reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mam jeszcze do was pytanko??? z pierwszym synem zaszlam w ciaze w 17 dniu cyklu.(podczas gdy poprzedni cykl trwal 34 dni ), a z drugim synem przy 30 dniowych cyklach zaszlam w ciaze w 14 dniu. i sama nie wiem jaka metode teraz obrac moze zaczne zaraz po miesiaczce co drugi dzien?? Doswiadczone dziewczyny jak myslicie podpowiedzcie cos??

reklama
Naprawdę Elena jestem w szoku ze tyle córeczek tutaj! Oczywiscie nastawia to pozytywnie do staranek.
Arya jejciu co tam 10 kg! To jest nic. Ja w pierwszej 14 a teraz ej 20 kg to był szok. Ale odrazu wszystko mi poszło tyle dobrze! A jaka masz różnice miedzy dziecmi?
Antonia trzymam kciuki moze sie uda.
Andzelisia ja biorę Vitex dwa razy dziennie, do tego trochę wapna, magnezu i kwas foliowy. Mężowi daje lukrecję do 14 dc a pozniej szyszki chmielu, kwas foliowy, magnez, wapno i wit C. Nie jem śniadań i 2-3 posiłki dziennie bez podjadania

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Między pierwszym a drugim synem 15 lat, i teraz będzie 2 lata między maluchami[emoji3]

thgf3e3k5dy58h2b.png

Arya te 2 lata różnicy super. Tez wlasnie tak chce [emoji4]
Andzelisia z ta suplementacja to sama nie jestem przekonana czy pomaga. Jedynie wlasnie o te hormony mi chodzi u męża zeby ten testosteron zmniejszyć ale to tez nie daje dużych dawek tylko tyle co na opakowaniu bo badań nie robił. A Vitex to ma uregulować hormony, estrogen i progesteron. Mi głównie chodzi o cykl bo karmie piersią i jeszcze mam to zaburzone a to podobno pomaga. Saw palmetto bym brała ale tez ze względu na kp nie moge. A od Ciebie zależy. Niby wszędzie pisze zeby brać min te 6 tyg. Ale czy po tym czasie pomaga czy dłużej trzeba stosować to sama nie wiem. Ja mam zamiar 10 tygodni brać i wtedy sie starac. Spróbuje nic nie przedawkuje wiec zaszkodzić myśle nie zaszkodzi a moze pomoże. Bo u mnie to same chłopcy w rodzinie, tylko bratu jedna córka sie udała dlatego sie nastawiam i tak na chłopca

Miciurka gratulacje! Wspaniała wiadomość.
Również Katja gratulacje przede wszystkim ZDROWEJ córeczki.
Ale fajnie, że tyle dziewczynek w tym roku się pojawi.
Ja właśnie wróciłam od mężusia z Italii, ale chyba nic nie przywiozłam he he

Co do staranek to ja osobiście nie wierze w odstęp bo mam najmłodszego syna z 4 dni przed owu przy sexie co drugi dzien i to bym odradzała. Zależy czy "ci sie spieszy". Abstynencja wiecej niż 7 dni bym próbowała. A jak nie wyjdzie to co 4 dzien staranka zaraz po @. Napewno nie co drugi (bardzo chłopczykowo) ewentualnie codziennie aby troszke osłabić nasienie. Zależy czy wiesz dokładnie kiedy owu.

Czytam Wasze obserwacje i rady, zawsze coś nowego wpadnie :) Kto wie może jakiś czynnik rzeczywiście przechyli szalę i będzie córeczka kiedyś...;)

reklama
No niestety Imama taki pech że compek cały czas zielone pokazywał, ale chociaż można było poszaleć dowoli :) Ale od poniedziałku dieta, ćwiczenia a następna okazja dopiero w kwietniu:(
Powodzenia dla Ciebie, Antoni i reszty staraczek :)

Do góry