reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia My z Maziajka raczej nie miałyśmy w tych samych dniach zapłodnienia. Bo u mnie były jedne starania 4dni przed owulacja i drugie min 40h przed. U mnie implantacja w 10dpo na bank ,bo czułam to i w myślach sobie powiedziałam "jeśli się nie mylę to jutro rano coś wyjdzie na tescie", i wyszło...bledzioch którego tylko ja widziałam. Betę robiłam w 14dpo i 16dpo...Ale liczy się przyrost z 48h..chyba nie ważne w którym dniu po implantacji. Ale patrzy się wyniki tych pierwszych właśnie beta hcg bo w dalszych tygodniach ciąży przyrost już nie jest tak dynamiczny. Większość z nas robi właśnie w terminie @,albo zaraz po terminie te bety hcg, wiec z tego ten przyrost najlepiej wyliczyć. Nie którym się to nie sprawdza, trzeba by wiedzieć jakie się miało przyrosty np.W poprzednich ciazach. Ja wiedziałam ze teraz jest na pewno inny bo mi testy ciążowe wychodziły...A z synkiem w 8tyg ciąży blade te kreski były. A tu już w 15dpo były ciemne:) Wiec miałam małą nadzieję ze się udalo.

reklama
Melduję się ze dzidzia rośnie i jest nawet kilka dni wieksza bo odpowiada 17+6, ma prawie 12 cm od glowy do pupy. Wszystko dobrze, cytologia gr I, szyjka 4 cm. Usg tak na szybko aby sprawdzić czy dzidzia rosnie.
Wg lekarki dziewczynka na 99%. Ale mam wstrzymać się z obwieszczeniem światu do usg polowkowego wtedy powie na 100%.

Ostatnia edycja:
Elena super ciesze sie :-) !!! I gratuluje.

Antonia jesli twierdzisz ze mialas implantacje i to 3 dni temu to na 100% beta musi wyjsc.Takze jesli jestes pewna to rob bete:-).I tak jak Airfix pisze my.mamy tylko podobny przyrost nic wiecej Airfix miala 271 a ja 275 zobaczymy co bedzie:-).

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Niby sa juz w stanach robione badania na temat zaleznosci przyrostu hcg a plcia i wlasnie podobno w ciazach z dziewczynka jest duzo wyzszy przyrost niz w ciazy z chlopcem.Ale jak zwykle sa tez wyjatki od reguly jak zawsze :D

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka jeśli u nas będzie dziewczynka to u nas przyrost bety się nie sprawdził. Bo z synkiem w ciąży miałam większy niż teraz :-)
Ale wiadomo ta beta różnie przerasta. Może jakbym zbadala wczesniej to też ten przyrost byłyby większy. Bo ona nie przyrasta liniowo, tylko raz może np 200% w przeciagu 2 dni, a potem np 150% a potem np tylko 80%.

Ostatnia edycja:
Hejka:-) Ja jestem obecnie w 13+0. Tydzień temu miałam usg prenatalne i bąbel jest zdrowy. U mnie owu było w 18-19 dc a w 29 test już był pozytywny, więc zagnieżdżenie musiało być ok 7 dnia po owu. Pierwsza beta 131 a druga 368. Wzrost o 180 %:-) aaa i seksy co drugi dzień cały cykl. Niestety na zdjęciu nie widać nuba ale może powiecie co obstawiacie??

reklama
Mój cudzik

Załączniki

• 20161019_180603-640x224.jpg
    20161019_180603-640x224.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 71
Do góry