reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka dziewczyny
Ja też właśnie zaczęłam mój cykl starankowy. Dziś 4 dzień @. Jak na razie przewidywania są takie, że owulacja powinna być jak M będzie, ale zobaczymy, mam nadzieję że nic się nie poprzestawia. Mój plan to w owulację tylko raz, ale nie wiem czy nie zrobić jeszcze dzień wcześniej bo wiadomo jeden raz to pewnie znowu nic nie wyjdzie i znowu będę musiała czekać kilka miesięcy na następną okazję.
Trochę nas będzie staraczek w kwietniu:).

Millo ja mam babycompa i on pokazuje właśnie dziewczynkę dzień przed owu i w dzień owu, a podobno 80% sprawdzalności.

Antonia a jak Ty się czujesz? Który to tydzień u Ciebie? U Ciebie z tego co pamiętam staranka co 2 dni były. Myślę, że dziewczynka z tego będzie:)

reklama
Witajcie :)
Ja już dziewczyny całkowicie zgłupiałam co do planowania płci dziecka. Mam już córę z dnia lub 2 przed owulacją, a teraz marzy mi się synek i już nie wiem kiedy powinnam się starać...
Monia0281 Ty chciałabyś synka czy córeczkę? Kiedy według babycomp powinno się starć o syna? Gdzieś czytałam, że właśnie ta firma ogłosiła wyniki swoich badań nad płcią dzieci, całkowicie obalając teorię o szybkości i długości życia plemników.

Ostatnia edycja:
Monia No to powodzenia. Ja czekam na @. Mam nadzieje ze aż tak mi się to nie poprzesuwa bo owu dość późno bo w 19tc. Ja plan mam taki ze co 4 dzień od końca @ ale do polski jedziemy na święta a mój T to wraca a ja zostaje jeszcze tydzień. I mam nadzieje ze owu nie wypadnie w tym tyg właśnie.
Moim zdaniem lepiej owu lub tuż przed i wtedy duże szanse na ciąże. Ewentualnie dwa przed bo więcej to już trudno.
Ana a jak Ty tam się czujesz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mikallo na tych angielskich to na chłopca to 3 stosunki w dni płodne dziewczyny stosują. Ze niby właśnie czas i żywotność na płeć obalona a właśnie ilość stosunków wpływa. Na córę jeden stosunek w płodne nie ważne czy w samo owu czy przed. A na chłopca to właśnie poprawianie czyli z 3 pod rząd w poldne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To u mnie by się sprawdzało kilka razy w płodne i dwóch chłopaków mam. I właśnie dlatego chce raz, chce zrobić inaczej niż przy poprzednich ciążach.

Mikallo ja chce dziewczynkę. Babycomp pokazuje chłopca 3 i 4 dni przed owulacją, 2 dni przed ikonki chłopca i dziewczynki(czyli 50/50), a dziewczynkę pokazuje w dzień owulacji i dzień przed owulacją.

No imama ja mialam 5 w plodne i laska:d

Millo spoko przyjme jakis ladny hand made zaniast kwiatow:D jak juz bedziesz miala nowe inspiracje do swojej corki[emoji200][emoji13][emoji12][emoji141][emoji142][emoji143][emoji173][emoji174][emoji175]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mikallo na tych angielskich to na chłopca to 3 stosunki w dni płodne dziewczyny stosują. Ze niby właśnie czas i żywotność na płeć obalona a właśnie ilość stosunków wpływa. Na córę jeden stosunek w płodne nie ważne czy w samo owu czy przed. A na chłopca to właśnie poprawianie czyli z 3 pod rząd w poldne.

Ale ważne czy początek starań w owulację czy nie?
Przy pierwszym dziecku staraliśmy się dość mocno bo nawet kilka razy dziennie w dni płodne i jest córcia... ;)

Do góry