reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Arya będzie dobrze! 37 tc to napewde już dobrze. Zreszta już po 36 jest uważane za bezpieczne żeby urodzić. Odpoczuwaj i szykuj się to bo już powinnaś mieć spakowane. Nigdy nie wiadomo kiedy coś się zacznie. A jesz witaminy dla kobiet w ciąży? Takie jak Femiblion naprzyklad. Sory głupie pytanie. Ale czytałam jak ja właśnie byłam w ciąży i rozmawiałam z Polozna ze po nich często za duże dzieci się rodzą i zbyt na wadze przybierają. Ja odstawiłam i tylko kwas foliowy zostawiłam. Bo miałam podejrzenie makrosomi płodu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Araya bedzie dobrze pakuj torbe! Ale emocje Cie czekaja :)

Imama ja wlasnie nie biore witamin bo mala byla duza caly czas zreszta lekarze odchoda od witamin jesli jest wszystko ok do 14tc bralam kwas foliowy, teraz tylko burak forte na krew i magnez biore.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka a ja właśnie sobie z tego sprawy nie zdawałam. I taki complex witamin brałam teraz bo gin mi dała próbkę i w sumie nie wiedziałam jakie inne są w Niemczech a tu wszystkie ten femiblion biorą. A tak naprawdę tylko kwas foliowy wystarczy jak nie ma niedoboru z jakiejś witaminy. A na krew to odrazu zakisiła sobie sama buraki i piłam. Odrazu poszło w górę, ale spadek żelaza to przeważnie na przełomie II i III trymestru jest.

Ja dzisiaj 8dpo a już coś zaczyna mi się zanosić na @ bo aptetytu dostałam i boli lekkich. Mam nadzieje ze chociaż żeby te 10 dni fazy lutealnej było!
Które teraz maja owu i działają?

Czesc dziewczyny :-)
@Imama teraz powinnysmy dzialac ja i @ana.
Ja chcialam zrobic przerwe wlasnie dlatego, zeby nie rodzic na Boze Narodzenie ze wzgledow logistycznych bo nie miakabym z kim crcie zostawic. Zaniechalam jednak tej decyzji i juz nastawiona jestem do jutrzejszego dzialaia. Niestety czuje ze mnam jakies podraznienie pochwy, pojawily sie uplawy i piecze... Nawet nie chce mi sie z mezem przytulac. Nie wiem co robic, myslalam zeby kupic Iladian dairek plus i stosowac po starankach ale boje sie zeby ewentualnie dzidziuni nie zaszkodzic. jak myslicie, co robic? Ja nie mam sklinnosci do infekcjini, wydaje mi sie ze moje stany moga byc kwestia podraznienia, kiedys juz mi lekarz zapisal ten lek i dzialal... Nie wiem co robić:(

Arya będzie dobrze! 37 tc to napewde już dobrze. Zreszta już po 36 jest uważane za bezpieczne żeby urodzić. Odpoczuwaj i szykuj się to bo już powinnaś mieć spakowane. Nigdy nie wiadomo kiedy coś się zacznie. A jesz witaminy dla kobiet w ciąży? Takie jak Femiblion naprzyklad. Sory głupie pytanie. Ale czytałam jak ja właśnie byłam w ciąży i rozmawiałam z Polozna ze po nich często za duże dzieci się rodzą i zbyt na wadze przybierają. Ja odstawiłam i tylko kwas foliowy zostawiłam. Bo miałam podejrzenie makrosomi płodu.

Biorę witaminy angielskie. Nie wpływają na wzrost dziecka, bo moja jest kruszynką i właśnie z tego powodu będzie wcześniejszy poród. Wiem, że 37tc to już ok, tylko że ona jest mniejsza. I w chwili porodu będzie jak ok 33-34 tc wagowo i rozwojowo [emoji58] więc nie wiadomo czy będzie wydolna oddechowo. Raczej dostanie sterydy na płuca.

thgf9n739gb9fobd.png

Mikallo nie wiem co Ci doradzić. Ale lepiej kup sobie jakieś globulki czy żele na infekcje. Zaaplikuj a jutro zobaczysz może będzie lepiej.
Ja tez chciałam odłożyć o jeden miesiąc ale szczerze wiem ze to i tak nie gwarantuje ciąży i może poprostu się nie udać. A stracę cykl.
Arya będzie dobrze! Nie takie kruszynki się rodziły. Tylko No wiadomo nie dziwie się wogole ze sie przejmujesz. Znam siebie i sama bym panikowała. To normalne.

Arya sterydy to dobry pomysl bedzie dobrze nie zamaartwiaj sie choc wiem latwo powiedziec sama bym do glowy dostala...ale jestem w rekach specjalistow oni nie jedna juz taka kruszyne widzieli.

Mikallo kup sobie lactovaginal na mnie dziala idealnie.A w staraniach nie zaszkodzi.

W ogole w ciazy mam schize ze dostane jakiegis grzyba i biore co 2-3dni lactovaginal myje sie tylko szarym mydlem majtki tylko bawelniane zmieniam 2 razy dziennie schize mam serio.=:O

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

@Arya bedzie dobrze jak pisza dziewczyny nie takie kruszynki widzieli lekarze, twoja moze okazac sie wcale nie tak mala, zycze aby byla jednak ciezsza niz pokazuje usg ,ktore czesto sie myli , wiem ze u ciebie inna sytuacja, ale chodzi mi tylko o wage, ja w poprzedniej ciazy chcialam wiedziec ile wazy moj, bo bylam na innym forum i dziewuchy sie chwalily ile waza ich maluchy w brzuszkach, moj lekarz chcial mi to wybic z głowy ze wlasnie czesto sie myli aparatura, ale powiedzial no i oczywiscie powiedzial za malo, bo okazał sie ciezszy, wiec mam wielka nadzieje ze i u ciebie sie myli i bedzie kruszynka na plus i da sobie rade z oddechem.
@Imama do staranek to ajlak chyba juz po owu, a teraz ja i mikallo. Narazie test dzis jeszcze neg wiec owu napewno nie jutro moze w niedziele.
@Mikallo tez uzywalam lactovaginal skuteczny i popieram maziajke nie zaszkodzi.tylko odrazu jogurcik natur. do zjedzienia zeby sie nie zachwiala flora ,ale to pewnie wiesz.

reklama
Do góry