reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A tak szczerze to cieszę się że mam córkę bardzo ją kocham ale na teksty jak byłam z moim synkiem w ciąży typu o boże znów syn albo że dziewczynki są fajniejsze reagowalam wiecie jak pewnie niejedna wie a teraz to się śmieje w twarz tym co mi tak mówili

Ana87 co z tobą mam nadzieję że wsio w porządku

Imama a jak u was?

Leeleeth mam nadzieję że się jakoś trzymasz dzielnie pozdrawiam

reklama
Gosica wydaje mi się że u każdego jest inny problem i co innego może mieć wpływ ale wiem że o liście oliwnym już tu dziewczyny pisały i stosowały nie wiem czy nie Airfix

Rok temu staraliśmy się z mężem o dziecko. Wydaje mi się, ze mąż ma naprawdę mocne plemniki bo udało mi się zajść w ciąże po stosunku ok. 5 dni przed owulacja,dodatkowo stosowałam sylk i globulki. Niestety była to ciąża biochemiczna ;( być może przez te zakwaszacze chociaż gin stwierdził ze to przez niedomoge progesteronu. Od 3 mies biorę progesteron, wcześniej długość fazy lutebej miałam OK.25 dni teraz 15 dni, wić ma to w miarę ręce i nogi.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Swoją droga widzę tu na forum sporo dziewczyn już w ciąży. Zazdroszczę Wam, możecie się cieszyć tymi pięknymi chwilami. Mam nadzieje, ze niedługo dołączę do klubu ;)

Asa super ze pierwsze usg masz za sobą i ze wszystko wporzadku.
Mój mąż już lepiej w pitek wychodzi. Płuco pompuje powietrze także będzie uff bez operacji. Oby złamana ręka tez się zrosła. Będzie miał dużo czasu No pewnie chorobowe na długo dostanie wiec z dwojga złego się cieszę bo ostatnio nie miał czasu dla nas!
Ana zapytaj przy pierwszej wizycie o tabletki na mdłości ja dostałam super tutaj jak byłam w ciąży. Na bazie ziół są i tez imbir wiec mniej problematyczne niż szukanie w pożywieniu itd.
Kitqa wróżka Imama wróży ze brzuchy to różne są hehe nie No. To tak jak inne zabobony. Tak jak test na mocz itd.
Gosica witaj. Powodzenia w starankach! Mój mąż bierze od 7 miesięcy waśnie ten ekstrakt. Tutaj żadna jeszcze go nie stosowała. Lukrecję tez łykał z przerwami. Ale z tym testosteronem to różnie. Na GD pokazane różne staranka ze niski nie gwarantuje córki i odwrotnie. A pH to całkiem obalone. Ale wiadomo można pierwsze tyg spróbować a później ewentualnie odrzucać.
O te mięso to niechodzi o samo mięso tak bardzo ale właśnie o bialko. Im więcej tym dieta na chłopczyka. No i jeśli patrzyć na testosteron to podnosi waśnie ale tak samo jak oliwa z oliwek czy orzechy.

Imama, po opisie wpadki męża dosłownie zamarlam. Scena jak z filmu;( Ważne, ze wszystko idzie w dobrym kierunku. Teraz mąż będzie potrzebował spokoju, wypoczynku ale może i znajdzie czas na starania o dzidzie;) kojarzę, ze podobnie jak ja masz 2 chłopców ;)

tak naprawdę ten ekstrakt z liścia oliwnego nie do końca wiem jakie ma zadanie. Lukrecja wiem, ze ma obniżyć testosteron-na razie mąż bierze to OK.1,5 mies. Po pół roku wiem ze trzeba odstawić, ale mam nadzieje ze zdarze zajść;)

Z tym pH to trochę wierze, czytałam o badaniach naukowych, ze w niskim pH męskie plemniki są blokowane-ich ogonki ;) Wiadomo, każda z nas próbuje sobie wytyczyć kierunek na ile uważa ze jest słuszny.

Majorcia gratuluje córki. Ja od 1,5 mięs biorę suplementy i już w pierwszym cyklu zauważyłam różnice w śluzie-dość mało go było ze miałam problem z identyfikacja owulacji ;) mam baby-compa wiec on mi troszkę pomaga ;)

Gosica OLE czyli ten ekstrakt z liści oliwy poprawia jakoś spermy i jest stosowany przy in vitro przez mężczyznę. I właśnie dziewczyny na forum GD zauważyły ze po stosowaniu to było dużo plemników XX (w niektórych klinikach właśnie można sobie wybrać plemniki męskie bądź żeńskie do zapłodnienia). Dlatego dziewczyny zaczęły to suplementowac ale ogólnie ma działanie podobne do żurawiny i tez nie powinno się tego łączyć. Wiec albo OLĘ albo żurawina. Zauważyłam ze u mężczyzn do 35 rz to właśnie żurawina a powyżej OLE stosuja. Gdyż właśnie plemniki starszych mężczyzn przeważnie są "gorszej jakości" ze tak brzydko napisze. Ale ja postawiłam i tak na OLE. Podobno w płynie ma o wiele lepsze działanie. Ale nie umialam znaleźć i mąż ma w tabletkach. Jak znalazłam to strasznie cenowo drogo to wychodziło.
No ja mam właśnie dwóch chłopców. 6 lat i roczek

Imama, dzięki za wyjaśnienie z tym OLE.
Mój mąż tez bierze ten suplement w tabletkach. Nie natknęłam się nigdzie na wersje w płynie. Może masz gdzieś link? Wit C i żurawinę ja pije w płynie bo rzeczywiście jest lepiej przyswajalne.
Ja mam chłopców w wieku 8 i 2 latka.

Ostatnia edycja:
Link do: OLIVE LEAF LIQUID EXTRACT IMMUNE IMMUNITY BOOST HERBAL SUPPLEMENT 2 OZ 2 BOTTLES | eBay
Link do: CLEAR OLIVE LEAF EXTRACT 500ML ORAL LIQUID POWERFUL ANTIOXIDANT FOR MILD FEVERS | eBay
Ja mieszkam w Niemczech ale tu tez tego nie potrafiłam dostać. Nie umie znaleźć linka da badań ile XX plemników bylo przy stosowaniu. Ale wiadomo to dużo czynników a całkiem działanie i dlaczego mężczyzna po kuracji OLE produkuje więcej zdrowych XX nie jest znane. Wiem ze napewno w płynie był o wiele lepszy. Ale chyba powinno się pic 5ml dziennie a jak widzisz ze swansona do kupienia są 30 ml to na pare dni starczy. W USA pewnie bardziej dostępne
O to fajne chłopaczki u Ciebie! Nie duża różnica wieku.
A tak to co stosujesz, jakie suplementy?
To chyba już wymarło planowanie. Oprócz mnie to już chyba żadna nic nie stosuje

reklama
Imama dziewczyny już tu na forum poruszały temat liścia oliwnego OLE wpisz w wyszukiwarke wyskoczy Ci i nie chce mi się szukać ale nie wiem czy Airfix mąż nie stosował bo wiem że nie mógł Lukrecji w związku z tym że podnosi ciśnienie a Piranha pisze o tym liściu że nie do końca może być dziewczynkowy

Do góry