reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy kupujesz ubranka w sklepach z używaną odzieżą?

Czy kupujesz ubranka w sklepach z używaną odzieżą?

• Wszystkich głosujących
    164
fakt najlepiej byłoby dostać pełen wór ubranek po starszych dzieciach z rodziny ale jednak nie zawsze jest tak że mamy od kogo je dostać dlatego też jestem przychylna kupnie używanych ubranek.

reklama
ja tam nie mam problemu z kupnem uzywanej odziezy, dzieci za szybko rosna aby kupowac im wszystko nowe, oczywiscie maja i takie ubranka i takie, ale do przedszkola nie widze potrzeby aby ubierac je w nowe czy oryginalne

w pierwszych miesiącach mieliśmy nowe lub od kogoś z rodziny, ale po 3 miesiącach kupowaliśmy w odzieży używanej.

Ja początkowo kupowałam nowe, bo w rodzinie akurat wszystkie maluchy już powyrastały, więc ciuszków nie było do przejęcia.,ale kiedyś w gazetce wyczytałam, że takie używane są nawet lepsze, bo prane wielokrotnie, nie zafarbują, nie rozciągną sie itp. Idąc tym tropem, poszłam do najbliższego lumpeksu i w nim kupiłam większość ciuszków. Można trafić na prawdę na śliczne ubranka praktycznie nie zniszczone, a ceny są dużo niższe niż w sklepach. Dorwałam np. zimowy śliczny kombinezonik za 10 zł... A wiadomo, i tak trzeba te ubranka wyprać, jak ktoś się boi czy brzydzi może 2 razy przeprać ;)

ja kupuję:) mam blisko fajny ciucholand gdzie dziecięce ubranka kosztują 1zł za sztukę:) nie ważne czy body, czy kombinezon, czy na niemowlę czy na 3latka:) Ja narazie szykuję wyprawkę dla pierwszego dziecka na kwiecień i wszystko kupuję w ciucholandzie:-p

reklama
Do góry