reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aha oczywiscie opcja codzienny sex to największa szansa na ciąże (najszybsza) lecz wydaje sie i tak ze troszke chłopczykowo gdyż podnosi te pH. Jeśli poprzednich synow ma sie z codziennego to trzeba by było jednak dwa razy dziennie staranka. U niektórych par wlasnie codzienny skutkuje chlopczykami.
Przy abstynencji jak i masturbacji to zmniejsza sie szansa na ciąże gdyż pH nie wzrasta i ilość nasienia jest zmniejszona.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czytałam i czytałam. I co wyczytałam co moze pomoc i co wydaje sie byc potwierdzone statystykami. Chodzi o to zeby mieć jeden bądź najwyżej dwa staranka w czasie dni płodnych. Wiec nawet jak codzienny sex to lepiej sie zabezpieczać przed płodnym a zapłodnienie zeby było tylko najlepiej raz. Podobno ten częsty sex to i tak nie daje super rezultatów. I dlatego do tego warto dodać
opcje 4) (jak sie spieszy i nie chce sie stresować zastanawianie kiedy najlepiej) sex co 4 dni po @ plus ewentualnie staranka po pozytywnym teście owu. Daje to wlasnie dwie próby w dni płodne. Człowiek nie stresuje sie ze ominął cos itd. Logiczne sie wydaje.

Czytałam i czytałam. I co wyczytałam co moze pomoc i co wydaje sie byc potwierdzone statystykami. Chodzi o to zeby mieć jeden bądź najwyżej dwa staranka w czasie dni płodnych. Wiec nawet jak codzienny sex to lepiej sie zabezpieczać przed płodnym a zapłodnienie zeby było tylko najlepiej raz. Podobno ten częsty sex to i tak nie daje super rezultatów. I dlatego do tego warto dodać
opcje 4) (jak sie spieszy i nie chce sie stresować zastanawianie kiedy najlepiej) sex co 4 dni po @ plus ewentualnie staranka po pozytywnym teście owu. Daje to wlasnie dwie próby w dni płodne. Człowiek nie stresuje sie ze ominął cos itd. Logiczne sie wydaje.

Tylko które te dni ,,co 4,, wybrać jak każda z nas kończy okres inaczej i owy jest w inny dzień? Ale metoda co 4 by mi pasowała[emoji4]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia te trzy pierwsze metody to sa w sumie z 2011 roku (tutaj na forum tez je znalazłam) a ta ostatnia ta co 4 dni to jakos w 2015 napisały dziewczyny. Robiły statystyki na forum i tak naprawdę próbowały znalezc co tak naprawdę działa i uznały ze chodzi o to ze tak naprawdę zmiejszenie ilości nasienia nie dawało super efektów (codzienny bądź abstynencja) tylko tak naprawdę w tych metodach było ważne ze były staranka raz bądź dwa w płodnych dniach. I tak wlasnie obojętnie jakie mamy cykle, regularne bądź nie obierając metodę co 4 dni trafimy na płodne: przewaznie to sa 2 dni przed owu, owu i pare h po. A poprawiając po teście owulacyjnym wyjdzie dodatkowo staranka (mozna to pominąć). Jak maz stosuje dodatkowo lukrecję bądź inne suplementy w celu obniżenia testosteronu to niestety ale metoda codziennie (facet nie dawał poprostu rady) a przy abstynencji plemniki były "pol żywe" ze nie dało sie zajść w ciąże. Jak dodatkowo jakieś zakwaszacze to juz wogole graniczyło z cudem. Na GD wierzą ze dieta pełni najważniejsza role, do tego nie powinno sie stresować a jakiekolwiek obliczanie bądź testy owulacyjne podnosiły poziom stresu a stosowanie rożnych metod poprostu nie skutkowało ciąża. Dodatkowo ciągnęło sie to miesiącami, dziewczyny były wiele miesięcy na dietach i na suplementach.
Sorki za takie tłumaczenie (strasznie poplontane) ale ja nienawidzę tłumaczyć hehe nic ze z zawodu jestem tłumaczem [emoji6] ale poprostu nie lubie na język polski.
Wiec Antonia metoda co 4 dni zaczynasz zaraz po Twoim okresie i staracie sie albo do następnego @ bądź jak wiesz ze minęła owu to wtedy stop. Ty kochana nie wiesz kiedy owu wiec myśle ze to super dla Ciebie. Bezstresowo i nie musisz sie przejmować czy trafiłaś na płodne. Jedne dziewczyny tez nieraz obierają metodę co 3 dni. Ale mowię każda musi cos wybrać w co poprostu "wierzy". Kąpiele ciepłe jak najbardziej przed staraniami.

Ale skoro co 2 dni to najbardziej niby chlopczykowo to co 4 tez mi sie tak wydaje bo wkoncu moze byc tak ze co 4..co 4.. co 4.. i nagle wyjdzie 2dni bo owulacja bedzie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Millo tez tak myślałam ale wiesz jak to jest. One tam robią plany osobiste płatne a z tego statystyki i porównują metody: każda wiadomo co innego wybiera, co innego zalecają poprzez robienie ankiet.
Doszły do wniosku ze wytepiajac plemniki poprzez codzienny sex tak super efektow nie było a raczej statystyki wręcz zaczęły spadać. I tak naprawdę co sie sprawdziło to to ze byl jeden bądź najwyżej dwa staranka w płodne (masturbacja/abstynencja). I dużo teraz stosuje wlasnie ta metodę co 4 dni. Bo szybciej sie zajdzie w ciąże i jest bezstresowa i łatwiejsza.
Ciezko cos znalezc zeby pasowało. A jeśli chodzi o chłopczyków to niektóre tez sie obawiają ze Np sex co drugi dzien a plemnik z 3 dni przed owu (wierzą w Shettelsa) dojdzie itd. Ogólnie obalono ze męskie żyją tak długo ale niektóre i tak w to wierzą wiec każda co innego stosuje to co dla niej logiczne bądź inna metodę niż przy pierwszych dzieciach. Chodzi o to zeby był jeden stosunek co cztery dni i wtedy środowisko sie nie robi zasadowe, plemniki nie sa super świeże jak co drugi dzien.
Jeszcze ze starych metod to tez wyczytałam ze np mozna abstynencje (7-10 dni) i stosunek np 3 dni przed owu wtedy zmiana i dwa razy dziennie masturbacja przez 2-3 dni i po teście pozytywnym po ok 48 h ( wtedy wychodzi o+12) poprawka: maz musi raz spróbować (masturbacja) a drugi bądź trzeci jak naszybciej ( do 3-6h) w tobie "końcówka" nasienia.
Dziewczyny jest tego mnóstwo naprawdę!

Do góry