reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę wykluczyć ciąże

Sylvie88

Zaciekawiona BB
kochałam się ze swoim facetem w dni płodne zamiast okresu dzien po terminie zaczęłam plamić. 3 dnia plamienia wieczorkiem zrobiłam test ciążowy , wynik byl negatywny. Dzis jest 6 dzien plamienia i jest ono wieksze ale nadal nie wyglada jak okres.
dodam że mam bardzo regularne i obfite miesiączki, (aż do teraz). Ostatnio kiepsko się czuje ale nie wiem czy sobie nie wkręcam . Mam zamiar wybrać sie do lekarza mam umówioną wizytę za 2 tyg. Czy waszym zdaniem można całkowicie wykluczyć ciąże i wszystko zwalić na problemy zdrowotne?

reklama
Postanowiłam się ogarnąć.Byłam u lekarza porobilam badania, lekarz w sumie nic nie powiedział mam zrobic usg, ponadto hcg,tsh-3 i prolaktyne. Kolejny tydzień nerwówki bo wizytę mam za kilka dni. Plamienie ustało, temteratura 37,2 . Porobilam inne badania w miedzyczasie: tarczyca, morfologia, trzustka, wątroba żelazo ok. Więc moje problemy są czysto ginekologiczne. Podczas badania ginekolog mowiła że wygląda to jakby miało być krwawienie, usłyszałam coś o macicy w tyle czy jakoś tak nic innego się nie dowiedziałam. i znowu czekanie

reklama
Afrodyta a kto tu mówi o gorączce? Czytaj dokładnie. Taka tem. może świadczyć o ciąży.
Dobrze, że zrobiła badanie. Tak jak pisałam diagnoza wymaga czasu.
Sylvie88 jeśli ci zależy na utrzymaniu ewentualnej ciąży uspokój się, weź no-spę i dużo leż. Czasem nawet pierwsze usg nie daje jednoznacznej diagnozy. Moja siostra w szpitalu czekała kilka dni.
A jednorazowe odstępstwo w miesiączkach wcale nie świadczy o poważnej chorobie. Często lekarze nie są w stanie ustalić jego przyczyny.

Wiesz mam trzecią zagrożoną ciążę, spędziłam wiele miesięcy na patologii ciąży. Niejedno widziałam i niejedno słyszałam. Mam do tego zupełnie inne podejście niż większość kobiet. Często kobiety tracą dzieci przez własną głupotę, a później zwalają winę na lekarzy itp....

Ja mówię o wiarygodnym mierzeniu tem. Rano przed wstaniem z łóżka, tak jak pacjenci mają w szpitalu.
Niska tem świadczy o braku, lub spadku progesteronu, bez którego ciąża się nie rozwinie. Ja zawsze w ciąży mam podwyższoną. Moja koleżanka na oddziale miała właśnie niską, Na usg było widać pęcherzyk płodowy, piersi miała powiększone i obolałe, robiono jej codziennie badanie krwi na poziom hormonów. W końcu trafiła na zabiegówkę, stwierdzono obumarcie płodu.

reklama
Do góry