reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy możliwe, żeby to była ciąża?

Zarodek niby jest od bety 10000, ty dzisiaj dopiero masz 17000, więc on w obrazie mógłby się pojawić dopiero dzisiaj, ale też nawet godzinę, czy kilka godzin po Twojej wizycie. Ciąża niestety to nie matematyka i też nie u każdej ten zarodek przy 10k będzie widoczny. Ja akurat betę robiłam tylko raz (miałam 1313), bo miałam takie przeboje z pobieraniem krwi, że odpuściłam kolejne, więc swoim doświadczeniem nie poprę tego co powiedziałam. ALe jestem serio dobrej myśli mimo Twoich plamień.
Wiesz, te dziewczyny co trafiają po 8 tygodniu do ginekologa potem sobie wyrzucają, że do tego czasu paliły, piły, jadły surowe rzeczy i nie brały witamin. Więc jak nie urok... ;)
Pozostaje czekać :(. Kolejne długie dni. Dziękuję Wam za odpowiedzi!

reklama
Czasem jest tak na forum, że jakiś temat nas zatrzyma na dłużej i żyjemy historią tej dziewczyny. Więc koniecznie nas updatuj :) <3 Jak będziesz chciała się wygadać, wal śmiało, zawsze znajdzie się ktoś z dobrym słowem.
Właśnie jestem w szoku, że tyle dziewczyn się tu udziela i tyle wsparcia dostałam ❤. Chyba już nie powinnam więcej się wygadywac, bo co to da? Tak, bardzo się martwię bo czytam że zarodek od 10k, ale nie mam na to wpływu. Liczę, że w środę będzie. Ale w większości wypowiedzi pojawia się info, że powinnam widzieć już ten zarodek :(((.

Ostatnia edycja:
Właśnie jestem w szoku, że tyle dziewczyn się tu udziela i tyle wsparcia dostałam ❤. Chyba już nie powinnam więcej się wygadywac, bo co to da? Tak, bardzo się martwię bo czytam że zarodek od 10k, ale nie mam na to wpływu. Liczę, że w środę będzie. Ale w większości wypowiedzi pojawia się info, że powinnam widzieć już ten zarodek :(((.

Na razie z Twoich wpisów wszystko wygląda okej.
Z tego co pamiętam to dopiero jak pęcherzyk ciążowy ma powyżej 25mm można mówić o pustym jaju płodowym - także u Ciebie jeszcze trochę brakuje. Mam nadzieję, że w środę wrócisz z dobrymi wieściami :)

Poszłam jeszcze skonsultować dzisiaj te plamienia z innym lekarzem. Też nie widzi źródła problemu. Zarodka też nie widzi. Podłamana jestem. Bo wg miesiączki powinno być coś widać, ale ja miałam późną owulacje (monitoring).

Teraz czytam opis od lekarza i jest nagle że echo zarodka o CRL 3 mm. A mówiła że nic nie ma a powinno być serduszko. Jezu bez sensu poszłam. Bo mam jeszcze większy mętlik. Tylko mąż mi zasugerował że może plamienia trzeba skonsultować z kimś innym.

Siedzę i płaczę. Beta 17 tys a nic nie widać. Dramat.

Ostatnia edycja:
Poszłam jeszcze skonsultować dzisiaj te plamienia z innym lekarzem. Też nie widzi źródła problemu. Zarodka też nie widzi. Podłamana jestem. Bo wg miesiączki powinno być coś widać, ale ja miałam późną owulacje (monitoring).

Teraz czytam opis od lekarza i jest nagle że echo zarodka o CRL 3 mm. A mówiła że nic nie ma a powinno być serduszko. Jezu bez sensu poszłam. Bo mam jeszcze większy mętlik. Tylko mąż mi zasugerował że może plamienia trzeba skonsultować z kimś innym.

Siedzę i płaczę. Beta 17 tys a nic nie widać. Dramat.
po co kolejny lekarz? Ja wiem, ze się martwisz ale chodząc do kolejnych lekarzy i słuchając nowych informacji nakręcasz się i dołujesz jeszcze bardziej. Bądź dobrej myśli i czekaj bo z Twoich wpisów wszystko wyglada ok :)

po co kolejny lekarz? Ja wiem, ze się martwisz ale chodząc do kolejnych lekarzy i słuchając nowych informacji nakręcasz się i dołujesz jeszcze bardziej. Bądź dobrej myśli i czekaj bo z Twoich wpisów wszystko wyglada o
Jak może być ok jak wszędzie czytam że z taka beta to dawno było coś widać na usg u innych dziewczyn. Zle zrobiłam, że poszłam.

Jak może być ok jak wszędzie czytam że z taka beta to dawno było coś widać na usg u innych dziewczyn. Zle zrobiłam, że poszłam.
A mi mówili że pecherzyk ciążowy pojawia się przy becie ok. 1000 a ja miałam 2500 i nie było pęcherzyka. Dostałam diagnozę ciąża pozamaciczna i ustawili mi operacje jej usunięcia. Na nastepny dzień beta 3300 i pojawił się pecherzyk w macicy 😄
Czekaj cierpliwie, każdy ci to mówi i my i lekarz.

reklama
Do góry