reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Czytałam właśnie, że kobiety spodziewające się dziewczynek mają wyższą betę Hcg w ciąży niż z chłopcami. Ja z synkiem miałam 250 w 30 dc, teraz 600 w 31 dc. Ciekawe, czy to się sprawdza. Co myślicie ?

Aneta a kiedy planujesz robić test ciążowy?

Polcia ja w pierwszej ciazy z synkiem miałam przyrost bety 180% a teraz 140%. Ale wysokości bety nie wiem czy jest sens porównywać, bo to wszystko zależy od zagniezdzenia. W jednej ciąży może być szybko np 6-7 dpo a w drugiej np dopiero 10 dpo. Więc ciężko porównywać wartości bety nie znać dokładnie dnia implantacji.

Pod koniec czerwca. Mam nadzieje, że przez kilkanaście h to zdążyłam wybić męskie z takim kwaśnym odczynem, bo miałam taką jakby wodę a nie śluz jak przy infekcji, ale w dni niepłodne też tak miałam i strasznie kwaśno. Zwłaszcza, że swojego plemnikodawcę też faszerowałam i dziwnie przytył to może zadziałało obniżenie testosteronu. Wapń leciał w dawkach 1200 dziennie i magnez ponad 300. I żurawina, wit. c, u mnie 1000 u niego 300. Ja brałam Saw Plametto, on licorise root, wit b6. Oby zadziałało. Piłam mięte. Jonów dużo.

Ale jakoś nie wierzę, że wyszło przez ten czas przed. Jakoś nie widziałam, żeby któraś z dziewczynką pisała, że taki mały miała. Zawsze chociaż pełna doba.

Polcia ten odstęp to chyba już mit :-) także nie ma co się martwić. Niech dzidzia rośnie zdrowo.
Aneta a skoro owulacyjny takie mocne krechy to może i ciążowy będzie pozytywny :-)

reklama
Do góry