reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ojej dziewczyny aleście napisały. Maciurka uwazaj na siebie odpoczywaj prosze. . Ja tez staram sie duzo odpoczywac po swoich plamieniach.
Maziajko jupi jupiiii ale poczekajmy na kolejne badania tak jak mowisz nie ma co sie palic- 12 tc to wczesnie , ale mam nadzieje ze to dziewczynkaaa :)
Ja umowilam sie niestety jak na ta chwile do innego lekarza niz do tego o ktorym pisalam / nie ma terminu, jestem niby na liscie rezerwowej sle nie chcialabym zostac na lodzie z niczym. Wiec czekam czy cos sie zwolni ale kolega gin umowil mnie jednoczesnie do innego dr na 4.01 na badania. A do swojego gina ide na kontrole w czwartek. Stresuje sie, mam nadzieje ze wszystko jest ok. Chcialabym spokojnie szczesliwie przejsc te swieta, mam nadzieje ze beda dobre informacje ze z bobaskiem wszystko ok. I wiecie co? Moj trzylatek powoli przyzwyczaja sie do mysli o rodzenstwie :) ciesze sie.
Pozdrawiam przedswiatecznie wszystkie i odezwe sie w czwartek lub piatek po wizycie. Wizyte mam poznym wieczorem.

reklama
Katja no wg om 12t 3 d ale wg usg tydzien wiecej jak tylko wlaczyl to mowi no 12 tc to na pewno jie jest.Ja tak jak wczesniej pisalam w sumie juz moge nie miec usg bo uwierze i tak w czerwcu:p
A plamienia juz.nie wrocily jak sie ogolnie czujesz??

Antonia my staralismy sie pol roku wiem ze to niedlugo a juz bolalao i zle mysli nachodzily...co do plci to nic nie zmienisz to jest loteria moim zdaniem..i mozna sobie planowac i gdybac ale nic nie zaplanujesz .
Ja wierze w swoje przeczucia i juz przed ciaza wiedzialam ze bedzie corka..a Ty co czujesz tak szczerze w glebi serca?
Jak z Jasiem zaszlam chcialam dzieeczynke ale wiedzialam na 100% ze to chlopak.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka- super! Gratuluje - masz ładny potty shot dziecka i jest płasko , oby płasko juz zostało do końca , może i uraz jądra miał coś do tego wiec będę musiała mojego skopac no nie ma innego wyjścia [emoji23], ;) ,

Antonia - to jak idziesz na monitoring to tez próbuj 2-3 dni przed owu się wstrzelic,

Ja też myślę że to loteria jest, i nie dowierzam w całe planowanie,

Nie wiemy co z tym chłopaczkiem, ciężko się dowiedzieć, może na policji jutro się dowiemy bo w szpitalu nic nie powiedzą , ale W. Przejęty sytuacja,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka napewno przezywa ,ale mam nadzieje ze z chlopczykiem wporzadku.
Maziajko czuje sie bez zmian. Mdlosci i zapachy mnie wykonczaja. Na poprawde nastroju pojechalam dzis sobie zrobic rzesy :) w domu nie chce mi sie malowac a mam
Mega dlugie ale krotkie rzesy i mam juz dosc pytan kto mnie spotka - ale jestes blada. Zle sie czujesz? :) nie ma tragedi, poprostu sie nie maluje hehehhe.
Plamienia ustaly jest ok. Nawet powoli zaczynam akceptowac i dopuszczac mysl ze moze bedzie drugi chlopiec. Te mdlosci wymioty to powtorka z ciazy z Oliwierkiem. Ale wsumie - beda mieli jedne zabawki jeden pokoj i moze razem pokopią w pilke :) trzeciego nie planujemy. Byle bylo zdrowiusienkie.
Antonia nie doluj sie. Prawie kazda z nas ma za soba planowanie, dlugie czekanie, zwidy ciazy az w koncu po miesiacach dwie kreski !:) glowa do gory. I pamietaj ze swieta to magiczny czas. Moze przyszle juz spedzicie w powiekszonym gronie... ciesz sie tym , co juz masz Kochana :* sciskam.

Miciurka kurde dzieki nie wiedzialam jak sie to zdjecie od dolu nazywa:p ale przejrzalam chyba wszystkie mozliwe fora i na ten tydzien prawie 14 z wielkosci wychodzi to raczej juz nie powinno sie zmienic obejrzalam chyba z tysiac tych potty shottow i faktycznie to dziewczyna jest przynajmniej na.ta chwile! Ale uwierze jak ujrze.
Nie dziwie sie W mimo ze to nie jego wina , mnie kiedys na ulicy ciagnacej sie przez las we mgle na srodku drogi wyrosli pijani ludzie sekundy brakowalo...dlugo mi rece i nogi chodzily a to przeciez nie moja wina by byla.

Katja ja mialam takie samo myslenie tymbardziej ze siostra na dniach chlopca rodzi byli by super kumplami.A tak beda zabawy koedukacjne:D

010igov3fkey3mez.png

Ostatnia edycja:
Maziajka ja też jakoś nie mogłam uwierzyć, choc w 11+2 i 13+2 nub płaski, w 17+2 lekarka mówiła ze na 99% dziewczynka, potem w 21+2 ze na 100% dziewczynka. Dopiero uwierzyłam jak poszlismy na echo serca i lekarka inna powiedziała: "rzeczywiście dziewczynka" :) także myślę, że już nic się nie zmieni. Za 3 tygodnie mam usg III trymestru to może dostane jeszcze jakies fajne zdjęcie 3d z potwierdzeniem :)

Katja- a w którym ty tygodniu jesteś :) ? Nie nastawiaj się na płeć ze względu na objawy ciąży, to żadna reguła kochana , także czekaj na usg :) , no i kciuki trzymam.

Maziajka- no to teraz jak zgooglujesz same takie ci wyskoczą na podstawie nazwy [emoji23] :) , moja kuzynka tez tak mówiła jak miała już synka , że mówią ze dziewczynka ale uwierzy jak wyjdzie [emoji23] haha,

Elenaa- co ty tak nie wierzysz ze ci się trafiła laseczka hihi :) , ciesz się i korzystaj ;)

Wiecie dziewczyny W. Przejęty tym chłopakiem i tez się denerwuje ze nawet nic nie może się dowiedzieć czy wszystko z nim ok, bo może by mu lżej było, a jeszcze jakieś dochodzenie trwa i nawet nie pozwalają nam wymienić szyby ,I nie możemy jakby wrócić do życia tylko cały czas tym żyjemy , ale wiadomo chłopaka nam szkoda bardzo i wolelibysmy wiedzieć że wszystko z nim ok
..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka ja uwgledniam ryzyko błędu :-) ale jak dwóch lekarzy mówi to już chyba można wykluczyć błąd ;-)

Mam nadzieję ze temu chłopcu nic się nie stało A Ty staraj się nie denerwować. Niestety jak ktoś jest nieoznaczony to naprawdę nie widać.

A swoją drogą przypomniała mi się nasza mala kolizja samochodowa jak byłam w poprzedniej ciąży i to już zaawansowanej. Gociu wjechał w nasz tyl. Naszczescie mieliśmy hak i tylko on ucierpiał. Ale siła uderzenia była duża i pasy mną szarpnely. Rozbolal mnie brzuch i pojechaliśmy na IP. A mój mąż tylko numerem telefonu się z nim wymienił. Wyobrażacie sobie ze ten gościu nawet nie spytał jak się czuje, nie zadzwonil, nic. A tym bardziej to konkretnie jego wina byla bo chcial się wbić między nami a innym samochodem i szybko jechal, a my zahamowalismy bo był przed nami korek. Zdziwiłam się ze jest w ludziach taka obojętność. Przecież łożysko moglo się odkleic..albo mogłam zacząć rodzic wcześniej.

Do góry