reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aha oczywiscie opcja codzienny sex to największa szansa na ciąże (najszybsza) lecz wydaje sie i tak ze troszke chłopczykowo gdyż podnosi te pH. Jeśli poprzednich synow ma sie z codziennego to trzeba by było jednak dwa razy dziennie staranka. U niektórych par wlasnie codzienny skutkuje chlopczykami.
Przy abstynencji jak i masturbacji to zmniejsza sie szansa na ciąże gdyż pH nie wzrasta i ilość nasienia jest zmniejszona.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czytałam i czytałam. I co wyczytałam co moze pomoc i co wydaje sie byc potwierdzone statystykami. Chodzi o to zeby mieć jeden bądź najwyżej dwa staranka w czasie dni płodnych. Wiec nawet jak codzienny sex to lepiej sie zabezpieczać przed płodnym a zapłodnienie zeby było tylko najlepiej raz. Podobno ten częsty sex to i tak nie daje super rezultatów. I dlatego do tego warto dodać
opcje 4) (jak sie spieszy i nie chce sie stresować zastanawianie kiedy najlepiej) sex co 4 dni po @ plus ewentualnie staranka po pozytywnym teście owu. Daje to wlasnie dwie próby w dni płodne. Człowiek nie stresuje sie ze ominął cos itd. Logiczne sie wydaje.

Czytałam i czytałam. I co wyczytałam co moze pomoc i co wydaje sie byc potwierdzone statystykami. Chodzi o to zeby mieć jeden bądź najwyżej dwa staranka w czasie dni płodnych. Wiec nawet jak codzienny sex to lepiej sie zabezpieczać przed płodnym a zapłodnienie zeby było tylko najlepiej raz. Podobno ten częsty sex to i tak nie daje super rezultatów. I dlatego do tego warto dodać
opcje 4) (jak sie spieszy i nie chce sie stresować zastanawianie kiedy najlepiej) sex co 4 dni po @ plus ewentualnie staranka po pozytywnym teście owu. Daje to wlasnie dwie próby w dni płodne. Człowiek nie stresuje sie ze ominął cos itd. Logiczne sie wydaje.

Tylko które te dni ,,co 4,, wybrać jak każda z nas kończy okres inaczej i owy jest w inny dzień? Ale metoda co 4 by mi pasowała[emoji4]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia te trzy pierwsze metody to sa w sumie z 2011 roku (tutaj na forum tez je znalazłam) a ta ostatnia ta co 4 dni to jakos w 2015 napisały dziewczyny. Robiły statystyki na forum i tak naprawdę próbowały znalezc co tak naprawdę działa i uznały ze chodzi o to ze tak naprawdę zmiejszenie ilości nasienia nie dawało super efektów (codzienny bądź abstynencja) tylko tak naprawdę w tych metodach było ważne ze były staranka raz bądź dwa w płodnych dniach. I tak wlasnie obojętnie jakie mamy cykle, regularne bądź nie obierając metodę co 4 dni trafimy na płodne: przewaznie to sa 2 dni przed owu, owu i pare h po. A poprawiając po teście owulacyjnym wyjdzie dodatkowo staranka (mozna to pominąć). Jak maz stosuje dodatkowo lukrecję bądź inne suplementy w celu obniżenia testosteronu to niestety ale metoda codziennie (facet nie dawał poprostu rady) a przy abstynencji plemniki były "pol żywe" ze nie dało sie zajść w ciąże. Jak dodatkowo jakieś zakwaszacze to juz wogole graniczyło z cudem. Na GD wierzą ze dieta pełni najważniejsza role, do tego nie powinno sie stresować a jakiekolwiek obliczanie bądź testy owulacyjne podnosiły poziom stresu a stosowanie rożnych metod poprostu nie skutkowało ciąża. Dodatkowo ciągnęło sie to miesiącami, dziewczyny były wiele miesięcy na dietach i na suplementach.
Sorki za takie tłumaczenie (strasznie poplontane) ale ja nienawidzę tłumaczyć hehe nic ze z zawodu jestem tłumaczem [emoji6] ale poprostu nie lubie na język polski.
Wiec Antonia metoda co 4 dni zaczynasz zaraz po Twoim okresie i staracie sie albo do następnego @ bądź jak wiesz ze minęła owu to wtedy stop. Ty kochana nie wiesz kiedy owu wiec myśle ze to super dla Ciebie. Bezstresowo i nie musisz sie przejmować czy trafiłaś na płodne. Jedne dziewczyny tez nieraz obierają metodę co 3 dni. Ale mowię każda musi cos wybrać w co poprostu "wierzy". Kąpiele ciepłe jak najbardziej przed staraniami.

Ale skoro co 2 dni to najbardziej niby chlopczykowo to co 4 tez mi sie tak wydaje bo wkoncu moze byc tak ze co 4..co 4.. co 4.. i nagle wyjdzie 2dni bo owulacja bedzie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Millo tez tak myślałam ale wiesz jak to jest. One tam robią plany osobiste płatne a z tego statystyki i porównują metody: każda wiadomo co innego wybiera, co innego zalecają poprzez robienie ankiet.
Doszły do wniosku ze wytepiajac plemniki poprzez codzienny sex tak super efektow nie było a raczej statystyki wręcz zaczęły spadać. I tak naprawdę co sie sprawdziło to to ze byl jeden bądź najwyżej dwa staranka w płodne (masturbacja/abstynencja). I dużo teraz stosuje wlasnie ta metodę co 4 dni. Bo szybciej sie zajdzie w ciąże i jest bezstresowa i łatwiejsza.
Ciezko cos znalezc zeby pasowało. A jeśli chodzi o chłopczyków to niektóre tez sie obawiają ze Np sex co drugi dzien a plemnik z 3 dni przed owu (wierzą w Shettelsa) dojdzie itd. Ogólnie obalono ze męskie żyją tak długo ale niektóre i tak w to wierzą wiec każda co innego stosuje to co dla niej logiczne bądź inna metodę niż przy pierwszych dzieciach. Chodzi o to zeby był jeden stosunek co cztery dni i wtedy środowisko sie nie robi zasadowe, plemniki nie sa super świeże jak co drugi dzien.
Jeszcze ze starych metod to tez wyczytałam ze np mozna abstynencje (7-10 dni) i stosunek np 3 dni przed owu wtedy zmiana i dwa razy dziennie masturbacja przez 2-3 dni i po teście pozytywnym po ok 48 h ( wtedy wychodzi o+12) poprawka: maz musi raz spróbować (masturbacja) a drugi bądź trzeci jak naszybciej ( do 3-6h) w tobie "końcówka" nasienia.
Dziewczyny jest tego mnóstwo naprawdę!

Do góry