ana Ty masz synka Leonka?

reklama
Ana kciuki juz zaciskam za jutrzejsza wizytę:*Bedzie wszystko dobrze!!No i milego pakowania:)

Kciuki za bety Dziewczyny:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry