reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Takie są blaski ciąży dziewczyny ;-) ;) ciekawe kiedy mnie te mdłości dopadną. W pierwszej ciąży nie miałam wcale, w drugiej tylko trochę na początku ale za to miałam mega zgage, piekło mnie strasznie w przełyku. :rolleyes2:

reklama
Takie są blaski ciąży dziewczyny ;-) ;) ciekawe kiedy mnie te mdłości dopadną. W pierwszej ciąży nie miałam wcale, w drugiej tylko trochę na początku ale za to miałam mega zgage, piekło mnie strasznie w przełyku. :rolleyes2:
Mnie przy córce nic nie bylo tylko okresu nie bylo a teraz mdlosci i wieczna zgaga+ wzdecia. Brzuch jak w 8 m-c ciąży.
Cóż, kazda ciaza inna byle by dziecko zdrowe bylo :)

Ja tez z synkiem miałam straszne mdłości ale brzuszek późno było widać a teraz w sumie zemdliło mnie kilka razy i brzuch jest widoczny ze ciężko byłoby ukryć ciąże. Ogólnie w drugiej ciąży mogę powiedzieć ze czuje się lepiej tylko czoło mi wysypało :D

Ja tez z synkiem miałam straszne mdłości ale brzuszek późno było widać a teraz w sumie zemdliło mnie kilka razy i brzuch jest widoczny ze ciężko byłoby ukryć ciąże. Ogólnie w drugiej ciąży mogę powiedzieć ze czuje się lepiej tylko czoło mi wysypało :D
Ja jestem cala w pryszczach w przeciwienstwie do wczesniejszej ciazy. A teraz brzuch wyglada juz tak :/
received_1075069229292963.jpeg

Załączniki

• received_1075069229292963.jpeg
    received_1075069229292963.jpeg
    129,7 KB · Wyświetleń: 92
dzieki dziewczyny za odzew odnosnie badań.
@Imama bede trzymac kciuki najmocniej jak sie da, wierze tez, ze tym razem bedzie wszystko dobrze, jakies leki bedziesz brala po owulacji? jakie plany masz na cykl, czy spontanicznie bedzie?
@Kruszynka123 kciuki za bete, bedzie dobrze zobaczysz.
@Mikallo no brzuszek rosnie ladnie:) , ja mam podobny wieczorami.
co do pryszczy tez mi wyskakuja, ale na ciele szyi, plecach no czasem na skroni i to tez tez bolace plus strasznie mi sie zaczely wlosy przetłuszczac. Łącze sie w wami dziewczyny z tymi nudnosciami, wczoraj do poludnia luzik, a popoludniu znowu wrocily.
Dzis mam zapierdziel musze spakowac trzech chlopów no i siebie, bo w sobote po poludniu wyjezdzamy do polski, ale sie ciesze:D dzis na 14sta z mlodszym na szczepienie:/, jakies zakupy potem, jak dam rade jak mnie nie dopadna mdlosci,a napewno dopadną:/ a jutro wizyta na 9ta trzymajcie kciuki, dzis juz spac nie moglam, obudzilam sie na siusiu i mysle o jutrzejszej wizycie pierwszy raz zobacze moja kruszynkę, zeby tylko wszystko było ok.
Miłego dnia wam zyczę

Ostatnia edycja:
Imama ja tylko na poczatku w 11 i 13 dpo.
Mikallo wow ale juz masz brzuszek piekny!! Super:)a co do pryszczy to ja teraz tez mialam na plecach i na twarzy a z synem nie:p i nie mam tej kreski brazowej przez brzuch a wlosy na nogach moge golic co tydzien.Z synem wszystko na odwrot
Cholera rozlozylo mnie chorobsko na maksa:(buu

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Millo duzo zdrówka dla Ciebie!
Co do brzucha to jestem przerazona, że juz taki wielki, a nie przytylam nic. Zdjecie z południa, rano jest ciut mniejszy ;) Pocieszylyscie mnie, że nie tylko ja mam taki duzy brzuszek. W pierwszej ciazy bylabym przeszczesliwa z tego powodu :)
Kurcze mam problem bo strasznie dretwieja mi rece jak leżę, chyba mi dysk znow wypadl :( mam tez klopoty z oddychaniem. Nie wiem czy isc do laryngologa, internisty czy ginekologa z tym problemem. Jak myslicie? Moze to tez byc przez ten wypadnienty dysk...

Do góry