Andzelisia jeśli chodzi o rożne "techniki" zmniejszenia ilości nasienia to sa trzy możliwości:
1) abstynencja przynajmniej 7-10 dni przed pierwszymi i jedynymi staraniami, z odstępem 2-3 dni bądź do pozytywnego testu owu bądź tez o+12. Nie polecane dla mężczyzn powyżej 35 roku gdyż plemniki moga zostać uszkodzone.
2) częsty sex, przez przynajmniej 7-10 dni, najczęściej jak sie da, conajmniej codziennie (nie mozna zrobic żadnej przerwy) rownież z odstępem bądź do owulacji.
Minus tego to to ze podnosi sie pH pochwy czyli lepiej użyć jakiś zakwaszaczy przy tej metodzie. Dlatego tez moze poprostu przy codziennym sexie wychodzą chłopczyki, wlasnie przez to ze w pochwie zmienia sie środowisko, podnosi sie pH.
Opcja 3) to masturbacja przez przynajmniej 7-10 dni to samo co przy czestym sexie. Nie zmienia to jednak pH pochwy wiec jest lepsza opcja. Tez polega na codziennej "zmianie nasienia" aż do odstępu bądź owulacji.
Ja osobiście gdybym miała wybrać opcje zmiejszania ilości plemników to najlepiej abstynencja (juz pisałam ze pierwszy miesiąc będę próbować z abstynencja) jak sie nie uda uznałam ze lepiej masturbacja bądź sex z prezerwatywa a maz nie bedzie kończył w środku. Jak opcja 1 i 2 nie wyjdzie to codzienny sex a tuż przed owu dwa razy dziennie. Oczywiscie zobaczymy jak moj maz da rade hehe bo planować to moge tylko narazie.
Ogólnie myśle zeby skończyć po pozytywnym teście owulacyjnym. Jednak 3 dni przed to czytałam ze szanse na ciąże to ok 10% a stosując jeszcze jakieś diety czy cos to wogole szanse zero myśle.
Wiec Andzelisia musisz przemyśleć co zatosowac. Jak chcecie codzienny sex to warto dodać ciepłe kąpiele.
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom