reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy mogę wykluczyć ciąże

Sylvie88

Zaciekawiona BB
kochałam się ze swoim facetem w dni płodne zamiast okresu dzien po terminie zaczęłam plamić. 3 dnia plamienia wieczorkiem zrobiłam test ciążowy , wynik byl negatywny. Dzis jest 6 dzien plamienia i jest ono wieksze ale nadal nie wyglada jak okres.
dodam że mam bardzo regularne i obfite miesiączki, (aż do teraz). Ostatnio kiepsko się czuje ale nie wiem czy sobie nie wkręcam . Mam zamiar wybrać sie do lekarza mam umówioną wizytę za 2 tyg. Czy waszym zdaniem można całkowicie wykluczyć ciąże i wszystko zwalić na problemy zdrowotne?

reklama
reklama
To akurat odradzam, bo jeśli jesteś w ciąży, to przez miesiąc może się sporo dziać i mając świadomość, że jesteś w ciąży, nie będziesz na przykład pić i palić, a jak będziesz czekać do następnej miesiączki, to pewnie zdarzy Ci się wypić piwko czy winko...

Zrób betę a nie czekaj ;)
Przecież to jest już dokonane: albo jesteś albo nie.

Poza tym, czekając do kolejnego terminu może się okazać, że jest po 10 tygodniu ciąży i becikowego nie dostaniesz :p

Cały czas mam w głowie ze to nie może być prawda, poza tym test był negatywny a mi coś tam "wycieka" jednak (przepraszam za określenie).Wygląda to mi na rozregulowanie okresu.

Czy Ty masz 15 lat? Bo mam wrażenie, że tak się właśnie zachowujesz.
Współżyłaś w okresie płodnym, okres ci się spóźnia, masz jakieś dziwne plamienia a ty kombinujesz.
Pierwsze co się robi to się wyklucza/potwierdza ciążę. Proste.
A lekarz raczej cię nie zje ;)

Test 3 dni po terminie okresu wyszedł negatywny, tutaj jest raczej lęk przed wykryciem choroby wiem że to glupie , jetem zapisana do lekarza za 2 tyg wczesniej moge isc tylko prywatnie a nie bardzo mam za co.

To ja już nie wiem o co chodzi. Czy o ciążę czy o chorobę...
Ja jestem zdania, że lepiej poznać "wroga" wcześniej niż za późno - to w kwestii czekania na kolejną miesiączkę.

A jeśli chodzi o terminy do lekarza to polecam dzwonić i pytać, bo bardzo często terminy się zwalniają.

W każdym razie powodzenia :)
Głowa do góry :)

reklama
To, że test wyszedł negatywny nie wyklucza ciąży, bo mogłaś go zrobić za wcześnie, albo był za słaby, żeby wykryć ciążę. Czasem kobiety z betą 300 jedn. mają bardzo bladą kreskę na teście...... Poza tym ciąża nie choroba, więc wykrycia jej nie musisz się bać. A jak nie będzie ciąży to też nie oznacza automatycznie choroby. Czasem zdarza się, że się coś rozreguluje i tyle.
Jeszcze dodam, że to, że nie czujesz się w ciąży nie jest zbyt miarodajne. To nie jest tak, że od pierwszego dnia ciąży już się czuje ciążę ;). Ja nie czułam się w ciąży do ok. 8 tyg.

Do góry