reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Arya masz podejrzenie hipotrofii? Dlaczego decydują się na wywołanie porodu już w 37tc?
Ja też miałam podejrzenie hipotrofii u małej ale zaczęła bardzo przybierać od 37tc i ostatecznie urodziła się z wagą 3050g.

reklama
Tak Maziajko. Miałam dziś szpital. Mała przybrała na wadze i ma 1800 a dziś kończę 34tc. To i tak za mało. Za 2 tyg mam następne badania i prawdopodobnie rozwiązanie ciąży w 37. Lekarz chce żeby mała była najpóźniej w 38 tyg. Pójdzie na trochę do inkubatora w zależności od tego ile będzie ważyła to na tak długo.

thgf9n739gb9fobd.png
A czy wiadomo jakie są przyczyny? Z tego co mamaginekolog pisała to dzieci są w pełni zdrowe tylko poprostu malutkie..

xnw40tc7sy506vxn.png

@Arya masz podejrzenie hipotrofii? Dlaczego decydują się na wywołanie porodu już w 37tc?
Ja też miałam podejrzenie hipotrofii u małej ale zaczęła bardzo przybierać od 37tc i ostatecznie urodziła się z wagą 3050g.
Tak mam stwiwrdzoną hipotrofie asymetryczną. Ładna wagę miała już twoja mała. My raczej jak osiągniemy 2500 do porodu to będzie cud.
Moja łożysko nie bardzo karmi mała i zaspokaja jej potrzeby. Boją się że w 36tc może całkiem przestać, bo podobno często tak się dzieje. Tak naprawdę to oni chyba sami nie bardzo znają przyczynę.

thgf9n739gb9fobd.png

Tak mam stwiwrdzoną hipotrofie asymetryczną. Ładna wagę miała już twoja mała. My raczej jak osiągniemy 2500 do porodu to będzie cud.
Moja łożysko nie bardzo karmi mała i zaspokaja jej potrzeby. Boją się że w 36tc może całkiem przestać, bo podobno często tak się dzieje. Tak naprawdę to oni chyba sami nie bardzo znają przyczynę.

thgf9n739gb9fobd.png
To pozostaje mi tylko trzymać mocno za Was kciuki! Wypoczywaj na lewym boku i pisz często co u Was :)

Arya ja rowniez zaciskam kciuki!!Musi byc dobrze! 37 tydz to juz nie tak zle..Oby przybierala i pozostala jak najdluzej:**

Imama hmm sniadanie jadlam normalnie chyba:p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry