reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy moge byc w ciazy? :)

Niebieskooka23

Zaangażowana w BB
Witam. Wykonałam test ciążowy dzisiaj rano po 7 dniach od stosunku z moim narzeczonym. Wyszły na nim dwie kreski z czego jedna blada. Podsyłam zdjęcie nie wiem czy sugerować się ta kreska czy nie. Staramy się dopiero dwa miesiące. Bardzo proszę o jakieś mądre wypowiedzi. Bardzo bym się cieszyła gdyby okazało się ze jestem w ciąży! :) Serdecznie pozdrawiam :)

Załączniki

• IMAG0524_1.jpg
    IMAG0524_1.jpg
    455,9 KB · Wyświetleń: 563
reklama
A powiedz mialas plamienia przed okresem?

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie, nic się nie działo.
W pierwszej ciąży 12 lat temu też nie miałam plamień, w sumie to też żadnych objawów...
Ale jak się ma 23 lata to inaczej pewnie się to znosi...
Teraz ponad 2 lata prób, seks to już prawie mechaniczny się zrobił i jak na razie nic....

reklama
Nie, nic się nie działo.
W pierwszej ciąży 12 lat temu też nie miałam plamień, w sumie to też żadnych objawów...
Ale jak się ma 23 lata to inaczej pewnie się to znosi...
Teraz ponad 2 lata prób, seks to już prawie mechaniczny się zrobił i jak na razie nic....
Bo moim objawem byl brak plamienia i ta szyjka i nic wiecej ;) my tez probowalismy jakis czas bo po 14 latach sie dogadalismy ze jednak chcemy wiecej dzieci [emoji23]

No to ledwo sięgnęłam i tak dziwnie bo jej ujście jest tak jakby zagięte do góry i do niego to już w ogóle nie mam szans dosięgnąć i sprawdzić stan " otwartości "
Zrob tescik powinien juz cos pokazac ;) bo przed okresem szyjka sie obniza,a w dniu okresu jest juz nisko u wiekszosci kobiet ;)

No a lekarz jak niby bada? :D Ręcznie, hehe, no i nie bez powodu mówiło się rozwarcie na np. dwa palce [emoji14]

A objaw typowo ciążowy jest jeden: brak okresu...jak się spóźnia, to od razu podejrzewa się jedno :D
Ja mam np. 56mm szyjkę macicy i no za cholerę nie wiem jak wyczuc czy otwarta czy zamknięta:p

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

A tego to ja też nie wiem, wiem że jest i jest wysoko, ale żeby coś więcej? Ciekawa jestem reakcji gienia jak się go zapytam jak to wyczuć :D położna prędzej mi to by wytłumaczyła.
No właśnie mi tylko chodziło o to czy otwarta/zamknięta, tak to wiem, że ręcznie itd :D

Szczególnie, że długość szyjki macicy to nie to samo co dlugosc pochwy. Może jestem cymbał, ale nie umiem sobie sama zmierzyć, a co dopiero stwierdzić czy zamknięta/otwarta [emoji51]

reklama
Do góry