reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy możliwe, żeby to była ciąża?

reklama
Lilith92, to nie jest złośliwe, ale ciąża trwa 40 tygodni i z własnego doświadczenia napisze tyle- wykończysz się. Znajdź jednego lekarza któremu zaufasz. I rozważ wizytę u psychoterapeuty, nie dlatego, że uważam że coś jest z Tobą nie tak, ale żeby Ci po prostu było lżej :)
Ja już jestem wykończona. Wróciła mi po prostu nerwica, którą wiele lat temu (wydawało mi się) zaleczylam. Jeśli się okaże że ciaza będzie trwała dalej to oczywiście że pierwsze kroki skieruje do psychoterapeuty.

Poszłam jeszcze skonsultować dzisiaj te plamienia z innym lekarzem. Też nie widzi źródła problemu. Zarodka też nie widzi. Podłamana jestem. Bo wg miesiączki powinno być coś widać, ale ja miałam późną owulacje (monitoring).

Teraz czytam opis od lekarza i jest nagle że echo zarodka o CRL 3 mm. A mówiła że nic nie ma a powinno być serduszko. Jezu bez sensu poszłam. Bo mam jeszcze większy mętlik. Tylko mąż mi zasugerował że może plamienia trzeba skonsultować z kimś innym.

Siedzę i płaczę. Beta 17 tys a nic nie widać. Dramat.
czekaj, bo już nie kumam. To był ten zarodek czy nie? O co chodzi z tym crl 3mm?

Poszłam jeszcze skonsultować dzisiaj te plamienia z innym lekarzem. Też nie widzi źródła problemu. Zarodka też nie widzi. Podłamana jestem. Bo wg miesiączki powinno być coś widać, ale ja miałam późną owulacje (monitoring).

Teraz czytam opis od lekarza i jest nagle że echo zarodka o CRL 3 mm. A mówiła że nic nie ma a powinno być serduszko. Jezu bez sensu poszłam. Bo mam jeszcze większy mętlik. Tylko mąż mi zasugerował że może plamienia trzeba skonsultować z kimś innym.

Siedzę i płaczę. Beta 17 tys a nic nie widać. Dramat.
U jednych przy becie 17 tys widać zarodek, a u niektórych nie. Bądź cierpliwa i postaraj się tak nie stresować. Stres nie jest dobry dla Ciebie i dziecka.

czekaj, bo już nie kumam. To był ten zarodek czy nie? O co chodzi z tym crl 3mm?
No właśnie ja też nie. Lekarka powiedziała że raczej nic nie widzi (No może coś w jednym miejscu) i powinien już być zarodek biorąc pod uwagę date ostatniej miesiączki (mimo że mówiłam że mogę w przybliżeniu do 2 dni powiedzieć że owu miałam dopiero 21dc). Przyszłam do domu i zaczęłam czytać kartkę od niej i było właśnie to CRL 3 mm. To widocznie zapisała to czego nie była pewna.

To dostałam. No ale mówiła własnie że nie widać, więc opis mnie dziwi. Plus wczoraj u lekarza pecherzyk ciazowy i zółtkowy miał większe wymiary. Czy to możliwe że zaczęło się zmniejszać?

Załączniki

• 20220422_201818.jpg
    20220422_201818.jpg
    893,8 KB · Wyświetleń: 121
  • 20220422_201756.jpg
    20220422_201756.jpg
    806,9 KB · Wyświetleń: 118
  • 20220422_201841.jpg
    20220422_201841.jpg
    897,3 KB · Wyświetleń: 114
reklama
To dostałam. No ale mówiła własnie że nie widać, więc opis mnie dziwi. Plus wczoraj u lekarza pecherzyk ciazowy i zółtkowy miał większe wymiary.

Inny sprzęt więc nie ma co się sugerować. Nie masz na razie akcji serca według tego opisu - ale na tym etapie nie musiało jej być. Według mnie nadal nie wygląda to niepokojąco

Do góry