reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czy mogło dojść do zapłodnienia?

L

ladziamenka

Gość
otóż 11.07 był stosunek analny i to był pierwszy dzień cyklu a następny okres był 4.08 tak mi sie wydaje ze to okres bo był m.in bolesny co zawsze mam w pierwszym dniu @ i miał spore skrzepy trwał 5 dni (chyba ten opis nie pasuje do plamienia implantacyjnego).Czy ten @ z 4.08 jest wyznacznikiem tego ze nie zaszłam?bo jak na razie nie planuje jeszcze miec dzieci z góry dziękuję

reklama
Uprawiając seks analny, nieważne w którym dniu cyklu, nie ma możliwości zajścia w ciążę. Aby mogło dojść do zapłodnienia sperma musi dostać się do dróg rodnych kobiety, których wejście stanowi pochwa. Odbyt jest końcem układu pokarmowego, przez który wydalamy niestrawione resztki. U kobiety (u mężczyzny z resztą też nie) nie istnieje połączenie pomiędzy układem płciowym i pokarmowym. W trakcie stosunku analnego sperma trafia do odbytnicy i nie ma możliwości przedostania się do macicy i jajowodów, ponieważ nie ma z nimi połączenia, jak wyżej napisałam.
Pamiętaj, że u kobiet miesiączki nie muszą być za każdym razem takie same. Raz bolesne, raz obfite, raz skąpe itd. Jeśli miesiączka występuje jest oznaką, że w ciążę nie zaszłaś i śluzówka macicy złuszcza się przygotowując się do kolejnego cyklu.
Pamiętaj żeby odbywając stosunek pochwowy zawsze się zabezpieczać (np. prezerwatywą). Jeśli kobiety mają krótkie cykle to nawet współżyjąc w trakcie okresu można zajść w ciążę. Sugeruję ci wizytę u ginekologa, który najlepiej dobierze formę antykoncepcji.

reklama
Dobrze ze wytłumaczylas może się chociaż czegoś nauczy. Ale może niech dziewczyna lepiej Wstrzyma się z sexem obstawiam że ma z 13 lat i już próbuje anala ehh ta dzisiejsza młodzież tzn dzieci...

Do góry