reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę wykluczyć ciąże

Sylvie88

Zaciekawiona BB
kochałam się ze swoim facetem w dni płodne zamiast okresu dzien po terminie zaczęłam plamić. 3 dnia plamienia wieczorkiem zrobiłam test ciążowy , wynik byl negatywny. Dzis jest 6 dzien plamienia i jest ono wieksze ale nadal nie wyglada jak okres.
dodam że mam bardzo regularne i obfite miesiączki, (aż do teraz). Ostatnio kiepsko się czuje ale nie wiem czy sobie nie wkręcam . Mam zamiar wybrać sie do lekarza mam umówioną wizytę za 2 tyg. Czy waszym zdaniem można całkowicie wykluczyć ciąże i wszystko zwalić na problemy zdrowotne?

reklama
reklama
To akurat odradzam, bo jeśli jesteś w ciąży, to przez miesiąc może się sporo dziać i mając świadomość, że jesteś w ciąży, nie będziesz na przykład pić i palić, a jak będziesz czekać do następnej miesiączki, to pewnie zdarzy Ci się wypić piwko czy winko...

Zrób betę a nie czekaj ;)
Przecież to jest już dokonane: albo jesteś albo nie.

Poza tym, czekając do kolejnego terminu może się okazać, że jest po 10 tygodniu ciąży i becikowego nie dostaniesz :p

Cały czas mam w głowie ze to nie może być prawda, poza tym test był negatywny a mi coś tam "wycieka" jednak (przepraszam za określenie).Wygląda to mi na rozregulowanie okresu.

Czy Ty masz 15 lat? Bo mam wrażenie, że tak się właśnie zachowujesz.
Współżyłaś w okresie płodnym, okres ci się spóźnia, masz jakieś dziwne plamienia a ty kombinujesz.
Pierwsze co się robi to się wyklucza/potwierdza ciążę. Proste.
A lekarz raczej cię nie zje ;)

Test 3 dni po terminie okresu wyszedł negatywny, tutaj jest raczej lęk przed wykryciem choroby wiem że to glupie , jetem zapisana do lekarza za 2 tyg wczesniej moge isc tylko prywatnie a nie bardzo mam za co.

To ja już nie wiem o co chodzi. Czy o ciążę czy o chorobę...
Ja jestem zdania, że lepiej poznać "wroga" wcześniej niż za późno - to w kwestii czekania na kolejną miesiączkę.

A jeśli chodzi o terminy do lekarza to polecam dzwonić i pytać, bo bardzo często terminy się zwalniają.

W każdym razie powodzenia :)
Głowa do góry :)

reklama
To, że test wyszedł negatywny nie wyklucza ciąży, bo mogłaś go zrobić za wcześnie, albo był za słaby, żeby wykryć ciążę. Czasem kobiety z betą 300 jedn. mają bardzo bladą kreskę na teście...... Poza tym ciąża nie choroba, więc wykrycia jej nie musisz się bać. A jak nie będzie ciąży to też nie oznacza automatycznie choroby. Czasem zdarza się, że się coś rozreguluje i tyle.
Jeszcze dodam, że to, że nie czujesz się w ciąży nie jest zbyt miarodajne. To nie jest tak, że od pierwszego dnia ciąży już się czuje ciążę ;). Ja nie czułam się w ciąży do ok. 8 tyg.

Do góry