reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy możliwe, żeby to była ciąża?

Dziewczyny, beta była 275, po 48 h jest 680, progesteron 33.7. Plamienia dalej są, ale bardziej po prostu w środku ten śluz jest brązowy, na wkladce rzadko. Jestem mega zdziwiona i skąd te plamienia? Idę jeszcze do lekarza w piątek żeby mnie zobaczył przed świętami.

reklama
Dziewczyny, beta była 275, po 48 h jest 680, progesteron 33.7. Plamienia dalej są, ale bardziej po prostu w środku ten śluz jest brązowy, na wkladce rzadko. Jestem mega zdziwiona i skąd te plamienia? Idę jeszcze do lekarza w piątek żeby mnie zobaczył przed świętami.
w pierwszej ciąży miałam plamienia , lekarz na wszelki wypadek dał leki ba podtrzymanie chociaż wyniki i usg było super . Maja jest zdrową dziewczynką , druga ciąża niski progesteron bez plamien .. była na podtrzymaniu do końca pierwszego trymestru - tu również zdrowa dziewczynka Iga. Poczekaj na wizytę u lekarza , nie masz możliwości udać się szybciej niż piątek ?

w pierwszej ciąży miałam plamienia , lekarz na wszelki wypadek dał leki ba podtrzymanie chociaż wyniki i usg było super . Maja jest zdrową dziewczynką , druga ciąża niski progesteron bez plamien .. była na podtrzymaniu do końca pierwszego trymestru - tu również zdrowa dziewczynka Iga. Poczekaj na wizytę u lekarza , nie masz możliwości udać się szybciej niż piątek ?
Byłam już z tym w poniedziałek i biorę luteine. Jestem cały czas w kontakcie z lekarzem i on każe odpoczywać i brać luteine.

Bardzo ładny wzrost bety I ładny progesteron. Odpoczywaj I myśl pozytywnie 🤞

Dziewczyny może głupie ale czy po dobrych przyrostach bety mkzna wykluczyć ciążę pozamaciczna? Bardzo się tego obawiam, bo dwie moje znajome to przeszły.

Dziewczyny może głupie ale czy po dobrych przyrostach bety mkzna wykluczyć ciążę pozamaciczna? Bardzo się tego obawiam, bo dwie moje znajome to przeszły.
wydaje mi się że tak u nas na wątku prywatnym była ciąża pozamaciczna i przyrosty nie były prawidłowe i do tego progesteron bardzo niski, ale niech mię ktoś poprawi jeśli źle pisze, gratulacje

Niestety nie można, ja miałam dobre przyrosty po 120-300 proc. Miałam niski progesteron ( ok 12), plamienia i lekkie krwawienia (plamienia krwią) no i ból zdecydowanie po jednej stronie.

Po dobrych przyrostach bety to nie bo u mnie były dobre.
Ale progesteron powyżej 25 raczej świadczy o tym, że to nie jest CP

Być może po prostu był jakiś krwiak i się oczyszcza macica, czasem też jak macica rośnie to się zdarzają takie mikrourazy, które delikatnie krwawią. Generalnie na ten moment wszystko wygląda u Ciebie pięknie :)

Po dobrych przyrostach bety to nie bo u mnie były dobre.
Ale progesteron powyżej 25 raczej świadczy o tym, że to nie jest CP

Być może po prostu był jakiś krwiak i się oczyszcza macica, czasem też jak macica rośnie to się zdarzają takie mikrourazy, które delikatnie krwawią. Generalnie na ten moment wszystko wygląda u Ciebie pięknie :)
Autorka bierze luteinę wiec nie wiemy jaki ma teraz realny poziom progesteronu.

Ale fakt, jeśli nie ma bólu nieznośnego to raczej tez byłabym spokojna 🤞

reklama
Do góry