reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Imama smutne to co piszesz, jak masz taka potrzebe to pisz mozesz jak to nazwalas "nam truć" naprawde bardzo wspolczuje tego co musisz przejsc.nie wiem co ci radzic na temat tabletek nie wiem czy bym chciala wziac i miec to za soba czy poprostu czekac tak jak ty uwazasz. Przytulam mocno kochana... Daj znac co ci powie jutro gin.

reklama
Imama bardzo współczuję Ci tej sytuacji i jeszcze to czekanie:-( Ciężko na pewno wziąść takie tabletki, może jeszcze przeciągnij trochę, może samo się oczyści. Kurcze żeby już jak najszybciej się skończyło i żebyś mogła skupić się na przyszłości-tego Ci życzę:-)
ASA915 gratulacje! Jest kreseczka :-)
Buniczek ja mam 36 i też cały czas się staram o 3 dziecko, widzisz dużo nas tu w podobnym wieku :-) Nic się nie martw, na pewno urodzisz zdrowe dziecko :-) Ja też o tym myślałam, a teraz jak nie mogę zajść to już o tym nie myślę tylko marzę żeby w końcu się udało.

Andzelisia trzymam kciuki za piękny przyrost

ASA915 gratuluję kreseczka nie taka znowu ?blada a to fakt że te kreski na testach 25 są bardziej widoczne niż na 10

Imama jak ty się czujesz?

Maziajka a jak u Ciebie? Super ty już możesz w każdej chwili? I już niedługo zobaczysz swoje maleństwo piękna chwila

Dziewczyny jak już piszecie o tym wieku to ja urodziłam teraz córeczkę w wieku 44 lat a synka mając 39 i wcale nie czuję się staro mam nadzieję że moje dzieci nie będą musiały się wstydzić ale jak chodzę do przedszkola do syna to raz że więcej jest rodziców dojrzałych niż takich młodych a dwa wcale się nie wyróżniam może dlatego że nigdy nie wyglądałam ani nie czułam się na swój wiek

Dziekuje dziewczyny, postaram sie nieprzemeczac ;)
@lmamapogoda ma byc kiepska wiec raczej nawet nie mam co myśleć o wygrzewaniu się.
Co do Twojego samopoczucia to wcale sie Ci nie dziwie. Mam nadzieję, że @ sama się zjawi. Ściskam Cię mocno!
@asa udanego wypoczynku :)
@kitqa staram sie nie myslec o kontroli. Mysle, że jak przyjdą to raczej w poniedzialek- wtorek a my w środę wracamy, wiec jak cos to mam te 3 dni a raczej jeden bo w piatek znów wybywamy na weekend- moja siostra konczy 18 i sie imprezujemy :D Taką młodziutką siostrzyczke mam ;P

Dzięki zdiewczyny za miłe słowa, podnoszą mnie na duzu.
Imama ja w 2015 r miałam ciąże pozamaciczną i musiałam wziąść te tabletki...ciężko jest na pewno psychicznie, ja musiałam sie po tym wszystkim chwilę podnosić...współczuję Ci bardzo, bo na własnej skórze wiem co to znaczy. Oby się samo oczyściło, bo ja uważam że w sytuacji starających sie każda ingerencja tabletkami to ingrerencja, ale wiadomo jak mus to mus. Może lekarka coś podpowie, bedziesz miała usg takie dokładniejsze?kazai bete jeszcze badac?w ogóle monitorują Cię jakoś?dali skierowanie na hormony?szukają przyczyn poronień, że ciąża nie może się utrzymać?

Andzelisia trzymam kciuki za piękny przyrost

ASA915 gratuluję kreseczka nie taka znowu ?blada a to fakt że te kreski na testach 25 są bardziej widoczne niż na 10

Imama jak ty się czujesz?

Maziajka a jak u Ciebie? Super ty już możesz w każdej chwili? I już niedługo zobaczysz swoje maleństwo piękna chwila

Dziewczyny jak już piszecie o tym wieku to ja urodziłam teraz córeczkę w wieku 44 lat a synka mając 39 i wcale nie czuję się staro mam nadzieję że moje dzieci nie będą musiały się wstydzić ale jak chodzę do przedszkola do syna to raz że więcej jest rodziców dojrzałych niż takich młodych a dwa wcale się nie wyróżniam może dlatego że nigdy nie wyglądałam ani nie czułam się na swój wiek
to wlalas we mnie jeszcze wiecej optymizmu:) bo przyznam, ze chodzily mi takie mysli po glowie, co powie moje dziecko za kilka lat , ale masz racje teraz kobietki pozniej sie decyduja na macierzynstwo.

Imama również mi przykro i chciałabym pomóc w tej sytuacji niestety nie wiele mogę zrobić ale pisz śmiało!! będziemy wspierać w miarę możliwości Myślę że dobrze porozmawiać jutro z ginekolog i zapytać czy możesz czekać. Masz rację że to początkowe tygodnie więc może jednak można czekać aż coś zacznie się dziać. Ja poroniłam w 13 tc więc musiałam przejść zabieg oczyszczania. Myślę ze ginekolog ma doświadczenie i coś Ci poradzi sensownego. Trzymaj się dzielnie kochana, przytulam
ana wyslałam Ci priv z odpowiedzią na pytanie co do wieku mojej mamy - nie chciało mi opublikować tej odpowiedzi na forum, nie wiem co jest grane więc przysłałam priv

Dziękuję dziewczyny za gratulacje, dziś moge powiedzieć mężowi, wczoraj nie było pewności więc czekałam na dzisiejszy test.

Dzięki dziewczyny. Nie ma co truć bo w sumie i tak nic nie mogę zrobić. Porozmawiam jutro z lekarka i jak będę mogła czekać to poczekam. Zobaczę czy zleci badania jak poprzednie wyniki itd bo w sumie tylko chwile przez tel rozmawiałyśmy.
Muszę odpocząć psychicznie i fizycznie to napewno wiec chciałabym ale już chociaż to się skończyło.
Popatrzcie na mnie ledwo 28 lat skończyłam dwójka dzieci zdrowa ciąże idealne a jednak teraz coś idzie nie tak. Nie jest powiedziane. Nie przejmujcie się wiekiem napewno! Tutaj w Niemczech naprawdę to matki są same po 30 wcześniej nie planują dzieci poprostu i myśle ze w takim wieku naprawdę jest człowiek bardziej świadomy wszystkiego. Ja dopiero teraz "dorosłam" a jak miałam 22 to tak wszystko na Lajcie. Zreszta pisałam już kiedyś o znajomej która urodziła bardzo chorego synka po miesiącu zmarł. Wczoraj była akurat rocznuca od śmierci i naprawdę dziewczyna 23 lata i taka tragedia. Wiek to moim zdaniem nie ma znaczenia.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ana ja uważam że w życiu należy sięgać po swoje marzenia żeby nie żałować że czegoś się nie osiągnęło tak samo z dziećmi jak marzysz i możesz dać im dużo miłości to czemu nie a ludzie? Nimi się nie przejmuje nawet jak coś będą gadać to kiedyś przestaną Ja się jedyne co obawiam to jednego żeby Bóg pozwolił mi odchować moje pociechy ale i tak będą mieli starsze rodzeństwo
Teraz moja znajoma odeszła w wieku 30 paru lat i osierocila 10 letnia córkę więc to różnie bywa A dzieci motywują do tego żeby długo być młodym

reklama
@Majorcia mnie sie zawsze marzyla duza rodzina ,nie wyszło, inaczej sie potoczyło,to teraz na stare lata nadrobic chce :) choc troche spelnic to czego od zawsze pragnelam, no chyba ze nosze pod sercem wiecej niz jedno to spelnie swoje marzenie w połowie :D
@Imama tez bylam w ciazy jak mialam 22 lata i bylo lajcikowo tak jak piszesz

Ostatnia edycja:
Do góry