reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No dokladnie nie ma co swirowac zreszta takie dziecko procz cyca i czystego pampka nie wiele potrzebuje.Koszule dostalam od siostry jeszcze sobie pizame kupie bo ja noe lubie koszul a bede miec cc wiec nie musze wietrzyc:p

Lozeczko najchetniej bym zostawila nie rozlozone do porodu bo szkoda mi miejsca ale musi wywietrzec jednak.

Ja podczytywalam na czerwcowkach to tam sa szalone kobiety i takie wyprawki robia i to juz od 4 miesiaca.

@evelinia jak u Ciebie znasz juz plec?

reklama
Dziewczyny mam prosbe przypomnijcie jesz ze raz swoje starania na dziewczynki i suplementy? Wiem ze Katja mi kiedys pisalas ale nie idzie juz tego odszukać he he?

@ana. testy ciążowe do szafy! Razem testujemy najszybciej w sobotę 15.04! Bardzo się cieszę, że temperatura Ci skoczyła, widać coś ją zaburzyło. Teraz pozostaje czekać :)

@Maziajka , @Katja. ja też wszystko będę miała po córci, specjalnie robiłam pierwszą wyprawkę białą bądź ewentualnie zieloną także przygotowana jestem w razie "w" na każdą możliwość ;)
Jak ją kompletowałam to za głowę się łapałam co dziewczyny wymyślały, ile niepotrzebnych rzeczy kupował i za jaką cenę... Czasami mi się wydawało, że jestem złą matką, że tak się nie angażowałam w wyprawkę ale suma sumarum połowa rzeczy im się nie przydała, bo np. po co rożek na 35 stopni w cieniu?

Elena śliczna ta twoja córcia [emoji171] dobrze ze już w domu!
Mikallo Ana trzymam kciuki żeby @ nie doszła bo u mnie akurat plamienia wiec myśle ze dzisiaj przyjdzie. Ale ja akurat się cieszę hehe ale tak wogole to ja plamien nigdy nie miałam zawsze odrazu ze mnie leciało wiec to dziwne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no tak czekac czekac czekac :) dobrze ze swieta ida powoli to i roboty wiecej w domu, a i prace mam dorywcza to zleci, oby tylko sie udało.
kobiety szaleja z wyprawkami prawda ja nakupowałam dla mlodszego np. pieluch tetrowych dosc sporo, a nawet malo co uzywalam. tez trzymam po synku teraz rzeczy, ciuchy to po chłopcu miałam, wiec jakby sie okazalo ze dziewuszka to problem, ale do rozwiazania rzecz jasna :) poki co aby tylko sie udało zafasolkować i oby wszystko dobrze sie rozwijalo, marzenie kobiety ciezarnej :)
@Imama plamienie? moze dlatego ze to twoj drugi @ tak od porodu, czy trzeci? ja tez inaczej niz zwykle mialam @ pierwsze miesiace, albo obfite ze skrzepami, albo plamieniem sie objawiało a ostatnio od trzech cykli juz normalnie jak zawsze.

Ja rozek to stosowalam na samym poczatku teraz mialam nie kupowac ale siostra mi dala wiec mam w razie W.
Moze fakt w 1 ciazy czlowiek bardzien wariuje ? Nie wiem sama ...ja skonczylam ekonomie i jestem strasznie ekonomiczna nie lubie kupowac niczego bezmyslnie zawsze sobie robie rozeznanie za nim cos kupie. Do tego przemysle sto razy czy na prawde mi to potrzebne

Taka prawda ze czlowiek ile ma tyle wyda serio...bedzie mnie tez jakos przezyje.
Bardzo dobrze da sie to zauwazyc znam taka rodzine z 4 dzieci on pracuje ona z dzieciakami teraz dostaja prawie 2.5 tys z opieki no wiadomo 500+ i rodzinne , i oni tak jak wczesniej chodzili i pozyczali pieniadze bo im do 10 nie wystarczalo ..tak dalej tak robia a maja 2 tys wiecej serio nie ogarniam tego...dodam ze zadna patologia po prostu rodzina wielodzietna troche zagubiona.

znam taki przypadek moj brat z rodzina im maja wiecej tym wiecej wydaja i w pozyczke wiecznie do ojca, do mnie, taki typ człowieka , nigdy sie ich pieniadze nie trzymały oni ich nie lubia, musza je szybko wydac :p ja zawsze analizowalam ,szukalam cos taniej w dobrej cenie, inna bylam moze przez meza, bo on mnie chyba tego nauczył , zanim cos kupie zastanawiam sie dwa razy jak nie wiecej , troche to meczace, ale dzieki temu zawsze cos tam uzbierane mamy i nigdy w pozyczke nie szłam do nikogo, a jak bylo trzeba to sie wstydzilam i jakos dawalismy rade.

Ana to trzecia ale już się rozkręciło wiec krwawię normalnie. Także mój cykl się zaczął i za 4 dni działamy. Martwię się tylko bo na święta jedziemy do PL i mąż na weekend tylko zostaje a ja do soboty i jak wtedy wyskoczy owu to pewnie cykl będzie stracony! Tak to jest jak człowiek coś planuje!
Co do wyprawki to chyba faktycznie przy pierwszym jest tak a później człowiek widzi ile jednak się niepotrzebnie kupiło. Ja w sumie mam wszystko bo moja matka to zakupoholiczka- naprawdę. Także ja już od lat nic dosłownie nic dziecka z ciuchów itd nie kupiłam!
Monia a jak tam u Ciebie? Była już owu? Rozmawiałam z mężem i po nastapnym dziecku zakupuje swojego lady compa [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry