reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy mogę być w ciąży?

reklama
Jak masz chwilę czasu poczytaj sobie ten artykuł. On jest na temat testów ciążowych i hormonu beta hcg w moczu.
Screenshot_20200322_201926.jpeg
Screenshot_20200322_201939.jpeg

Kup test o czułości 10 i zrób z porannego moczu, a jeśli nic nie wyjdzie, to i tak będziesz musiała się umówić do lekarza, skoro okres Ci się spóźnia.

Bo ja mam doświadczenie z testami. Jestem 31 dni po terminie miesiączki. Testy w o czułości 10 i 25 18 dni po terminie miesiączki negatywne a 29 dni po terminie test o czułości 10 pokazał blada niebieskawą kreskę.
Serio? Doświadczenie z testami?
Mi test pokazał dwie kreski jeden dzień po spóźnionym okresie, i to była mocna druga kreska. Wszędzie pisze, że test najwcześniej tydzień po teoretycznej dacie okresu, autorka jest 8 dni po okresie. Test ciążowy moze pokazać wynik pozytywny. Wiadomo, że zdarzają się przypadki jak Twoje, ale na Boga, nie można rzec z całą pewnością, że test ciążowy zrobiony po tygodniu od spóźnionego okresu nie wyjdzie i jest za wcześnie.

Serio? Doświadczenie z testami?
Mi test pokazał dwie kreski jeden dzień po spóźnionym okresie, i to była mocna druga kreska. Wszędzie pisze, że test najwcześniej tydzień po teoretycznej dacie okresu, autorka jest 8 dni po okresie. Test ciążowy moze pokazać wynik pozytywny. Wiadomo, że zdarzają się przypadki jak Twoje, ale na Boga, nie można rzec z całą pewnością, że test ciążowy zrobiony po tygodniu od spóźnionego okresu nie wyjdzie i jest za wcześnie.
Ale kto tak powiedział? Czytaj ze zrozumieniem. Napisałam że u mnie test tydzień po terminie miesiączki będąc negatywny nie wyklucza jej w 100%
Każda z nas jest inna. Mi test pokazał teraz 29dni po terminie miesiączki a innym kobietom może pokazać test nawet przed terminem miesiączki. Niestety z testami bywa różnie.

Ale kto tak powiedział? Czytaj ze zrozumieniem. Napisałam że u mnie test tydzień po terminie miesiączki będąc negatywny nie wyklucza jej w 100%
Każda z nas jest inna. Mi test pokazał teraz 29dni po terminie miesiączki a innym kobietom może pokazać test nawet przed terminem miesiączki. Niestety z testami bywa różnie.
Mi test wyszedł 5 dni przed terminem miesiączki. :)

O widzisz super. Niby nie możliwe a jednak. Chyba musiałaś mieć szybkie zagniezdzenie i szybko wzrastał hormon. [emoji846][emoji846] Mogły by tak szybko wychodzić testy każdej z nas.
Miałam cykle 30-32 dniowe. Musiałam mieć owualcje chwila moment po okresie i faktycznie wszystko szybko [emoji14] przy poprzedniej straconej ciąży w 6 tygodniu wyszedł 6 dni przed. Obecnie 18 tydzien :)

reklama
Do góry