reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To minerały moge teraz. Niestety z hormonami to tak jak myślałam musze poczekać do pierwszej miesiączki ah. Szkoda... nic mi nie da jak zbadam skoro karmie piersią?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przy karmieniu piersia na pewno bedzie wyzsza prolaktyna no a lh fsh powie Ci jaka masz rezerwe jajnikowa estriadol i testosteron powiedza jakie sa szanse na corke, ale to trzeba zbadac na poczatku cyklu najlepiej w 3 dniu cyklu, na corke najlepiej miec niski testosteron niski estriadol a wysoki progesteron :) powodzenia

Imama, wręcz przeciwnie wiele kobiet zachodzi w ciąże i nie wie, że w niej jest, bo miesiączki jeszcze nie było, a owulacja, a i owszem.To nie jest wbrew zabobonom dobry środek antykoncepcji. Mój synek ma 2 lata, ale uwielbia moje mleko i nie da się oszukać innym. ;) Krążą mity, że karmienie w ciąży rzekomo wspiera szanse na poronienie, ale znam mnóstwo kobiet, które odstawiły dziecko 3 dni przed porodem. U mnie 6t5d i mleko jest jakie było, a po 8 tc szanse na poronienie drastycznie maleją. Ja nie mam nic na podtrzymanie i dzidzia ma się dobrze. ;) Mogę Cię też zapewnić, że dopóki karmisz to hormony są raczej dziewczynkowe. Ja badałam przed pierwszą ciążą i teraz i były jak najbardziej na dziewczynkę, zwłaszcza progesteron jest spory albo duży przy karmieniu oczywiście w miarę regularnym. Co do wapnia i magnezu musisz sobie zwiększyć dawkę, bo jednak mleko mamy to pochłania i szybko zauważyłam, że potrzebuję większej dawki niż zalecana dla pań niekarmiących, bo organizm musi to podzielić. Ja miałam lepsze wyniki po suplementach niż z jedzenia. Po skończeniu przez dziecko roku odstawiłam suplementy dla karmiących, bo zależało mi głównie na przeciwciałach, także długo przed staraniami.Plusem na dziewczynkę przy karmieniu jest też niska glukoza z reguły, to Y kochają wysokie cukry i obfite śniadania, które wydłużają im żywotność. Karm rano długo, to też pomoże, bo twój organizm zanotuje spadek glikemii. ;)
Ja w prawdzie nie wiem, czy to u mnie zadziałało, może mam chłopaka nr. 2, ale wiem, że to są plusy karmienia piersią i starania na dziewczynkę, więc nie odstawiaj. Lepszy plusik dodatkowy niż brak.;)

Maziajka, wizytę miałam w 5t5d. Wszystko jest dobrze, ale takie słabe zdjęcie USG, że nic nie podpatrzyłam, zresztą chyba nie chcę zgadywać do połówkowego płci, żeby się nie nakręcać. Tylko usłyszeć konkret.
Przeczucie wszyscy mają na dziewczynkę, bo z synem świetnie się czułam, zero mdłości, a teraz to koszmar - mdłości, nic mi się nie chce jeść, wszystko śmierdzi, ciągle jakaś depresja mnie dopada, chociaż jestem wesołym człowiekiem ogólnie, ale wiem, że to tylko zabobon jakiś i pewnie nic nie znaczy. Chociaż progesteron duży. Bety zawsze miałam wysokie i z synem w pierwszej i teraz. A jak u Ciebie ? Widziałam teścik pamiątkowy, też dwa zrobiłam. ;) Wszystko dobrze z dzidzią ?

Marantha a Ty badałaś hormony przed ciążami ? Miałaś dziewczynkowe, czy chłopczykowe, jak się starałaś o chłopca ? Bo o dziwo już 3 moja koleżanka stara się o chłopczyka, mają wysoki testosteron i estradiol, a i tak dziewczynka. A mięsne od zawsze. I jedna ma wysoki potas, bo problemy z nerkami.
A z ciekawości lekarz mi powiedział na wizycie, że z tą kofeiną jest tak, że badania wskazują, że dopiero ilości 3 kaw dziennie zwiększają szansę na syna i kilka h przed stosunkiem na pobudzenie, natomiast małe ilości dłuższy czas przed owulacją są zmetabolizowane przez organizm i już Y się nie pożywią. Przed synem dużo piłam kawy, a byłam nabiałowa. A siostra 1-2 filiżanki dziennie i ku jej rozpaczy 3 dziewczynka w drodze. ;)

Ostatnia edycja:
Polcia ja badalam hormony sobie i mezowi, mialam b. wysoki testosteron estriadol sredni, maz mial bardzo wysoki testosteron rowniez, minersly badalam przed dieta i supementami i byly srednie, ale diete i suplementy bralam 9 miesiecy nim zaszlam w ciaze wiec na pewno mi podskoczyl i potas i sod a magnez i wapn spadl bo prawie w ogole nabialu nie jadlam, pilam kawe z kropla mleka, ja zawsze lubilam kawe, maz przed akcja w cyklu w ktorym sie udalo pil kawe rowniez bo sex byl po 15stej u mnie sie planowanie nie sprawdzilo a zrobilam wszystko by mi jak najwiecej sprzyjalo... ;)

Odzywam sie coby nie bylo. Czytam was ale nie mam wiele do powiedzenia :p wiec napisze tylko ze ja 10dpo i kusi mnie testowanie na dniach. @ na wtorek.

Polcia u mnie ok wizyta w sr wiec juz niedlugo.Czuje sie ok brzuch nie boli itp cycki.mam.jak balony i bola jakby mi je ktos zboksowal..mdli mnie i od wielu rzeczy odrzucilo.Ciagle glodna jestem a jak juz przyjdzie co do czego to mam gul w gardle...

Katja jakies objawy??

Polcia u mnie ok wizyta w sr wiec juz niedlugo.Czuje sie ok brzuch nie boli itp cycki.mam.jak balony i bola jakby mi je ktos zboksowal..mdli mnie i od wielu rzeczy odrzucilo.Ciagle glodna jestem a jak juz przyjdzie co do czego to mam gul w gardle...

Katja jakies objawy??
Poza za przeproszeniem napierniczajacymi na maksa piersiami to spokoj :) obawiam sie ze nic z tego znowu.

reklama
Gagatek przepraszam nie wiem co napisac,,nie chce Cie denerwowac ani siebie.Na pewno pokochasz to dzieciatko wierze w to.

Ostatnia edycja:
Do góry