reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy możliwe, żeby to była ciąża?

reklama
Ale faktycznie tak nic zupełnie nie robiłaś? Mi już siada na psychikę, bo czuje się dobrze tylko te plamienia i to naprawdę niewielkie.
Miałam kategoryczny zakaz wykonywania jakichkolwiek czynności fizycznych, nawet takich drobnych domowych .
Z tym że u mnie były 3x krwawienia w tym jeden silny krwotok.

Przy plamieniu po prostu trzeba się oszczędzać, nie robić nic na siłę, nie przemęczać się, nie szaleć, zakaz seksu. A z tego co już tu na forum poczytałam przez te miesiące gdy tu jestem to luteina dopochwowa wywołuje takie lekkie plamienia bo bardzo łatwo o pęknięcie jakiegoś drobnego naczynka.
Jeśli lekarz na usg nic nie widzi to znaczy że nie ma krwiaka . A takiego drobnego naczynka to usg jednak nie wykryje.
A pęknięte naczynko nie zagraża ciąży
Dlatego pełen luz 👍👍👍

A w którym tygodniu teraz jesteś ?

Miałam kategoryczny zakaz wykonywania jakichkolwiek czynności fizycznych, nawet takich drobnych domowych .
Z tym że u mnie były 3x krwawienia w tym jeden silny krwotok.

Przy plamieniu po prostu trzeba się oszczędzać, nie robić nic na siłę, nie przemęczać się, nie szaleć, zakaz seksu. A z tego co już tu na forum poczytałam przez te miesiące gdy tu jestem to luteina dopochwowa wywołuje takie lekkie plamienia bo bardzo łatwo o pęknięcie jakiegoś drobnego naczynka.
Jeśli lekarz na usg nic nie widzi to znaczy że nie ma krwiaka . A takiego drobnego naczynka to usg jednak nie wykryje.
A pęknięte naczynko nie zagraża ciąży
Dlatego pełen luz 👍👍👍

A w którym tygodniu teraz jesteś ?
Wedle miesiączki 6t3d, ale ja mam długie cykle i wiem kiedy była owulacja więc teoretycznie tydzień młodsza. Ja biorę luteine pod język.

Ja się bardzo oszczędzam już od ponad tygodnia. I serio prócz delikatnego brudzenia - czasem przez cały dzień nie ma nic na wkladce to czuje się świetnie. Ale jakoś mnie lekarz nastraszyl że może być różnie.

aaa pod język. No to tu się nie znam.
U mnie w 6+parę dni też jeszcze nic nie było, tylko pęcherzyk i ciałko żółte bez zarodka.
W 8tygodniu dopiero na wizycie został potwierdzony zarodek z serduszkiem.
Także wszystko przed tobą 😉

I postaraj się nie stresować 😊

aaa pod język. No to tu się nie znam.
U mnie w 6+parę dni też jeszcze nic nie było, tylko pęcherzyk i ciałko żółte bez zarodka.
W 8tygodniu dopiero na wizycie został potwierdzony zarodek z serduszkiem.
Także wszystko przed tobą 😉

I postaraj się nie stresować 😊
Ciężko się nie stresować. Mam już dość tych plamien. Po prostu zabierają mi całą radość. Kompletnie się tą ciążą nie cieszę, a tak o niej marzyłam.

Z tymi plamieniami czasem tak jest, że są niewiadomego pochodzenia. Też miałam taki epizod i "może" to było z nadżerki, ale ona mi nigdy sama nie krwawiła.
Dalej trzymam kciuki. Kiedy masz następna wizyte?

reklama
Do góry